Sezonun çupra avlarım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aslında iki önerim olabilir konaklama konusunda.Birisi Okan Motel,diğeri kardeşimin lüks oteli.

Her iki yerdende memnun kalabileceğinizi sanıyorum.

Lüks dediğime bakmayın,fiyatlarını Hazirana kadar en ucuz otellerin bile altında tuturabildik kardeşime danışarak.

Bekliyorum.

Gerçi balık konusu bu ara biraz zayıflasada birşeyler tutabiliriz umuyorum.Yeterki hava şartları müsait olsun.

Sevgimle kal

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumlarına çok teşekkürler sevgili ersin.İnşallah birgün birlikte avlanmanında keyfine varırız.

Sevgimle kal

3. emreseven

emreseven Emre

Adı nedir vedat amca lüks otelin ? Levrek falan diyince bende bolluk var sandım :)

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Berkan

İligine yorumuna teşekkürler,sağolasın.

Bana seninle birlikte keyfle balık avlamanın fırsatını vermelisin.O günü bekleyeceğim.

Sevgimle kal

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Talip

Esasen yaptığımın çoğu senin dediğin gibidir.Hergün saatlerce nette olup,kimi zaman sorulara cevap verip,kimi zaman bilgi dağarcığıma yeni birşeyler katmak amacıyla nette surf yapıp,işte kimi zamanda gelen kardeşlerle balığa çıkararak günlerimi geçiriyorum.

Facebook ise güncel olarak başvurduğum bir yerdir.Oradada iyi vakit geçirip birçok yeni arkadaş ediniyorum.

Balık fiilen tutmak ise işte kadayıfın üzerine kaymak koymak gibi olayı zenginleştiiiriyor.

Sevgimle kal

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Butik oteller kataloğundada vardır.Elbette nettede linki vardır

Adı ise Assosyal'dır.

Bolluk diyemesekte iki avda alınan beş levrek hemde birkaç gün öncesinde levreğin istekli ve var olduğunu göstermektedir.

Sevgiler

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Yasin Hanım İstanbuldan birkaç gün sonra gelecek güzelce uygularız dediklerini.

Sevgiler

8. Querorz

Querorz Fatih

Üstadım ellerinize sağlık. 3. fotoğraftaki iri balığın cinsi nedir acaba? İfadesi Mığrı'ya benziyor ancak sanırım başka bir canlı.

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Üstadım sağolasın.. mart ya da nisan gibi gelebiliriz, ayarlamaya çalışıyorum.. inan bunu yapabilmeyi çok istiyorum..

10. der wish

der wish Ferhan

Sevgili Vedat ağabey merhaba,
    Çupralar için tebrik ederim, nice çupralara...

Ağabey, burası yeri değil belki ama aşağıdaki konuda size aylar önce bir soru sormuştum ama herhalde gözünüden kaçtı ki cevap vermediniz:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20314&page=14

Rica etsem, müsait olduğunuzda bu soruma cevap verebilir misiniz?

Teşekkürler,
    Ferhan

11. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    Vedat amca bi de nazire yapar gibi "ucuza kaçmayın karidesi alın diyerek" yarama tuz basıyorsun. Yazın senin tarifle şekerle tuzla suyu alınmış karidesleri yavrulara yedirirken yanımdaki arkadaş sübyeyle birkaç iri çupra ve levrek almıştı, bende baka kalmıştım. Deniz balıkçılığı yazları 1 hafta gitmeyle öğrenmek zor olacak herhalde. Saygılarımla...

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ferhan

Bu çok güzel soruyu resmen atlamışım,yoksa çoktan deteyıyla anlatıırım.

Kandilli akıntı burnu,yalıların önündeki o daracık yer,Arnavutköyün aynı hüviyetinden sonra en iyi sahteyle yada kaşıkla balık alınan ikinci verimli bir yerdir.

Benim kimselerin aklında dahi yokken ilk sahtemle balık aldığımda bir yerdir.

