Sezonu açtık..Kaba+Kefal+Çıplak

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tommasi tarafından paylaşıldı.

1. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    yorum yazan herkese çok teşşekür ederim....İnşallah sizede böyle avlar nasip olur

2. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    murat abi istediğin cevabı mustafa kardeşim vermiş bile :)

3. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    İnşallah aşkın abi bugün tekrar çıktık hiç vurmadı kefal 3 tane çıplak aldık ...İlk defa bu balık böyle vurmaya başladı anlamadım nerden çıktılar :)
    saol volkan abi...
    Saol evren abi...Bunlar harikada bizim asıl gözümüz kofanalarda :)Geçen gün bırakmayla bi tane 2 kiloluk aldık ama suda çatlamış balık ölmüştü
    teşekkürler hakan abi
    hepinize çok teşekkürler..
    evet ahmet sorma bu sene baya bi geç kaldık....Çipurada fazla çıkmıyo bizde kefale yöneldik işte ne yapalım :)
    yorumun için teşekkürler ali..

4. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    Çıplak dediğimiz balık çatal kuyruk diyede geçio haklısınız anıl abi....Bu balıklardan bende ilk defa yakaladım bu aralar kefal oltasına çok vurmaya başladı...Yasal avlanma boy limitini bende tam olarak bilmiorum ? AMa büyük ihtimal tuttuğumuz balıklar yasal sınırlar içindedir...Eğer boy limitini bilenler varsa , eminim yazarlar birazdan :)

5. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Ben bu raporu neden daha önce görmedim ya.Evrim daha ne diyim.O kefali görmek için 1 ay daha beklemem gerekecek.Ellerine sağlık

6. kuthan

kuthan Kuthan

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    çipura 425 gr.
    tebrikler çok güzel bir av olmuş

7. GÖKHAN35

GÖKHAN35 gökhan

En İyi Avı:
    2 kg levrek
    arkadaslar herkese slm lar ben daha yenı uyeyım sıteye.cok gusel bı sıte gercekten fakat kımseyı tanımıyorum.ızmırdekı arkadaslar aralarında organıze olup avlanmaya falan gıdıolarmıs bende bole etkınlıklere katılmak ısterım.umarım gusel arkadaslıklar guzel avlar olur.tekrar herkese slm. bu arada tebrıkler basarılı bı av olmus kefaller 10 numara.

8. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Tebrik ederim Evrim...

Güzel ve keyifli bir av olmuş...

devamını dilerim...

Selamlar..

9. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    Hayırdır burak sen gökoavada değilmisin halen :) ? SEnden kefal yerine şu kiloluk levreklerden görmek daha güzel olur :D

saol kuthancım...Darısı başına :)

evet gökhan izmir tarafında sık sık org. oluyor...Siteyi yakından takiip edersen görürsün :);) Bu arada yorumun için teşekkürler
    Saol levent abi....

10. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Gökovadayım.Az kaldı.Sabahları uyanmak işime gelmiyo.Yoksa levrekler beni bekliyo ama:D:DŞaka bi yana levrekler bu ara ayrı bi gıcık.Yemlik balık varken görünmüyo.Yemlik yokken sörf yapıyo:mad: Çık gel burayada tutalım şunları:D:D

11. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Gercekten güsel av ama benim icimi yakan 1 nokta var..BU cıplaklr bana baya ufak geldi....keske onları denize geri atsaymıssın..tbrkler

12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Baya ufakmı:eek: Yanlış anlamayında sizin tuttuklarınız ortalama nekadar.:confused: Bi foto varmı:confused:

13. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    aynı şeyde bizim burada başımıza geliyo burak kardeşim...Kefal varken lüfer vurmuyo..Kefal yokken ayağımızın bi metre altından 6-7 kiloluk koca lüferler geçio..DÜn bi tane canlı kalan kefalle sırtı çekmek için akşam üzeri havuzlara indik..Ersin diye arkaadaşımız çipurayı çekerken yarısını lüfere kaptırmış oda bizim kefali atçek yapıyodu havuz üzerinden..(kefal yaklaşık bi 400 gr lık :D ) Biz geldik diye oda oturdu tekrar çipuraya bizde sohbet ederken bırakma gibi suda duran kefale lüfer vurdu aldı götürdü yetişemedik :( Bu lüfer işi harbi arıza işmiş

14. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    anıl kardeşim bu balığı diğer akyayla karıştırmıyosundur inşallah ... Dİkkatli bak istersen

valla balıkların büyük boyları genelde bizim orada çıkar dağa bu çıplağın 1kg luktan büyüğünü görmedim ...

Bu balık hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

15. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Güzel kardeşim valla ben değil 1 kilo yarım kilodan fazlasını görmedim.Tuttuğumun en büyüğü 450 gr geldi:eek:

16. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Oralarda lüfer okadar çoksa bi çelik al ya.Bulamam dersen ben sana vereyim.Butarafa yolun düşerse.Bende 4-5 metre kadar var;)

17. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    eyvallah burak...Çelik tel var ama o gün yanımızda götürmeyi unutmuşuz çelik teli...Çelik telsiz tuttuk oda kayığın dibinde kaçtı...10 gündür sırtı çekioz işte bi kere vurdu bide havuz üzerinde bırakma gibi olan kefale vurdu başka yok..Demek o gün artık şansınamı vurmuş ne olmuş anlamadım..Burada lüfer sezonu mayısta...Ozmanlarda kefalin varsa abartmayım ama ne kadar kefalin olursa o kadar lüfer vurur hemde en ufakları 2kg olan lüferler...Kendi havuzumuz olsa kefalleri şimdi yakalayıp bi yaşatma atardım mayıs ayınca görücüye çıkartırdım :D

18. ali_agir

ali_agir ALİ

Favori Kamış:
    D.A.M 2,10 KAMIŞ
    tebrikler çok güzel av olmuş...

19. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Evrimcigim,

Kusura bakma cok gec gordum paylasimini. Gene muhtesem baliklar yakalamissin.
    Kacirdiginiz kofanaya cok uzuldum. Insaallah bir gun sana o baliklarin ilacini omuz omuza gosterecegim. Ancak simdilik tavsiyem iki yada uc sapi uzun, celik igneyi palalrindaki deliklerden bir birine ekliyerek yapacagin cete adi verilen igne duzeniyle, canli kefal veya zargana bularak, tekne ardindan yeldirme yapmandir.

Yeldirme kursunsuz canli veya olu yemi akintiyla oltayi sisirerek hafif hafif salarak yapilan oltaciliktir. KOfana veya sirtikara buyuklukte luferler geldiginde (aslinda bu butun lufer baliklari icin gecerlidir) o baliklara asla kafayi kaptirmayacaksin. Yani kafasini oltanin cekildigi yonun disina dondurtemeyecek.Mutlaka parmaklik kullanacaksin. Basit bir bulasik eldiveninin isaret parmagina uyan bir parmak bolumunu kafadan az olmak uzere iki taraftan kes.Parmagina bunu oturacak sekilde tak. Ozellikle isaret parmaginin ilk bogumu korunsun.

Baliga saglam tasma at. Cete ignelerinde yedirmekten korkma.Balik kesemez. Balik yapisir yapismaz , soyle bir kulac izin ver ondan sonra parmakligina yasladigin elini bir anda yukari kaldirirken, sol elinle gelen misinaya yapisip ayni anda assagi cek. Bu sana kisa mesafede oldukca kuvvetli calinma imkani taniyan en guzel tasmalama teknigidir.Baligi igneye yapistirdigin anda kurekci arkadasin oltayi teknenin direk kicindan toplamaya seni birakmamasi lazim. Kurekci arkadas sol eliyle kuregi iterken sag elindeki kuregi tam tersi sokup iterek hafifce, tekneyi oltaya yampirilemesi gerekiyor. Boylece ayaga kalkip, geriden gelen oltayi sadece bilek kuvvetiyle destek alamiyacagin bir pozisyonda cekmek zorunda kalmazsin.Oturarak, misinayi kupesteye dayiyarak belini geri atip, sag bacagini yaslayip destek alarak,sagindan, uzun kulaclarla, belinden ve omuzdan kimi zaman koluna kuvvet yukleyerek baligi cekersin.

Teknede mutlaka uc yone bakan igneli torik kakici bulundurun.Yapmasi cok kolaydir.Butun yapacaginiz 1m kalin supurge sopasina uc tane 9/0 veya 10/0 igneyi uc ayri yone bakacak sekilde mesinayi sararak sabitlemek.Bunun uzerine tel sarma yada iple orme yapabilirsin. Sardigin ignelerin boyunlarini isitarak hafifce uclari azicik disa bakacak sekilde agizlarini ac.Mutlaka ignenin centiklerini egeyle yok et.

Lufer baligi yakalandiginda kafayi ona kaptirmazsan sana dogru cok hizli yuzerek , atlayip sicrayarak misinanda bosluk bulup dis atmaya calisir.Bu yuzden lufer oltaciliginda cekerken bir saniye boslamiyacaksin ve baligi cekebilecegin butun hizla cekeceksin.Kupesteye geldigi anda eger cok buyukse
    sag elinle misinayi suya dik gelecek sekilde baligin uzerinde tut.Bu aciyi baliga ters yapacagi icin kesmesi mumkun olmayacaktir. Kurekci arkadasin bu pozisyonda sogukkanlilikla kakici vurmasi gerekir.

Bahsettigim tekniklerle bu baliga yaklasirsan goreceksin ki celik tele bile luzum duymadan hem igneye gecirme hemde baligi sudan cikarma oranlarin inanilmaz olculerde artacak.

Senden kofanali, dev sirtikarali avlar bekliyorum.Acelesi yok.Yavas yavas.Musait oldugunca.Sizin oralarda bu balik yatak baligi... Hep orda. Cok buyukler var arada .Artik bunu cok iyi biliyorum. O ceverelerde dalan zipkincilardan 11kg lik artik harami diyebilecegim boylarda vurmus olanlar var.

Limitini tutup gerisini salmayi ve bu salma fotolarini bizlere gostermeyi unutma..

Kendine iyi bak genc ustadim, degerli kardesim...

Hadi! Yeni sezonunda gonlundekilere rast gelsin...

20. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    E kardeşim sende bi yaşatma havuzu yap.Kepçeyle süz kefalleri.Mayısa kadar besle:D:D:DTam lüferlik olur.Yada bekle ben askerden geleyim, bi çaresine bakarız:D:D