sezonu geçte olsa açtım. işte kuzular...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yalçın1984 tarafından paylaşıldı.

1. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    insanlar heveslenerek 1 no Mustad iğneden çinekop çaparisi bağlayıp sabahın 6'sında Boğaz'a çapari yapmaya gitmesinler, benim için önemli olan bu.................... Bende heveslenerek palamut tutacağım diye neler etmedimki bu sene ama tuta tuta 2 palamut tuttum:D Olsun boğazı görmek için millet can atıyor keşke bende gitsem adı üzerinde boğaz havası alırdım. İyi geceler

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Engin asıl sen nerden anladın balığın olta balığı olduğunu? Benimki tahmin filan değil, balıklar gırgırda yakalandım, tezgahta satıldım diye resmen bağırıyorlar.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sevgili Fatih, demek ispatlayamazsam gözünde iftiracı olarak kalacağım. Peki sen çok afedersin bu leş balıkları 1 no Mostad iğne ile yaptığın çapariyle yakaladığını nasıl ispatlayacaksın? Sen yakaladığın balıkları nereye koyuyorsun da bu hale gelmişler güzelim çinekoplar?

4. yalçın1984

yalçın1984 fatih

Favori Kamış:
    linea effe 360cm spirit surf
    Favori Makine:
    captain troya 60 5+1 bilyalı
    usta ispatlaması basit bu c.tesi tekrar balığa gitmeyi düşünüyorum kamerayıda oraya götürürüm balığı aldığım çaparileri kayıta alırım aynı şekilde balık çektiğimdede aynı iğneyle tuttuğumu kayıta alırım. ama bu neye yarar sen bu seferde balığı taktın attın öyle çektin dersin. SİZİN ASIL AMACINIZ ŞU "MİLLETE BOĞAZDA BALIK YOK İMAJI VERİP BALIĞA GİDECEK BENİM GİBİ BİRÇOK KİŞİNİN HEVESİNİ KIRMAK" BEN BU SEZON 4 KERE BALIĞA ÇIKTIM HENÜZ 3 KERE BOŞ DÖNDÜM İLK KEZ BU SON GİTTİĞİMDE YAKALADIM. KEŞKE BURADADA PAYLAŞMASAYDIMDA AĞZIMIN TADI BOZULMASAYDI.

5. yalçın1984

yalçın1984 fatih

Favori Kamış:
    linea effe 360cm spirit surf
    Favori Makine:
    captain troya 60 5+1 bilyalı
    BURADADA BELİRTMİŞSİN ZATEN MİLLETİN BALIĞA ÇIKMASINI İSTEMİYORSUN ASLINDA ÇÜNKÜ NEDEN MERALAR BOŞ KALSIN İSTİYORSUN. BUNU ANLAMAMAK ÇOK ZOR DEĞİL.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Dediğin gibi olsa bugüne kadar onlarca rapor göndermezdim. Bir benim göndermiş olduğum raporlara bak bir de senin olmayan raporlarına bak. Benim amacım insanların yanlış raporlara bakarak günlerini ziyan etmemeleri, doğru bilgilerle doğru hazırlık yapmaları.

Bana balıkların tezgah balığı olduğunu ispat etmezsen iftiracısın demişsin. O zaman aşağıdaki resimlerle ispat edeyim. Ama bu detaya zaten hiç gerek yoktu, içinde tezgah otu kalmamış olsaydı bile balıktan biraz olsun anlayan biri o balıkların tezgahtan alınmış olduğunu anlar. Sana iyi günler.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    O ot suyu tutar kurutmaz baligi tezgahta. Aret gereken açiklamayi yapmis. 20 tane bu ebatta yakaladigin baligi üst üste koy hiçbirinin karni böyle resimdeki gibi ezilmez gözleri dönmez pullari dökülmez. Solungaçlari hepsinin kapali kalmaz. Olta baligi bunlaaar diyen saticiya göster bakiyim yanaktan bi olta izi deyiversen abi anlamiyor herkez ekmek parasi ama çok taze sende görüyorsun diye cevap verir eger balik ag baligiysa.

