Bu kamışlar, WTD için o kadar uygun değildir. Bunlar SPR için daha iyidir. Bu onunla WTD yapılmaz demek değil elbette. Sadece bu kamışlarla biraz daha zor olur demek.
Serdar bey ve Kadir bey ilgi ve tavsiyelerinize çok teşekkürler.Biraz fiyatını biraz da kırılmazlığını düşünerek aldım.Arada sırada iskele veya kayalıkların üstünden Wtd yapıyorum.Kepçe kullanmaya alışamadım.Biraz tembelim de Çok para vermek istemedim.Kırılırsa içim acımasın diye..Teşekkürler...
Merhaba, Göllerde genelde 5-35gr(sanırım kaşıkların en ağırları bu olsa gerek) sahtelerle at çek yöntemiyle turna-levrek avlamaya çalışıyorum. Kaşığı nadiren kullandığım için genel kullanımım ekseriyetle 5-20 arası. Daiwa teleskopik mini spin 2,40 mt boyunda 10-40 atarlı bir kamışını edindim ama beni çok yoruyor ve uzağa atış yapmak cidden zor (kaşıklarda bile) . Kaliteli bir kamış arıyorum ve ugly stik 1100-90 kod numaralı 2,73 MT 3,5-21 gr atarlı bir kamış buldum. (sayfanın en alt kısmında) http://www.cabelas.com/product/Fish...ng-rods/_/N-1102841/Ns-CATEGORY_SEQ_104836680 Benim kullanım tarzıma uygun olur mu? Bir de uzun kamış kısalara göre artan ağırlığına rağmen daha uzağa atışları daha kolay hale mi getirir? Yanıt verenlere şimdiden teşekkürler...
Ugly stick benimde her zaman istediğim ve çok sağlam bir kamış. Özellikle turnada tavsiye ederim. Uzunluğa gelince atarı doğru seçilmişse, kamış uzunluğu atış mesafenizi fazlasıyla etkileyecektir.
Fatih yurtdışından temin etmek kargo ve diğer masraflar eklenince astarı yüzünden pahalıya geldiğinden Shimano Catana CX 2,70 MT 10-30 gr atarlı bir kamış aldım. Şimdilik memnunum....
Merhaba arkadaşlar.Bugün izmir de bir av marketten tesadüf bu kamışa baktım ve dedim forumda bu kamışla ilgili yorum varmıdır diye varmış shakespeare ugly stik medium heavy 20-40 , 30-60 atarlı arasındaki fiyat farkını abi 2 euro filan dedi..Fazla fiyat farkıda yokmuş.Sen gel 30-60 gramını al dedi çünkü jig dede kullanabilirsin dedi... Sonra bu kamısın sağlamlığı nasıl dedim.Abi kamışın ucundan tuttu sonra bana makara kısmından yukarı doğru aban abana bildiğin kadar dedi..)) Kırlırsa benden dedi..Ben yok kırılır filan dememe rağmen sen devam et dedi...Gerisine sen karar ver dedi sonra.Kamış boydan boya fiber karbon,okumanın kamışıyla kıyaslama yaptım bu kamış okuma göz boyama..) Şimdi 110 tl olur dedi bana.Nasıl fiyatı uygumudur sizde arkadaşlar...