shimano exage 2500 fc

Konu, 'Makineler' kısmında fthstorm tarafından paylaşıldı.

1. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bravo cyhnckr, gözümden kaçan küçük ama çoooook önemli bir nokta olmuş. o yüzden alıntıyla cevaplıyorum. aynı ürün sayfasını 10 defa incelemişimdir ama bu datayı kaçırmışım.
    hiko55 her nederse desin bu detayı ekleyipte bizi aydınlatman çok yerinde ve isabetli olmuş diye düşünüyorum. mersindeki malzemecide bütün şimano ürünlerim tuzlusu içindir diye beni kandırmıştı. bu ayrıntının yerinde belirtilmiş olduğunu düşünüyorum. böyle bir detayı es geçmemek lazım

2. cevat göven

cevat göven cevat

Favori Kamış:
    shekpeare
    Favori Makine:
    okuma poverliner 65
    En İyi Avı:
    ispari 100gr
    çok güzel bilgiler ediniyoruz,ceyhun kardeşimiz sayesinde de catana ve nexave modelinin tatlı su için olduğunu öğrenmiş olduk,demekki ürün bilgileride eksik veriliyor,birde benim anlamadığım ve merak ettiğim catana,nexave,exage gövde olarak ayni bilya adetleri farklı ,bilya sayısı arttıkça doğal olarak gramajın da artması gerekir,fakat 3 modelinde ağırlıkları aynı gözüküyor bu konuda bilgisi olan vardır umarım,makina arayışı içndeyim ama kararsız kaldım,bütçem de en fazla exage ye yetiyor,birde bursada makina için neresi uygun

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Cevat kardeşim, Bursa'da şu an, Soydaş pazarında bu malzemelerin satışını yapan Macit isminde bir arkadaşımız var. En zengin Shimano ondadır ve kampanyalı satışı o da uyguluyor. Elinde yoksa bile siparişle 2-3 gün içerisinde getirtir. Saharacı Tevfik arkadaşın selamı var dersen ne gerekirse yapar. Önce sitelerden fiyat araştırması yaparsan, bilinçli gitmiş olursun. Ortalama 160-170 Tl seviyeleridir şu an.

4. furunotr

furunotr Haluk

Catana'da tatlısu içindir diye bir ibare görmedim... Ayrıca Shimano'nun tatlı su için önerdiği makinalar diğer pekçok markanın tuzlusu makinası diye lanse ettiklerinden çok daha fazla dayanabiliyor tuzlu suya...

5. furunotr

furunotr Haluk

Size şöyle anlatmaya çalışayım; 100 liraya aldığınız makinanın muhtemelen kendi kafası alüminyum döküm, yedeği de plastik v.s. tarzı bir materyaldir... (Kesin öyledir demiyorum tahminen...)

Biomaster SW4000'in kafası ise alüminyum kütükten soğuk dövme metodu ile üretilmektedir; ayrıca bildiğim kadarıyla makara dudağı titanyum kaplı... Bu makinanın yalnız kafası 100 liradan fazladır; ayrıca makinanın kendi kalitesi de malum; şimdi size 100 liradan fazla olan bir kafayı ek olarak verebilmesi için makinanın kendi kalitesinden 100 lira gibi bir düşüm yapması gerekmektedir; ancak kaliteden feragat etmeyip yedek kafa vermemişler; siz nasıl tercih ederdiniz bilemem...

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Haluk Bey (furunotr)

Tabi ki iki makina arasında uçurum var.

Tatlısu tuzlusu konusuna dönersek; Shimano'da iki rulman tipi kullanılıyor. xsss ve s-arb (s-arb ve xs-arb)

xsss dedikleri rulman tipi standart çoğu makinada bulunan mühürlü paslanmaz çelik rulmandır. Hatta Karaköyden rulmancılardan aynı ölçüde ve özelliklerde rulman alabilirsiniz. Arkadaşın Daiwa'sına bire bir uygun ve aynı özellikte rulman bulmuştuk Karaköy'den, fiyatı 7,5 tldi. Önemli olan özelliğe gelelim (S-ARB).
    S-ARB rulmanlar en üst kalitede üretilmiş rulmalardır. sanıyorum xs-arb çelik yatak seramik bilye şeklinde üretiliyor. Yani xsss'ler ile s-arb'lar karşılaştırılamaz bile. Tuzlusu ve tatlısu'da tam bu noktada kendisini gösteriyor. xsss'ler normal bir makina ömründe oluyor, s-arb'larda ekstra koruma var ve malzeme kalitesi daha iyi olduğu için sorunsuz kullanılıyor. Dikkat ederseniz zaten Shimano'da xsss rulmanlı makinalar s-arb rulmanlılardan daha ucuzdur. Örneğin Daiwa'da da bb ve crbb vardır. "bb" = "xsss" , "crbb" = "s-arb" Shimano kataloğunda da s-arb anlatılmış, inceleyin.

7. somon

somon ebru

Favori Kamış:
    shimano speedmaster stc
    Favori Makine:
    shimano fc 2500
    En İyi Avı:
    morina , 2,9 kilogram
    Her ulkede, promosyon anlasmasina gore, paketten cikan urun degisik olabiliyor. Ancak standart pakette sadece yedek kafa var.