Shimano exage 10000fb sorun

Konu, 'Makineler' kısmında Egeli34 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çok haklısın abi, sonuna kadar katılıyorum. Exage, vitrine konup seyretmek için yapılmış bir alet. Alakasız maksatlarla kullanılmazsa, elbette nesillerce hizmet edecektir.

Ama işte ne yaparsın, gidip bununla balık tutmaya filan çıkıyorlar ki, sonrada bozulde diye söyleniyorlar böyle...

Etme eyleme abi... Makine alıp balığa gidiyoruz hepimiz, bu arkadaş bunu inşaata harç çıkarmak için mi kullandı sanki? Balığa gitmiş, elinde kalmış, kaçınılmaz akıbet gerçi.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yahu Serdar, arkadaş ne yazmış, sen ne diyorsun ?

Ya tam okumuyorsun, ya da..........................:confused: :confused:

Arkadaş, ilgili makinanın yapısı gereği küçük bir kullanım hatası yapmış. Kullananlarca da nasıl kullanılacağı da izah edilmiş. Ama siz '' Elinde kalmış '' dersiniz. Dediğim gibi doğru teşhiş değil.:confused: :confused:

Lütfen REEL olun.

Ha, vitrin olayı dersen, gerçekten çok doğru. Çok şık duruyor keretalar.:thumb: :thumb:

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bizim makineler insaata harç çikartir mi acaba merak ettim simdi :D 80lb örgü ile 5kg falan çikarir belki :)

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İskeleyi 5. kata kadar kurabilirsin. Rahat 50 Kg.lık bir çimento torbasını parmağının ucuyla çekebilirsin.:D :D

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Son derece reelim Tevfik abi :D
    5 kiloyu 5ci kat degil 15inci kata da çikartir sanki :)

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    '' Aklımda duracağına cebimde dursun '' derler ya.

Denemeden bilinmez.:confused: :confused: Denemesi bedava.hihi hihi Bir de video kaydı oldu mu.:D :D

Tabii güvenlik tedbirlerini alarak.:D :D

7. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Merhaba,
    balığa gittimmi sabah 6 akşam 6 boğazda atçek yapıyorum o nedenle önceliğim hafiflikten yana surf leaderlara baktığımda 500 gr civarında daha hafif bi modelleri varmıdır önerdiğiniz aşağıdaki model sanırım ve ip misina kullanacağım titanyum porselen iple uyumlumudur ve bx ve cx lerin arasındaki farklar neler oluyor .
    SHIMANO Surf Leader 425 BX-G 3 Parça Surf Titanium Porselen 4,25mt 225gr

ancak makinede ister istemez en hafifler daiwa z 45 ve shimano kisuya uzaktan bakmayı tercih ediyorum, 500 gr civarı bişey olsun istiyorum şuan elimdeki penn affnity 750 gr kombatın hafifliği kurtarıyor ancak ard arda atçekde kasıyor kolumu .

makineyi ise yurtdışından getirme şansım var gibi ve boğazda biomasterıda çok tavsiye ediyorlar ama surf kafa değil o nedenle içime sinmiyor . takımı haziran sonu gibi hazırlamayı planlıyorum takip ettiğiniz yeni gelecek ürünler varmıydı

8. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Ağırlık 750 gr yazmışsın ben birkaç yerde 642 gr okuduğumu hatırlıyorum? Alttaki linkte yazıyor
    Ben bu makineden alırsam boğazda akıntının kuvvetli olduğu yerlerde (AŞİYAN,HİSARÖNÜ,ARNAVUTKÖY) kullanıcam birde lüfer ve palamut sezonunda balık önünden kaşık kaçırabilirmiyiz deneyimin olmuştur en azından. Sevgili Murat sendeki 7000 mi 8000 mi ??
    http://www.oltacipazari.com/PENN-AFFINITY==8000_u_r_n_21.htm

