Döneminin efsaneleri olan makinalar. 1986 yıllarının Viking 5060 ını kullandım; resmen tank. Yeni versiyonları ise ?????????????????? Sanırım arkadaş o makinayı, inşaatlarda vinç yerine kullanmış olsa gerek. Ya da, hiç bakımı ile ilgilenmemiş, itinalı kullanmamış. Artık, o dönem makinaları kullanılmak için değilde, kolleksiyon amaçlı el değiştirebilir.
Sanırım haklısınız 3.50 lik bir kamış vardı o da güzel bişeye benziyor ama ilgimi çekmediği için marka model hiç bakmadım. makine kamış 60a vercem diyordu..
yok yok ağır.. bak şöyle düşün; günümüz makinelerinin gövdesi ya rafittir ya da hafif alüminyum.. bunun dışı bildiğin ağır metal bendekinin sürekli tuzlu suda kullanıp bakımsız bırakmaktan dış boyası soyulmuştu ben de zımparalayıp gümüş griye boyamıştım bugün hala gri renke faal vaziyette, hatta geçen yaz onunla tekneden bir çapari avı yaptım
Tevfik Abi, bende de Viking vardı, 93 - 2003 arası kullandım.. Hoş o dönemde rapala falan bilmiyordum, istavrit, beklemeli yemli avlarda tam gücü ne kadar test edilir bilinmez ama hiç teklemedi meret Keşke düzenli olarak yağlasaydım, hala işler vaziyette olurdu büyük ihtimal
Selamlar o efsaneden bendede vardi birkac yil oncedine kadar.oldukca agirdir.lakin agirligi kadarda gucludur arkadasiniz ne kadar istiyor makina icin ?
Makine hakkında gerekenler söylenmiş. Eski bir makine olduğundan, tahminen ilk halinden daha iyi haldedir, yataklar filan iyice alışmıştır. Biraz bakım, belki bir kaç ufak parça değişimi ile gayet güzel bir makine olur. Mesele, boğazda ne olur? Bunu kabaca bir kamışa takar, çapari yaparsan, iddialı olmamak kaydıyla makul avlarda yapabilirsin. Benzer şekilde, bilhassa palamut, lüfer vs. kıyıya yakın olduğu zamanlarda, makul şekilde yemli, beklemeli av yapabilmen mümkün. Belki biraz yorar vs. ama tatminkar netice verir. Fakat, bunu hallice bir surf kamışa vs. takıp, uzak atış yapmak, sahte, kaşık vs. çekmek, uzak mesafeden çapari vs. yapmak istersen, bu makine pek randıman vermeyecektir.
Elimde bu makinadan var. Çok az kullanılmış ve çiziği bile yok. Yalnız çok ağır. Yemlide beklemeli olarak kullanıyorum. At çek için kullanmak çok zor. Bileğimi çok yoruyor. At çek için küçük hafif bir makina almayı düşünüyorum.