Sabah erken saatte işim sebeyle Sivas" ın Akıncılar ilçesine gitmem gerikiyordu. İşim 10:00 civarı biter diye düşündüğüm için oradanda baraja uğrar biraz oyalanırım diyerek yanıma oltalarımıda almıştım. Normalde bu saatlerde pek balık çıkmayacağını bildiğim halde maksat balık beklemek aradada alarm çalarsa o sesi duymak bana yeter diyordum. Neyse Akıncılar da işimi halledip saat 11:00 civarı oltaları atıp sandalyeme kurulmuş manzaranın tadını çıkartırken birden alarm çalmaya başladı.Tasmaladıktan sonra keyfini çıkara çıkara resimdeki aynalıyı aldım( 40cm civarı). Bu balık harici 35-40cm arası 4 kara sazan limit altı 3 sazan tuttum. Limit altı olanlar tabiki bırakıldı. Böylelikle sezonun ilk balıklarını tutmuş oldum. Olta takımım Kamış dip oltası. Yem olarak solucan kullanılmıştır.
güzel balık. ellerinize sağlık. maalesef istanbulda aynalı bulmak samanlıkta iğne bulmaktan daha zor. neyse gelecek yaz yaz tatilinde ömür varsa şansımı ankarada deneyeceğim. kısmet?
tebrık ederım cok yakısıklı bır balık.yenı sezonda basarılar. enım bır sorum olcak gumus balıgıyla tutuluyomus o barajda.bunun hakkında bılgı verırmısın. olumu takıyon nasıl takıyon gumus balkıgını kancaya.ayrıca nasıl tutuyon gumus balıgını. saygılarımla
açılışın hayırlı olsun.aynalısazan her zaman çok sevdiğim bir balık olmuştur. bakalımmm,bende nasip olursa bu pazar aynalı ya gideceğim. büyük balık umudum yok ama en azından olta zevkimi alırım gibi geliyor. ama büyük balık tutarsam zaten tüm sitenin haberi olur
Kılıçkayarda gümüş balığıda kullanılıyor ama ben solucanla tutum. Gümüşbalığının fletosunu çıkarıp iğnenin ucu gözükecek şekilde çapraz takılıyor. Hiç bir şey yapamazsan parmağının ilk boğumu kadar dilimle iğne ucu gözükecek şaklide tak.
ya ne varsa toprağım da var.... toprağım güzel balık.... sazan da var....yer adı da var...başkaları gibi...yer adını gizlemiyor...dobra dobra...söylüyor... ben de sivaslıyım...atlar giderim...kılıçkaya ya...ne olacak...
Hemşo yer adını söylerim sorun değil. Yeterki gidecek arkadaşlar katliam yapmadan limit dahilinde balık tutsunlar. Sonuçta balık nasip işi. Burdan daha önce bir ırmak mevki adı vermiştim. Bir hafta sonra başka bir şehirden gelen arkadaşlarla aynı yerde dinamit ( Patos ) atarken karşılaştık. Burayı nerden duydunuz dediğimde internet cevabını verdiler. O yüzden yer ismi vermek bazen sakıncalı olabiliyor. Ama artık koca barajada dinamit atacak halleri yok herhalde.