shimano beast master cx surf kamış 120gr ve shımano ultegra xtb 5500 misina seçımı

Konu, 'Misinalar' kısmında charisma082 tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Telefondan ayrintili okuyamadim makaradaki yazilari fakat fc fiyatlari o seviyelerde. Bazi makaralarda %100 florocarbon coated yazar bunlar kaplamadir fiyatlari da oldukca cüzi seviyelerde oluyor

2. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    shimano beastmaster cx TELE SURF, Eurofish Süper jigging
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA XTB 5500 ,OKUMA CEDROS 55
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
    misina olarak en sonda bunda karar kıldım BERKLEY WHIPLASH PRO 0,06 mm MİSİNA 270 M yanlız şokta bıraz terreddutlerim var çunkı kamışımda 120 gr atarlı yanlız 100 gr kurşun kullanımında daha ıyı performasn alırsınız dıye kamışta ıbaresi var bu açıdan 100 gr kurşun kullanmayı düşünüyorum buna mukavil şok olarak 0,30 mu yoksa 0,40 mı alsam dıye kafam karıştı açıkçası bır arkdaşta 100 gr uzende kurşun kullanırsan 0,40 al şoku demış bıraz daha araştrma yapıcam açıkçası

3. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
  4. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
  5. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
    birde araştırmalarıma göre SUFIX 832 BRAID ADVANCED SUPERLINE 0,24mm 8 KAT ÖRGÜ İP MİSİNA da çok güzel yorumlar almış açıkçası berkley ile arasında kaldım yardımcı olursanızz sevınrım saygılar

6. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
  7. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
    ip misina da yeni devrim…sufix 832 gore 8x
    YAZAR: SULH TURGAY KARAASLAN – 17 MAYIS 2011
    sevgili hobi balıkçıları merhaba…

zaman akıp geçtikçe teknolojide katedilen yol artık istesek de istemesek de hayatımızın tam içinde yer alıyor…bazen önümüze gereksiz engeller çıkaran bu yenilikler genellikle hayatımızın akışını kolaylaştırıyor…

ve elbette ki bu gelişmeler en büyük hobimiz olan balık peşinde koşarken de kötü sürprizlerin önüne geçiyor…

işte tam bu noktada sizlere ekipmanımızın en temel taşlarından biri olan örgü misinada yaşanan ve bana göre bizi yakından ilgilendiren bir gelişmeden bahsetmek istiyorum…SUFİX GORE 832…

kıyı balıkçılığında hedefe tam ve doğru atış için geliştirilen braid(örme)misinalar zaman içerisinde ülkemiz hobi balıkçıları tarafından da olumlu şekilde kabul görmeye başlamış ve kullananlar tarafından vazgeçilmez olmuştur…ancak yine bu zaman zarfında kullanımdan kaynaklı olarak ortaya çıkan bir takım sorunlar ki bunlar sırası ile:porselenleri kesmesi,su tutması,atış esnasında dolaşması büyük ölçüde yeni kullanıcı kitlesini kendinden uzak tutmaya yetmişti…ama…???

Elbette ki ortaya çıkan bu sorunlar karşısında anında reaksiyon veren üreticiler (öncüleri sufix ve power pro) yine önce gelen ekipman üreticileri ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri AR-GE çalışmaları ile (shimano ve daiwa) bu sorunlara birlikte kalıcı çözümler üretmiş ve artık braid(örme) misinalar bu zamana gelmiştir…

Misina üreticileri öncelikle örme yapısını değiştirmiş daha akıcı bir form sağlamışlardır…bu akıcılığı ve atım esnasında makine ve kamış yüzüklerinden kaynaklanan sürtünme kaynaklı atış mesafesinde meydana gelen kısalmalarını da misina yüzeyine reçine uygulaması yaparak daha da azalmışlar …yapılan reçine uygulamasının bir faydası da misina tarafından tutulan suyun yarattığı ağırlığı ortadan büyük ölçüde kaldırması ve atış mesafesinin kısalmasına neden olan bu durumu sonlandırması olmuştur…

Ülkemizde son olarak piyasaya sürülen SUFİX GORE 832 braid(örme) misinaların geldiği son şu an ki son noktayı ortaya koyması açısından çok iyi bir örnek olmuştur…

Piyasanın lider markalarından olan ve ülkemiz hobi balıkçıları tarafından da büyük ölçüde tercih edilen SUFİX uluslar arası değerlendirme kuruluşu olan EFTA tarafından da onaylı finlandiyalı bir üretici firmadır…

Bu kısa üretici bilgilerinden sonra gelelim son ürünleri olan SUFİX GORE 832 8x’e…