Sevgi ve saygı dileklerimle

9. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    aşiyanda 200 gr ile 2 haftadır çalışıyorum performansından memnunum,
    makineyi bakkalın tartısına koyup gerçeği öğreneceğim

10. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    Exageyi bugün tekrar deneyim dedim klape telini kaldırıp çevirince tam olarak açılıyor :) şimdiye kadar hep yarım açık kullanmışım:)

ancak boğazda atçekde klape telini ayarla misinayı dengele derken bana 3-4 saniye vakit kaybettiriyor.

boğazda kurşunu geriye sallayınca klape telini çevirdim misinayı hizalıyordum dönüp baktığımda ne zaman biriktiniz siz kuyruk olmuş hımmm boğaz için gücü yeterli ancak klape telinin ayarlanması nedeniyle makineme soğudum.
    kullanım sırasında en arka sıraya geçti
    Penn Affinty 7000'i yide test etme şansı buldum 5 tane takoz istavrit (20-25 cm civarı) birisi iğneden yakalanmış misinayı kopartmış ama kaçarken beden misinasına düğüm olmuştu belkide o nedenle çok zorlandım .

balıkçıya kamış almaya gittim ne olduysa makinelere bakabuldum kendimi Twinpower'a baktım aşık oldum ilerde yollarımız kesişecek diyerek ayrıldım dükkandan yanındaki Ryobi Ap 8000 le çıktım:)

11. furunotr

furunotr Haluk

BX 225 gr., CX olan ise 200 gr. atarlı; her ikisi de ip, dyneema v.s. kullanımına uygundur... Kamış hafifliği ya da ağırlığı kadar hissedilen ağırlık da çok önemli; eğer kamış dengeli ise ki Surf Leader'lar oldukça dengelidir; kendinden daha hafif olan herhangibir kamıştan daha az yorucu olurlar; kamış için Wega Potenza Supercore'yi de bir inceleyin dilerseniz; daha hafif bir makina düşünüyor iseniz mesela Super Aero Fliegen var daha hafif olarak 450 gr. civarı ama bu makinalar hem biraz daha narin; hem de sarım miktarları oldukça düşüktür (81 cm.kadar) eğer illa surf olacak ise dayanıklılık, güç ve sarım miktarı ile Bulls Eye çok daha uygun duruyor; zaten 550 gr. civarı sanırım ki fazla bir ağırlık değil; ben Biomaster kullanıyorum o da 550 gram zaman zaman bu makinayı Antares, Surf Leader, Speetfire ya da Potenza Supercore ile kullanıyorum ve bu ağırlık hiç sorun yapmadı; tüm kamışlar ile de uyum ve denge içerisinde; hatta 600-650 gr.lar civarına çıkılabilir makina için; ondan sonrası çok yorucu oluyor doğrusu...

Makinada surf diye bir takıntıya gerek yok; bu yakada pekçok kişi surf kullanmayıp Biomaster, Twinpower ya da Stella'yı veya bu tip makinaları tercih ediyor ve istenilen uzaklığa erişebilip avlanabiliyorlar... Sizin elinize hangisi uyuyor ise onu almak daha ehven sanırım...

12. furunotr

furunotr Haluk

O plastik yalnız Exage'de değil pekçok makinasında mevcut Shimano'nun; ama o plastiğe yük binmez; mesela benim Biomaster'da o kadar zorlama ve yağsız kullanım yaptığım durumda o plastik parça yerine (2 adet bulunur Biomaster klavuzunda) metal olan parçanın bir tarafında hafif aşınma emareleri göründü; konumu uygun olduğu için o metal parçayı tersyüz edince sorun çözüldü...

Yani parça plastik malzeme kolay aşınır; çürük çarıktır diye bir durum yok... Zaten Shimano'nun kullandığı mandal ya da leğen plastiği değil; çok özel bir plastik ya da o türden bir malzeme...

