4-5 marka misinada denedim. sufix , trabucco , powerline v.s. içlerinde en yumşağı trabucco idi onda bile gam yaptı kaldıki bu misinaları shimano ultegra ve spro surf makinede de kullanıyorum. hiç sorun yaşamadım. ama trio 55 de yaşadım. hatta okuma salina 65 de gam yapıyordu. cengiz balkçılığa gönderdim misina yatak bilyası farklı taktılar düzeldi.
trio 55 bir turda 75 cm misina sararki devri oldukça düşük olur. o yüzdendir 3 adet sarıkanatı hiç zorlamadan çekiyor. ama tam tersi lüfer takıldımı çok düşüren oldu arkadaşlardan sarım hız yavaş kalıyor. ki onlarda elden çıkardılar. şimdi gam meselesini size ispat edemeyiz makinayı sattık. şöyleki istavritte aynı takımla köstekler trio da dolanmış geliyordu ama dandik alivioda dümdüz geliyordu.
İspat edecek bir şey yok aslında. Forumları araştırırsan, devri zamanında, ALBA BETA alın, biraz da yağ alın, av dönüşü o malum bilyayı temizleyip yağlayın diyerektavsiye etmişliğim çok olmuştur, görürsün. Bu gibi (Trio vs.) makineler özellikle sarma telindeki bilya aksamı iyi bakım gerektiren ürünler. Av dönüşü bakımlarını düzgünce yapmanız durumunda, pek sorun çıkarmazlar. Ama bunu yapmamışsanız, aletin gam yaptırmasında vs. pek şaşılacak bir şey olmuyor. Buradaki espri şu. Okuma, Alba, Spro vs. alıyorsanız, beklentiniz zaten bellidir. Bunlardan top level performans beklenmez zaten. Parasıan göre toplamda makul kalite verirler. Eğer yüksek performans bekliyorsak, gider buna göre bir seçim yaparız. Diyelim daiwa alırız. Eğer o böyle bir garabetlik yaparsa da, hay seni yapanın da, para veren enayinin de diyerek tutar denize atarız, olur biter. Kısaca, okuma beklentileri karşılar. Elbette bu beklentiler sıra dışı, yüksek beklentiler olmadığı sürece.