shimano daiwa

Konu, 'Makineler' kısmında cihan atçı tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Zaten Volkan da düzelte düzelte kullanıyordur.:D Garibim makinacık da düzele düzele, düzeltilmekten bi hal olmuştur. :D

Bir yerde bu iş, bakımdan öte tamir işi oluyor. :confused: :cool: Doğru, bakım gerekmezdi bu makinalara. Direkt tamire gider. hihi

Ha, o mil halis muhlis çelikten değilde mi yamuluyor ? Merak ettim. Benim bilebildiğim kadarı ile çeliği esnetirsiniz, esnetirsiniz, sonra da bir yere gelince, ÇAT diye kırılır; yamulmaz bilirim. Sizin çeliğiniz yamulur demir, teneke alaşımlı falansa, orasını bilemem.

İşte mal meydanda. yamultan da, düzelten de buradasınız. :D Görünen köy misali.:confused:

Neyse, aşırı fazla yoğunum. Fazlaca cevaplama fırsatım olamayacak. Hepinize sevgiler olsun benden.:thumb:

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eee, sonra? Anlat, anlat heyecanlı oluyo..

Ama soru şu, kaç senedir kullanıyoruz, hem boğazda filan, akşama kadar at çek.. Neden bizimki yamulmuyor?

Ve dahası, şimanovların düzeltilecek yeri de yok. Malzemeciyle, denizin dibi arasında pahalı bir hamallık yapmaktan başka bir şey değil onlar. Sanki şimanovun düzünden hayır gördükte, yamulmadığı kaldıydı.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p :p :p

Düzelte düzelte kullanmıyorum Tevfik abi. Bir daha yamulmadı zaar. :D
    Zaten çok ta kullandığımı söyleyemem. Hafifliğinden dolayı genelde Penn Fierce 4000'i tercih ediyorum. Aslında ciddi bir yemli avda 4 takım kurmak iyi olabilir ama yemli avlara pek konsantre olamıyorum şu zamanlarda.
    Aklım başka yerde. :D:D:D

Milin ne olması gerektiğini bilmiyorum. Makine iç aksamından da anlamam ama benim sorunumda milin çelik olmaması faydama olmuş olabilir diye düşünüyorum. Daha büyük, masraflı, uzun bekleme süreli sorunlar da çıkartabilirdi muhtemelen.

Emcast'ın Shimano da muadili nedir hiç bilmiyorum, onun için karşılaştıramam ancak Shimano'nun Hyperloop ve catana modellerini biliyorum.

Hyperloopla falan güç yönünden karşılaştırılamaz emcast.

Mesela bi ara forumda Ryobi ecusima beğenme durumu vardı.
    Yorumlara istinaden aldık avdaşıma.
    Sonuç : Atçek avları sonucu önce kolda ağırlaşma (çok kısa sürede).
    Dişlileri yağladım sorun çözüldü. Sonra kalama problemi yaşadı avdaşım.
    Kalama keçelerinde ıslanmadan dolayı sorunmuş, sağ olsun forumdaki kişilerin yardım severliği sayesinde keçeleri kuruladım topladım, düzeldi.
    Klepe telinin ses yapması ve sorun çıkarması zaten klasik sorunuymuş, orayı da temizledim ama halen ses yapmakta. Sonuçta, bende çok övülecek bir makine izlenimi bırakmadı Ecusima.
    Bir şeyi tavsiye ederken veya tavsiye isterken ayrıntılı bilgilere ihtiyaç var bence.
    Avlak yapısı, hedef balığın iriliği, diriliği, kullanım şekli (sık yem değiştirme vs. gibi) birçok şeyi yazmak lazım ki, en mutlu edecek makineler önerilebilsin.

Avdaşıma şimdi sorulsa kesinlikle Ecusimayı değil, Catana'yı alacaktır.
    Peki Catanasına ne oldu? Çok iri bir balık çekerken, geri geri yürürken düştü. Makinanın kamışa bağlanan ayağı kırıldı. Yoksa mutlu mesut kullanıyordu.

Sevgiler benden abim. :)

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

Heyecanı izlemek değilde, yaşamak güzeldir. Efor testini aldıktan sonra takıl bana, heyecanı doyasıya yaşa derim. :D Kalp raporu önceliğimdir; bilesin. Yoksa böyle uzaktaaaan uzaktan izlersin.

Yamulma işini niye bana soruyorsun ki ? :confused: Müsebbibihi benmiyim ? :confused: Onu da yamultana sor. :D Aha, Volkan orada. :laughing:

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yamulmuş işte, düzelttik, oldu biti, kullan tepe tepe..

Ama senin şimanovların, düzeltilecek yeri yok ki, koy tepiği, tepe tepe at denize, başka bir şey değiller.

6. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Tevfik abi yine savunmadasın:) Bizim Shimanolar maaşallah taş gibi ne yamuluyor ne büzülüyor. Boşver dayvaları, kullanan kullansın.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hihi hihi hihi

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. hihi

8. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
  9. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    Bu arada usanmadan yazan tüm av sevdalısı arkadaşlara dostlara çok teşşekkür ederim yorumları için, ayrıntısız metal gövdeli maksimum düşük devirli ağırlığı hiç önemli deyil rod pod var bende, önden kalamalı, tercihen 15 kg drag gücüne sahip 10000 veya 14000 shimano tavsiyesine ihtiyacim var aslında daiwa da düşünmüyordum deyil ama ne acıdırki yurdumda her modeli yok yazan arkadaşlara şimdiden teşşekkür ederim ALLAHA emanet olun.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cihan, her modele ihtiyacın yok ki. Senin işini görecek model bulursun elbette. Ama daiwa olur, ama başka bir şey.

11. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    evet usta tamda ihtiyacım olan şey bu bana söylediğim özelliklerde bi motor tavsiye edebilirmisiniz ayrıca rulman sayısını ve önemini biraz daha açabilirmiyiz serdar ustam bir baterist olarak mekaniği fazlasıyla kullanan ve sevenlerdenim usta, selamlar.