Keza lüfer akmaya başladığında en güzel lüfer yapan,ayrıca eylül ortalarında Silikon Roglou 4,5 cm lik sahtenin sıyırtma kurşunu ekinde calışıldığında inanılmaz irilikte istavrit yapmanın haricinde palamut akınında sarıkanat ve çinekop avlarında ve hatta sert lodoslara yemli ile harika pabuç izmaritlerde yapan bir yerdir.

En verimli uç kısmında kalabalıkta çalışmak zor olsada neticelerin iyi olması sebebiyle denemeye değer bir yer hüviyetindedir.

Ancak suyunu,huyunu akıntısını duruma göre ağırlıkları ve hatta rapala renk ce boyunu iyi ayarlamak gerekmektedir.

Özetle sıradan bir avcının her zaman çok verim alabilmesi her zaman mümkün olmaz.

Yanlış anlama ama durum böyledir.

Burası sabaha karşı daha gün doğmadan karanlıkta pek güzel lüfer verir.

Mevsim yaklaştıkcada arada denemekte fayda vardır.

Gün şartlarını zorlamak lazımdır.

Burada avlanmadan önce kişinin iyi gözlem yapması elzemdir.

Uygun kamış makara ve ağırlıkı çok önemlidir.

Velhasıl diyeceğiğm odurki sık gidip orayı iyice belleyecek,mevsimi geldiğindede neticesini azimli bir avcıysanız alacaksınız.

Bu arada Cengiz balıkcılığa gidin.Oradaki Yıldıtay ve Murat kardeşlerime selamımı götürün ve derdinizide anlatın.

Kanaatimce bu iki yaman avcı oraların 1 ve 2 numaralı(asla 3 değil)avcısı olma konusunda çekişen iki genç tutkun avcıdır.

Birisi özellikle Murat belki az ketum davranabilir ama Yıldıray sana daha detaylı anlatacaktır.

Sevgimle kal

13. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM-casting 4.20 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 10000, Okuma Zeon ZN 65, Avenger 65B
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Vedat ustam, ellerine sağlık. Tebrikler. Yaşadığım yer itibarı ile levrek ve çupra avı yapamıyorum. Tatil dönemleri de balık mevsimine denk gelmediğinden içimde hep bir uktedir levrek ve çupra avı yapamayışım. Ne diyelim... Palamut, lüfer vesair balıkları avlamak da başka keyif ancak levrek ve çupra raporlarını okurken imrendiğimi de gizleyemeyeceğim. Tekrar kutlarım. Sevgiler, saygılar...

14. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    Selamlar Vedat usta

Yazın gorusuruz ınsallah.ben gece avına gelınce sadece teknenı gorebılıyorum .sevgıler

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnşallah seni hayli merak ediyorum zaten.Neden benimle arada ters düştüğünüde masaya yatırırız.

Çupra avına geceleri istikrarla çıkmadığımı yazdım zaten.Ancak bu sezon sanırım 5-6 defa çıktım.

Artık zor benim için solo avlara çıkmak.Dolayısıyla istekli bir partner bulamadığım sürece çıkmıyorum.

Mayıs ayından itibaren ise inşallah balığın halende iyi av verdiği Saroz suları yeni teknemle hemen nerdeyse en önemli balık noktalarını tarayacağım av alanım olacaktır.Belki senide alır bir gün gider avlanırız.

Sevgiler

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Dün ve evvelki gün üstüste balıktaydım.İlkinde karidesle avlandık güzel balık aldık.Ama dün canlı mamun çalışmadı karidesimiz ise yoktu.

Dediğin doğrudur.Yazları balık zaten azdır bu iş zamanla oturacaktır.

Ama sen bir daha asla karides kullanma emi.:)

Sevgiler

17. 4443

4443

Tebrikler üstad sıkıştırmışsın sonunda Çipuraları bereketli olsun ...

Bu sene ciddi ciddi Çipura' ya bizde doyduk doğrusu yıllardır hiç bu kadar av vermemişti kıyıdan ..

