bu gun itibari ile Sudak sezonu acildi burda ve ben de iki adet olta alip birini olu balik takarak digerinide plastik balik ile atcek yapmak icin baliga gittim.olu balik is yapmadi ama plastik balik ile olan ile bu baligi yakaladim 40 cm uzerinde(45cm gibi olcmedim)bilmeyenler icin ek bilgi:turna baligi yakalandigi zaman roket gibi gider yani uzaklasir ama sudak dibi dalar baligi gormeden sahsen ben sudak veya turna oldugunu anliyorum.ama sudak avlamak daha cok hosuma gider dibe daldigi icin olta dahada bukuluyor bu olayda beni mest ediyor.kullandigimmalzeme :http://www.salmo.com.pl/page.php?id=27 alacali olan(sari-siyah)
Tebrikler Onur gene bir elinde kamera bir elinde şahane bir balık devamı gelir bundan sonra artık senden
Kardeş balık harika görünüyor iyi avlar bana sudak 27 yıldır balık yakalıyorum sudak siftahım hiç olmadı.Sana afiiyet olsun.
sudak icin karanlik kuytu yerleri dene,sudak baliginin en buyuk ozelligi karanlikta net gormesidir ve kedi gibi gozu parlar karanlikta isik vurdugu zaman.kupru altlari en uygun alanlardir,ayrica tesekkurler
Bence sirkülere aykırı bir av balığı fazla sıkmışsın Tebrik ederim sevgili Onur,her zamanki gibi yine harikasın
ben tesekkur ederim,turna ve sudak konusunda her turlu sorunuzu sorun elimden geldigince cevaplamaya calisacagim.selamlar
tesekkur ederim etmesinede hala ozel mesajima cevap bekliyorum .kirk yilda bir karga burunsuz fotograf cektim oda olmadi
Yahu ,inanmazsın ama önceki mesajını silmiştim unuttum ne oldugunu Detayları birdaha atarmısın sana zahmet Özürdilerim
Turnada sorunum hiç yok 27 yıldır onun üzerine staj yapıyorum ama sudak için sizin bilgilerinizden faydalanacağım.Teşekkürler.
turna ve sudak avlanma şekli ayni 27 yıldır turna tercubeniz olduğuna gore sudak avının da kralını yaparsınız sorun türkiyede sudak nerede bulacağız onur tebrikler en kötü avın böyle olsun
tesekkurler ve iri avlar dilegiyle. onemli olanda sudagin bulunubilecegi yerlerdir zaten ,fazla gezgin bir balik degil karanlik olan yerlerde daha iyi gizlenecegi icin genelde bu tur yerlerde bulunur.yakalnmasi burdada zor ben bu baligi tuttugum noktayi bulana kadar baya bir atcek yaptim ve bayagi bir yer gezdim ve bu baligi tuttugum kopruyu kesfettim ve su ana kadar 7 defa sudak aldim. herkeze Hollanda dan selamlar
Sabri İstanbulda oturup Alibeyköy barajında sudak olduğunu bilmezmisin ba zemlak....gölün boyunda kovalattırma kendini bana...
Gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem diyorsun yine sudağı konuşturuyorsun abi. Yeni sezonda bol trofeler...
sagol Mehmet.sezon kapaliydi seyretmekle yetiniyordum ama bu sezon gecen sezondan daha fazla tutacagim.bu arada turna rekorum 115 cm.Hollanda dan selamlarimi gonderiyorum
Abi raporlarını her zaman keyifle takip ediyorum. Yalnız turnaları yarıştıracağız bu yaz hele ben bi tatile çıkiim
Mehmet teskkurler takip icin,insallah benim tuttuklarimdan daha buyu denk gelir sanada.kasiklidan ziyade plastik balik kullan(rapala)maksimum 2-2.5 metre dipten gidenden olsun,asiri uzeyden giden kullanma,1 metreden azi benim deneyimlerime gore iyi degil ve selamlar