8. murat34

murat34 Murat

eliyle öldürmüştür abi balıkları :D şaka bi tarafa kimsenin günahını almayalım ama gerçkten de hepsinin solungçları kapalı kalması ilginç .:)

9. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Aret,in açıklamalarından sonra bende kanaat getirdim tezgah balığı . Gerçekten o otun işi ne orada ? Ve bu sayede tezgah balığı nasıl yakalanan balık nasıl azda olsa bilği sahibi oldum forumun yapısıda bu olsa gerek bilgilendirme.

10. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    bencede tezgah işi kasa izleri var ve balıklar haşat durumda bu benım fıkrım

11. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    Bu konu beni de bilgi sahibi yaptı Aret söylemese dikkat etmezdim ama oltayla tutulan balıkların ağızları da hiç böyle kalmıyor açılıyor kocaman :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kiyi balikcisi olarak buyuk kismimiz kova kullaniyoruz. arkadasimizda zaten tuttugunu iddia ettigi baliklari kovada sergilemeyi uygun bulmus. hakkin rahmetine suda eren balik solungaçlarini açar. tezgah baligi ise agdan çikar çikmaz buz ile veya buzssuz olarak kasalandigindan susuz ortamda can verir solungaçlari kapali kalir. niyedir bilmem bilimsel bir açiklamasi vardir muhakkak fakat durum budur.

13. cey_cag

cey_cag Ceyhan

adamı fena bozdunuz forumada girmez artık :)

14. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Hiç tutmadığım için solungaç kısmını bilemiyorum ama ot ampül gibi görünüyor. Ben hiç farketmemiştim ama ustalar farkediyor... İlginç...

Ben biraz Nihat Doğan, İzzet Yıldızhan olayına benzettim. Faşist balıkçılar beni lekeliyorlar der gibi serzenişte bulunmuş kendileri.

Tutmadığım balık için yorum yapmam da yanlış aslında ama yorumlamamda hatam varsa Allah affetsin.

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Aretin dikkatine hayran kaldım...

Yanlış anlaşılmasın konuyu açan arkadaşımızı yermek için değil...

Belki amacı moral vermek ve herkesi balık avlamaya teşvik etmekti...

Ya da balıkları avladığı yerde buldu kovayı ve kovanın içinde bulunan bu ot balıklara bulaşınca oda farketmeden resimledi...

Tamam kimse boşuna gitmesin diye belirtmiş Aret ama evde oturmaktansa denizle iç içe olmak balık olmasa bile o havayı solumak insana huzur verir.... hem belli mi olur balık yok olduğu zaman olacağı tutar... kısmet bu işler...

Ben farklı açıdan baktım biraz...

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Caner haklısın tabi de, ben sadece bunlar olta balığı değil ki diye bir refleks göstermiştim. Mesela birisi buraya kaya balığı resmi koyup bakın çinekop yakaladım dese, bunlar çinekop değil ki dersin ya. Benim için de bu balıkların olta balığı olmadığı o kadar net, içerisinde tezgah otu filan bulunmasına da gerek yoktu. Eğer ispat etmezsem iftiracı olacağım söylenince onu da göstermek zorunda kaldım.

Yoksa kimsenin yanlışını arama filan gibi bir durumumuz olamaz. Balığa çıkma konusuna gelince, yanlış raporların yanlış planlara ve hazırlıklara sebep olmaması açısından söyledim onları. Yoksa hepimiz balığa çıkıyoruz, bugünlerde sahilden olta atan herkese çinekop da gelir, lüfer de, palamut da. Bu mevsimde çıkmayacağız da ne zaman çıkacağız balığa. Herkese rastgelsin.

17. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Çok haklısın aret arada sende kalabilirdin ayrıca arkadaş daha foruma girmior heralde konuyu açan arkadaş :D kovalarınızın dolması dileğiyle.Rastgele