Hayırlı olsun Tevfik Ağabey. Benim geçen yılki baitcasting maceram aylarca uğraştan sonra fiyaskoyla sonuçlanmış, baitcast makinem (AlbaStar Shark) ve kamışlarım gardrobun üzerinde tozlanmaya terkedilmişti. Umarım seninki öyle olmaz ve sanırım olmaz. Çünkü sen takımı en kalitelisinden oluşturmuşsun. Güzel günlerde kullanır, güzel avlar yaparsın inşallah. Denemelerinin neticesini bizlere bildirmeyi ihmal etme, emi Benim durumuma düşersen çok gülerim
Baitcasting deyince soylemeden gecemedim... uzun zamandir aklimda su makara vardi: http://www.harrissportsmail.com/Models.aspx?ModelID=19151 "Alsam mi almasam mi, gerek var mi yok mu, kullanabilir miyim kullanamaz miyim, fuzuli olur mu olmaz mi" diye dusunup duruyordum. Gecenlerde Rovex Oberon baitcaster makaramla ilk denememi yaptiktan sonra anladim ki bu aletleri kiyidan kullanmak pek de kolay degil. Tekne olduktan sonra hic sorun yok, kesinlikle tercih edilir ama kiyidan zor. Neticede, almaktan vazgectim, bu tecrube sayesinde gereksiz bir alisveristen kurtulmus oldum.
Bende merak ettim şimdi neden baitcasting makineler tekne için uygun ama karadan kullanıma uygun değil diye?
Cok net bir genelleme yapmak dogru olmaz gerci ama ileri atip cekmek zor geldi bana. Kontrollu, duzgun sardirmak, dolandirmadan kullanmak standart sabit makaralardan daha zor geldi. Belki de ip kullandigim icin oyle oldu, bilemiyorum. Sabit makarada bundaki kadar dolanma, gevsek sarma olmuyor malum. Bir de bunda kullanim sirasinda surekli yandaki yildiz ayarini gevsetip sikmak gerekiyor anladigim kadariyla. Yoksa pratik atip cekmek mumkun olmuyor. Neticede, ileri atip cekmek zorunda olmadan, direkt asagi salip cekmek mumkun oldugunda, yani tekneden avlarda cok pratik olacagini anladim. Yani bildigin cikrik seklinde kullanimi kolay olur. Kiyidan avlarda ise epey zahmetli buldum. Belki de bir puf noktasi var da ben bilmiyorum. Aslinda bu low profile baitcaster makaralar ozellikle de ileriye dogru at-cek yapmak icin tasarlanmis aletler ama ben rahat kullanamadim. Tecrube sart!.
Muharrem kardeşim merhaba. Bu kombinasyonu, ağırlıklı olarak tekne avcılığı kategorisi için hafif çıkrık amaçlı düşünerek kurdum.. Aslında Shimano Curado 300 EJ hedefimdi, lakin tuzlu sevmediğim için almadım. Tozlanmaz inşaallah. Bu vesile, güzel dilek ve değerlendirmeleriniz için teşekkürler eder, selam ve sevgilerimi iletirim.
Bu takımı, tekne amaçlı kombine ettiğimi biliyorsun zaten İbrahim kardeşim. Bu durumda sorun, benim için otomatikman ortadan kalkmış oldu. Ama şu var ki hedeflediğin tekneyi aldığın gün, Shimano Curado 301 EJ sizin için, olmazsa olmazınız olacaktır. :thumb: Benden söylemesi. Sevgilerimle kal.