Saygılar...:D

13. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    surf leader kalmamış gelecek stoktan bir tane ayırttım test ettikten sonra kararımı vereceğim içime sinmezse vega potenzaya bakarım oldukça hafif bestmaster ı görüyorum onun hakkında ne düşünüyorsunuz fiyatı oldukça uygun gibi

biomaster ve Twinpower tarzı makinelerin elime oturduğunu ve daha rahat atçek yapabileceğimi düşünüyorum. bir süredir penn affinty 7000 kullanıyorum surf makine ancak elime oturmadı kullanırken kamışla dengesizliği var yoruyor. bugün elime twinpowerı alıp çevirince makineyi beğendim.

14. furunotr

furunotr Haluk

Beastmaster bu ürünlere göre daha alt seviyede; yani ortalama bir ürün; sizi tatmin edip etmeyeceğini bilemem; ama onu da inceleyin dilerseniz; belki daha uygun olabilir...

Super Aero Technium'un teleskobiği var; yeni çıkan bir model ve karakteristiğini bilemiyorum; 3 parçalardan daha hafif olsa gerek; eğer fiyatı uygun olur ise; karakteristiği de Antares'e benziyor ise yine incelenebilir bir ürün; Antares CX200 iyi bir üründür ama üretimde yok maalesef; Avrupa'da bir-iki markette bulunabiliyor hala...

Beastmaster'ın atış erimi sözkonusu ürünlere göre biraz daha düşük kalacaktır sanırım...

15. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    kamış konusunda bilgi birikiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim 10 gün içinde surf leader gelecekmiş o zaman seçeneklerimi paylaşırım
    sağlıcakla kalınız

16. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    makinemi evde dolaba kaldırmıştımki makineyi boğazda kullanan birine rastladım.
    boğazda palamaut çaparisiyle 4 palamut dahi aldığını çok memnun olduğunu söyleyen tarabyadan aziz abiyle karşılaştım.exage 10000fb nin içindeki mili çıkarttım artık atış yaptıktan sonra ben kapatmadıkça kapanmıyor

ve kamış olarakda surf leader ı bekle bekle gelen giden yok vega potenza alarak konuyu kapattıyorum :)

kamış ve makineleri değiştirerek ihtiyacıma göre atçeklere başladım herkese rastgele

17. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    sayın egeli exage nin mili nerede tam olarak şunu bende çıkartsam, kapanmasından kurtulsam, sizin bekleyip gelmeyen SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA bana kısmetmiş,geldiğini görünce hemen gidip bugün aldım ama denemedim.

18. furunotr

furunotr Haluk

Potenza Supercore aldı iseniz özellikleri Surf Leader'dan daha fazla; atış aralığının esnekliği ve daha fazla ağırlık atabilmesi; gerek hafifliği ve gerekse daha konforlu bir kullanımı ile isabetli bir seçim olmuş; bu üründe nanoflex ya da nano teknoloji karbon kullanılır ki bildiğim kadar sadece Daiwa'nın üst sınıf spinlerinde kullanılan türden bir malzeme...

Zaten kullandığınız zaman anlayacaksınız; iyi günlerde ve bol trofeli avlarda kullanmanız temennisiyle...

19. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    tam yerini tarif edemiyeceğim aldığım yere söyledim tamir bölündeki arkadaş 1 dk da açıp çıkartıverdi şimdi kesinlikle kapanmıyor oldukça memnunum giden sahtelerime yanıyorum :) ve bekle bekle ümidi kesince başka bir kamış alıvermiştim surf leaderı güle güle kullanınız

20. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    Haluk Abi Merhaba,
    evet surf leadera niyet ettim ama potenza supercore aldım. özelliklede sizin yorumlarınız ve boğazda Onnik abide görüp test etme şansı bulduktan sonra adı o an duyulmamış olsada çok beğenmiştim 1 aydır kullanıyorum çok memnunum
    yapılı biri olmadığımdan balık avındayken beni fazla yormadan uzaklara atabilen balığı çekerkende koluma yük bindirmeyecek ürünleri tercih etmeye çalışıyorum.

Son düzenleme: 26 Haziran 2013