Hırıltı konusuna girmiş iken; bazan hemen her markada böyle bir durumla hem de sıfır makinalarda karşılaşılabildiğini belirteyim... Örneğin dün baktığım Daiwa Capricorn ve Saltist JDM'de de mevcut belli belirsiz hırıltı (bkz. Öküz altında buzağı arıyan tipler ; yani ben ; kimse alınmasın); mesela bir adet Shimano'da denk geldim; yahut çok kısa bir süre kullanıldıktan sonra denk gelindi... Kesin olarak bilgi sahibi olmamakla birlikte bu hırıltının çeşitli sebepleri olabilir... Mesela makina yağı fabrikada gerektiğinden az konmuş olabilir; veya tam konmuştur ama uygun şekilde koyulmamıştır; ya da makina beklediği (yani vitrinde veya stokta yattığı) için yağ olur ya belki aşağıya belli bir noktaya süzülmüş olabilir (ortam sıcaklığına bağlı olarak olabilir derim) veya uzun süre beklediğinden efsafını yitirmiş; yahut mesela çok soğukta katılaşmış olabilir; bir parça uygun evsaf yağ tatbik edildiğinde bu sorun ortadan kalkar; en azından Biomaster'da kalktı... Tabi o şekilde kullanılırsa telafisi güç problemlere de yol açabilir... Tabii tüm bunlar varsayım...
Bu tez doğru Haluk bey,dişlilere gereğinden az gres sürülüyor,makinenin dişlileride az olan gres yağı dolaysıyla,ses yapıyor..Onun için diyorum makina alımından sonra,makina açılıp greslerden temizlenip,yeniden greslenmesi gerekiyor diye...