Acele ettim ama belki sezon basinda bu kadar hesapli bulamam diye dayanamayip bu canavarlari satin aldim. Hem bir degil iki adet cok cok hesapli aldim. Kiyi balikcisi olarak, yeni sezona hazirlik icin kafamda toplamayi dusundugum ekipman surf olacak... bu yuzden surekli kullandigim hatta eskitemedigim penn surf ekipmanlarimida bi kenara birakip, arkadaslariminde yogun tavsiyeleri uzerine yeni sezon icin shimano tercih ettim. Performans etkileyici olursa gelecek sezon spin takimlarimi bile degistirebilirim! Satin almadan once makineyi inceledigimde ilk gozuma carpan agirligi oldu, yanlis hatirlamiyorsam kullandigim pennler 720gr civarindaydi.. tabiki big pitt, ozellikle uzun mesafeli atislar icin surekli dikkat etmeye calistigim agirlik konulari yuzunden ince hesaplar yapar oldum.. beklemeli avlarda agirlik fazla bi sorun teskil etmesede, benim gibi sureki atan ceken ve kimi zaman ayni takimi mecbur kalinca spin gibi kullananlar icin cok onemli. Bu konuda aero technium xt secimimin birinci tercih sebebi 620gr agirliginda olmasiydi. 12000 xta modelinde baitrunner spool II ozelligi var, ancak benim av alanim denizler oldugu icin buna gerek duymadim, satin almis oldugum modelde instant drag ozelligi var ki buda benim fazlasiyle ihtiyaclarimi karsilar. Merak eden arkadaslar icin makinelerin genel ozellikleri su: Slow Speed Oscillation Aero Wrap Cold Forged & Steel Gear Hypergear Dynabalance Floating Shaft II Super Stopper II A-RB Bearings Cold Forged Spool Spare Spool Instant Drag (10000XT) Baitrunner Spool II (12000XTA) Waterproof Drag SR-Handle Biomechanical Handle Power Roller Long Life Bail Spring with Positive Bail Biogrip Makina tamam olduguna gore simdi bu iki canavara birer kamis lazim, ilk basta arastirmalarim sonucu shimanonun meshur uc parcali tralejo 12 fit modeline baktim.. tasima sorunum olmadigi icin daha cok parcali modellere bakiyorum, yoksa ayni markanin yine ona uygun muadil urun mantigindan vazgecip elimdeki pennlerimi kullansam? neyse bunuda kamislar bolumunde tartisalim daha once bu makineleri kullanan ve tecrubelerini paylasmak isteyen arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
Yeni makinan çok güzel güle güle kullan.Hesaplı tarafını anlayamadım nekadar hesaplı payşırsan çok güzel olacak.
mehmet hayırlı uğurlu olsun çok çok kaliteli makine almışsın uzun zamandır benim de alım listemde olan bir model,siz kaça aldınız ve nereden? shimano markasının makinelerini anlatmaya dahi gerek yok alabileceğiniz en iyi modellerinden bir tanesini almışsınız,uzun yıllar makine ihtiyacınız olmaz
Mehmet Bey Çok güzel bir seçim. Hayırlı uğurlu olsun ALLAHTEN Kazasız belasız güzel avlarda kullanmanızı nasip olsun ….
evet bende bu makinelerin peşindeyim ama sizin aldığınız fiyatı merak ettim doğrusu. belirtirseniz sevinirim.
Emre bey cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin, makineler gercekten cok guzel, hem deniz hemde icsu avcilarina hitap etmekte. Saygilarimla.
Alper bey selamlar, tesekkur ederim ilginize... makinelerin ikisini toplam 320GBP satin aldim. Gercek fiyatini yazmama gerek yoktur sanirim Saygilarimla.
Sabri agbi cok tesekkur ederim ilgine ve iyi dileklerin icin. Uzun yillar kullanabilmek istedigim makineler ariyordum acikcasi, arkadaslarim shimanoda diretince ve model tavsiyesi verince benide yonlendirdiler, kisa bir arastirmadan sonra bu canavarlari satin almaya karar verdim, 12000 modelide vardi ama bu ikisinin hem fiyati haddinden cok uygun olmasi hemde 12000 deki ozelliklerin benim ihtiyaclarimin fazlasini barindirdiginden gerrek duymadim. Bizim burada merakli arkadaslar var, sezon icin bu iki makineyi alan arkadas ebayden 12000 yerine yanlislikla bu modelleri almis ve elinden cikarma telasindaydi, geride iade almamis satici... bende kisa bir arastirma yaptim makinelerle ilgili ve tam bana gore oldugunu dusunerek, hemen teklif yaptim kendisine pesin odeme ile bu iki canavari almayi basardim. Pisayadaki fiyatlarin ucuklugunu gorunce bu iki kullanilmamis makineyi neredeyse bedavaya getirttigimi dusunuyorum Sabri agbi zaten bu zamana kadar ne aldiysam hep uzun yillar kullanmak icindi, makinelerin bakiminada olan merakim ve titizligim ile sanirim bu makineler beni epey bi goturur, gerci denizin rutubetine celik olsa dayanmaz ama ben ustesinden gelecegime inaniyorum. Saygilarimla.
Fuat abgi cok tesekkur ederim ilgine ve iyi dileklerin icin, gercekten icime sinen bir alisveris oldu... herkese nasip olsun insallah. Saygilarimla.
Hakan agbi 320GBP aldim ikisini ve arastirmalarima gore cok cok hesapli bir alisveris yaptigimi ogrendim, piyasayi takip edin ozellikle ebayde guzel firsatlar oluyor hatta ikinci elleri bile satilmakta cok yuksek gelismis makinelerin ikinci ellerini bile inanilmaz ucuzlukta tedarik edebilirsiniz. Sifir isterim derseniz ebayde bulmak zor biraz, ya cok ihtiyaci olan biri satmasi lazim yada bir tanidik olur bende oldugu gibi yeni almistir yada cok cok az kullanmistir elinden cikarmak ister ondan aliverirsiniz. Saygilarimla.
Shimano makinaların hayırlı olsun, Av konforunun artacağı kesin. RASTGELECEK olan beklentilerini karşılasın.
hayırlı olsun memet bey çok güzel kaliteli makinalar koca koca lüferler palamutlar takılsın oltanıza iyi günlerde kullanın