Vedat amca bir 5 dakika zamanınıda ben rica ediyorum boşluk anında cevaplarsan mutlu olurum sevgiler :p
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50985

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hüseyin

Böyle güze lsoruları nasılda atlıyorum bilemiyorum.Sanırım yoğunluktan.Şİmdicevap veriyorum kusura bakma.

Yatay kıyı jiglerinin randımanlı kullanılabilmesi için ilk şart kıyı sularının yapısıdır.

Yani derinlik müsait olmalıdır.Derinlik hemen bir,iki metreden başlamalı,erişilen mesafedede derinlik 3-4 metre veya civarında olmalııdır.

Malum ağırdırlar hemen dibe inerler takılma riski bu şekilde artmaktadır.

Elbette özellikle karşıdan gelen rüzgarlı havalarda kullanımı kimi zamanlarda elzem olur.

Rapalaya aksiyon verir gibi değilde,genelde kısa sert hamleler(jerk)verilerek arada çok kısa duraklamak yaparak çekilmelidir.

Bu küçük jiglerle,pekala lüfer,lagos,levrek ve sair avcı balıkların hepsi konu olabilir.

Hatta suyu denk geldiğinde çok güzel melenurda alınır.

Ancak aslında daha etkili ve jigten daha randımanlı olabilecek bir yöntem daha vardır.

Buda İstanbul Boğaz avcılarının sezonda kıyıdan pek güzel lüfer,palamut aldıkları takımın biraz daha hafifi ile gerçekleştirilecek av şeklidir.

Birkaç kere anlatım tekrarlayayım;

Makaranızdan gelen misinaya ufakca ancak sağlam bir fırdöndü bağlayınız.

Kıyıdan kullanacağınız uygun ağırlıktaki kurşununuzu takriben 35-40 cm'lik bir sağlam misinaya bağlayınız.

Bukurşun misinasınızın ucundan küçükce bir dırdöndüyü tek halkasından geçirip bırakınız.

Sonra bu ucu makaradan gelen bağladığınız fırdöndünün boşta kalan halkasına bağlayınız.

Sonra ise kamışınızın uzunluğuyla orantılı,kaldırdığınızda yere değmeyecek kadar uzunlukta bir FC misina seciniz ve kurşun ayağındaki fırdöndünün boşta kalan ucuna bağlayınız.

Sonra bu misinanızın ucunada bir rapala klipsi takıp onada uygun rapalanızı takınız,takım tamamdır.

Atarken rapalayı hemen ayağınız9ın yakınına yere takılmayacak şekilde bırakıp kurşununuzuda geriye90 dereceden daha fazla bir açıyla yere yatırınız ve atınız.

Bu şekilde atlılan uygun boydaki rapala kurşun marifetiyle dibe inecek siz sarmaya başladığınızdada güzelce balık suyundan gelecektir.

Rapala ayağı ne kadar uzun olabilirse daha iyi olacaktır.

Yeterki tkımı yada balıuğı sudan kaldırırken kamış uzunluğunuz koıl uzunluğunuzla orantılı bir şekilde yere değmesin oraya buraya çarpmasın.

Bir başkadeyişle kamışınız ne kadar uzunsa ilave olarakta kolunuzdauzunsa bu rapala misinanızı o kadar uzun tutmanıza olanak sağlayacaktır.

İdeal ölçü ise2 ila 2,5 kulaçtır.

Sevgimle kal

19. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Vedat abi tebrikler....bu yaz işşalah senle tanışmaya geeleceğim..:) sevgiler saygılar

20. 4443

4443

Geç olsun güç olmasın üstadım hiç önemi yok , sağolasın derin bilgilerini serpiştirmişsin bir kalemde gayet güzel açıklık getirdim bir çoğu noktada düşündüğüm gibi ama teyd etmiş olduk sayende ..

Bahsini ettiğim yorumumun olduğu konu Üst konu olmasıyla beraber farklı kullanıcıların cevap araması olağandır şu durumda, gerekli yorumu konu içerisine serpiştirirsen sanıyorum benim gibi meraklı kardeşlerine ışık tutacaktır öperim ellerinden sevgiler amcam :p