Murat kardeşim, gönderdiğin linklerde ki görüntülri zevkle seyrettim. Daha öncede Possione pesca TV de seyretmiştim. Gerçekten insanın iç güdülerini dürtüklüyor. Yalnız konumuz, Ümit arkadaşımızın sorduğu, Avrupa için üretilen ve Japonya için üretilen makinaların arasında ki fiyat farkının nedenleri üzerineydi. Bizlerde kendisine, bahsettiği modelin Avrupa piyasasında normal şartlar altında pazarlanmadığı, sadece münferit olarak değişik yollardan alınan ve satılan ürünler olduğunu, ayrıca pazarlama konusunda, her ulkeye göre fiyat stratejilerini belirtmeye çalıştık. Çin konusuna gelince, bugin Sony, Canon gibi firmalarda Çin'de üretim yaparlar. Bu o ürünün kalitesiz olduğunu göstermez. Siz sadece standartı belirleyin, yeter. Bizlerde ki Çin imajı, yine bizlerden kaynaklanan sorundur. Bizlerde bir ürünü en en en en ucuza nasıl yaparız zihniyeti olursa, elbette ki kalite beklemek yanlış olur. Sonra '' ee bu çin malı '' iyi değildir deriz.
Haklısın abi ama konuyu okuyan diğer arkadaşlarımızdan dikkat etmesi gereken bir konu var çin mallarında. Çin malı eğer bir marka altında yapılıyorsa bu da bir güvence ve kalite sayılır fakat markası yoksa yada bilinmiyorsa asla dönüp bakmayın çünkü türkiye ye bu mallar kaliteli mallarıda bu firma yapıyor hikayesi ile satış yapıyorlar. Sonuç hüsran.
2010 Shimano Stella'lar tatlı su için uygun olan makaralar Sw(Saltwater) değillerdir. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...ng/reel/shimano-spinning-reels/10-stella.html