Shimano exage 2500 fc drag gücü ??

Konu, 'Makineler' kısmında OMMG tarafından paylaşıldı.

1. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    makinenin ömrü boyunca tutulacak balıkların kilogram olarak ağırlığı. yani bu makine ile en fazla bu kadar kilo balık yakalayabilirsiniz.

okiş ;)

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB

Saragosalarda Avrupa ve USA modeller arasında sadece 14000 ve 18000 lik olanlarında +1 rulman farkı mevcut. Ama iç dişli ve millerinin yapısal farklılığı varmıdır bilemem. Mesela biri pirinç, diğeri antimon gibi.

Stella modeli ise EU Katalogunda 1000-2500-3000-4000 lik serilerinde drag gücü yazmamaktadır. USA kataloğunda varsa bilemem. Stellalarda EU Normlarına göre drag güçleri şöyle;

Stella SW 5000 - 13 Kg
    Stella SW - SWPG 8000 - 23 Kg.
    Stella SW - 10000 - 22 Kg.
    Stella SW - 18000 - 20000 - 25 Kg.

Hepsi 14 + 1 Rulmanlı.

Herşey gönlünce olur inşaallah.

Son düzenleme: 1 Ağustos 2011
  3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Estağfurullah Ümit kardeşim, ne demek '' Affola ''
    Haddimiz olamaz.
    Exageler aynen dediğiniz gibi, sınıfının E 200 ' ü

İyi ve sağlıklı günlerde kullanmanız dileklerimle.

4. OMMG

OMMG OKAN

Kardeşim teşekkür ederim,demek doğru tahmin etmişim :) .Bu arada nerelerdesin,iyimisin,inşallah bir problem yoktur,özledik senin keyifli paylaşımlarını.Allahtan bu konuyu açtımda sesini soluğunu duydum :) :)

Son düzenleme: 3 Ağustos 2011
  5. OMMG

OMMG OKAN

Ümit Ağabey,en çok senin senin formülün beni aydınlattı teşekkür ederim :D :D :D

6. modena

modena

sağol ağabey şükürler olsun iyiyim...:)

her hangi bir sorun yok her şey yolunda...avlara rutin olarak devam ediyoruz...

yarın yeni stellam gelecek 4000 lik...bakalım marifetleri nedir...:confused:

7. modena

modena

tevfik ağabey bu galiba uyuşukluktan ileri geliyor...

yeni stellam yarın elimde olacak 4000 lik...üretici ile görüştüm...hiç bir üründe fark yok...11 kilo drag var...

japon üretimi ve her yerde aynı satılıyor...sadece yanında yazan harfler farklı hepsi bu...fb,fd.sw, gibi...:)

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Turgay kardeşim Stellan hayırlı ve uğurlu olsun. Gönlünce, zevkli günlerde kullanman dileklerimi iletirim. Bence artık son nokta olmalı stella. Daha ötesi yok sanırım. 600 SLC

Sizinde dediğiniz gibi, bazı ürünler sadece japonyada üretilir. Bir Stella, bir Curado gibi. Yalnız bu üretim, her bölge için farklılık gösterir. Mesela Eu kataloğunda bu ürün pazarlanırken,

http://erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=15743

bu ürün EU kataloglarında bulunmaz.

http://erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14449

Tabii ki bu pazarlama ve satış tekniğinin altında neler vardır, algılamamız gerçekte zordur.

Sizin siparişini verdiğiniz ürün, 2.linkte ki ürün mü yoksa bu ürünmü

http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_stella_4000_sfe_131_bb-pmu1144.html

Modellerinin basında veya sonunda yazan o harfleri bir çözebilsek diyorum; nedir, ne anlam ihtiva ediyor diye. Mesela 1000 ve 4000 arasında genelde hep F ( Front - önden ) ve R ( Rear - Arka, geri ) harfleri kullanılır. Sonra gelen 2. harf ise kaçıncı kuşak olduğunu gösteriyor diye çözdüğümü düşünüyorum. Mesela FA-FB-FC gibi. SW ise Salt Water anlamını ihtiva ediyordur umarım. Bir ara bizde vardı. Tempralar yeni çıkmış, ve her ay üstüne bir ilave, her ay üstüne bir ilave aksesuardı, yenilikti derken, bir yıl sonunda harf yazacak yer kalmamıştı arka bagaj kapısında TEMPRA SXAXTE......diye.

Daha fazla kafanı ağrıtmayayım Turgay kardeşim. Tum güzelliklerin gönlünce olması dileklerimle,gözlerinden öperim.

Son düzenleme: 3 Ağustos 2011
  9. OMMG

OMMG OKAN

Kardesim iyi olduguna sevindim,özelliklere uzun zamandır istediğin stella na kavuşacağına sevindim.Şimdiden güle güle kullan, spin makina olayına noktayı koyuyorsun,deneyimlerini ve inşallah güzel avlarını paylaşırsın artık.Saglicakla kal...

10. modena

modena

tevfik ağabey sağol...

ben en son linkte olanı aldım...2011 model...ama düşük devirli...özellikle levrek ve gece avlarında kullanacağım...

ayrıca tespitlerin yerinde...sw tuzlu su...ikinci harfler model yılı gibi...

sadece bazı ürünlerde mekanizma aynı olmak kaydı ile bir takım aksesuar ve renklerde farklılıklar olabiliyor...

mesela JDM lerde sarma kol topuzu carbon...(off-shore için)...

gövde ve sarma kollarında sarı olan renkler gun-metal denilen çok koyu gri yada titantum renk...

birde sarım durumu farklı...5:2:1,5:8:1,6:2:1 gibi...ama dişli rulman ve çeker değerler aynı...

aslında farklar sadece amaçlar doğrultusunda ortaya çıkıyor...ben levrek ve gece avları için düşük devir tercih ettim...bilerek bu modeli aldım yani...

11. modena

modena

sağol ağabey sizleri görmek güzel...:)

kamışı da değiştirmiştim zaten...270 cm 10-50 MH game spin almıştım...buna uygun en iyi makinede bu...

bakalım nasıl avlar yapacak...:confused:

12. Dogugul

Dogugul Doğu Ali Gül

200-250 tl lik bi bütçem var shimano marka spin makina önerebilirmisiniz, okuma safina-x 10-36 gr atarlı bi kamışım var bütün gündür bakıyorum ama tam anlamı ile karar veremedim, yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim,

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Doğu Ali kardeşim, hoş geldin. Keyifli paylaşımlar dilerim.

Hem spin, zaman zaman da genel kullanım için kullanabileceğin makina, biri önden kalama FC, diğeri arkadan kalama ve extra mücadele kalamalı RC modelleri. Mağazalardan 160-180 Tl.Arası fiyatlara alabilirsin.

http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_fc_4xsss1_bb-pmu834.html
    http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_rc_4xsss1_bb-pmu1028.html

14. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    balığın bir tanesi 3-4 kilo yoktu, nedense çok zorlanmıştı çekerken. asıl noktada orası, balığı çekmekte zorlanmak eğer balığı çok kolay çekersen bir daha balığa gitmek istemezsin, biraz boğuşmak lazım