Ürünü şu anda shimano ultegra advance c3000 hg ile kullanıyorum…makine konusunda ki tercihim bir çoklarınız tarafından nedenleri ile bilinmekte…braid kullanımı benimde önceleri çekinerek başladığım sonrasında ise vazgeçemediğim bir alışkanlık oldu…fakat ülkemizde satılan markaların pahalılığı beni daha çok ucuz üretim olan markalara yöneltmişti…ancak bu fiyat avantajı beraberinde sorunları da taşıyordu…nedir bunlar; su tutma dolaşma asla gerçek kalınlık değerinde olmaması çabuk deforme olması gibi…

Ancak bu ucuzluk kullandığım makine ve kamışlarda sorunlara yol açmadı…ekipman uygulamaları bu sebepleri ortadan kaldırmaya yönelikti…

İnternette okuduğum bu misinanın ülkemize gelmesi ile hemen bir adet satın aldım ve aynı gün saatlerce süren bir teste tabi tuttum…

Teknik özellikleri üstünlük taşıyan bu ürün tam 8 kat fiber-kevlar karışımı dynemea dan meydana geliyor…fakat bu 8 kat örgüye rağmen neredeyse piyasada satılan 4 kat ürünlerden çok daha ince…0.15 mm kalınlık net olarak 9.2 kilo çeker değere sahip (20 lb/0.006’’)…

Benim bu üründe en çok dikkatimi çeken konu kullanılan 8 kat liften bir tanesinin GORE olması ve bunun dışında her inçte tam 32 ilmek bulunması…işte GORE farkı…

GORE:hepimizin bildiği bazen kullandığımız ayakkabı ve botların astarında bazen de giydiğimiz mont parka ve pantolonlarımızın iç ve dış katmanlarını oluşturan GORE-TEX GORE tarafından üretilen devrim niteliğinde bir lif yapısı…özellikle su ve sıcaklığa karşı olan yüksek direnci ile bilinir…

Yukarıda ki kısa bilgiden sonra sanırım GORE lifin ne işe yaradığını hepiniz anladınız…evet su tutulumu ve kopma direnci maksimum düzeyde artmış…saatlerce kullanmama rağmen neredeyse kupkuru bir şekilde makaraya sarılıyordu…alıştıkça atım mesafem artış gösterdi…diğer dikkatimi çeken husus ise yandan gelen orta sert rüzgara karşı yüksek direnç göstermesi…hepinizin bildiği üzere braid(örme) misinaların bu tip rüzgarlı alanlarda paraşüt gibi şişmesi atış performansımızı olumsuz seviyede etkiliyor…bu misinada meydana gelen paraşüt etkisi kullanıcı tarafından kolay tolore edilebilir seviyede…

bu arada sizlere enteresan bir konudan daha bahsetmek istiyorum…yapılan araştırmalarda iki GORE lifini birbirine sürtmesi aynı iki buz kalıbının bir birine sürtmesi kadar kaygan…

uzun lafın kısası bu özellik sayesinde nerede ise olmayan bir sürtünme gücü ile yapılacak atış mesafeleri bizleri şaşırtmamalı…

Atış esnasında makaradan çıkışı kusursuz seviyede(özellikle AR-C makarada)…deformasyon oluşmuyor…oldukça sert atışlarda bile misina patlaması yaşamadım…elbet ki bunun başlıca nedeni GORE lif ve her zaman kullandığım shock leader …

Bu arada aklıma gelen bir konuyu da hemen burada aktarmak istiyorum…shock leader uygulaması yapılmadığı zaman belli bir süre sonra sahtenizin misinadan bağımsız hava da tıpkı bir kartal gibi özgürce süzülerek bir süre sonra suya indiğine tanık olursunuz…çok can sıkıcıdır bilirim…buna neden olan durum genellikle misinanın patlaması değil misinanın üzerinde ki reçine kaplamanın kayganlığında ve sert darbelerden kaynaklanan düğüm çözülmesidir…bu yüzden shock leader kullanmak her zaman faydalıdır…

Evet bunun konu ile değinmek istediğim diğer bir husus ise bu teknik üstünlük ve avantajları ile piyasada ki diğer rakiplerine göre oldukça makul olan fiyatı…piyasada ki emsal rakibinden % 30 dan fazla ucuz fiyatı ile sahte balıkla hobi avcılığı yapanların değerlendirmesi gereken fazlası ile kaliteli bir ürün…

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
  9. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
    anladım kardşm 832 de karar kıldım yanlız 0,30 mu alsam yada 0,25 mi orda kararrsızım artı 100 mt nerde baktıysam misina

10. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Herhangi bir mağazaya gidip bobinden sardırabilirsin

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    sufix 832 yeni bir ürün.. bu yüzden 270 metrelikleri ülkemize gelmesi mart ayını bulabilir..

659 81 52 nolu numaradan bir sorun, distribütörün numarasıdır belki gelmiştir..

12. charisma082

charisma082 murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    MERCAN,LEVREK,ÇUPRA,
    eyvallah dostum