aynı makineyi dün aldım, aynı sorun bende de var sanki moralim bozuldu.başlarda sararken kendini belli ediyor ince misina sarınca biraz kayboluyor sorun
yakin zamanda alinan bu iki makinanin sarimlarini gördükten sonra defolu veya çakma bir parti ürünün Türkiye piyasasina sürülmüs olabilecegi gibi bir ihtimal insanin aklina geliyor...
birazdan en az 10 tane foto yükleyeceğim, spinci arkadaşlar shimano exage makaralarını paylaşabilirmi 3000 sfd kullanalarda dahil.benim sarımlarda sizce sorun varmı makineyi hiç kullanmadım gidip değiştireyim mi bi fikir beyan etseniz iyi olur o kadar da kötü değil sanki benimki diğer arkadaş gibi normal mi bu durum?
ayrıca şunu belirteyim nexave 3000 liklere de baktım hiç titreme yok. bugün başka yerde 2500 fd de titreme var dyna balance diye birşey yok sanki. satıcıya söyledim yok diyor tabiki inanmadım o ayrı. bu shimanolara güvenim kalmadı hep bizi mi bulur anlamadım. fotolar yükleniyor atacağım birazdan.aldığım yer güvenilir satıcı okyanusa sordum çakma mal yok. zaten adamla muhabbetim var imkanı yok öyle birşey olmasına.3000 sfd kullanan arkadaş varmı makarasını foto çekebilir mi ?
Exage 2500 fc kullanıyorum, ne misinada ne de örgü de böyle bir sarımla karşılaşmadım. Hatta konu ilk paylaşıldığında gidip yedek kafadaki misinaya baktım gayet düzgündü sarım.
http://www.youtube.com/watch?v=_84GaQbWs7c#t=65 bu videoda misina sarımı reklamı var bizde de böyle sarıyor sizde durum aynımı bu modele has birşeymi bu? sizce bende gariplik varmı gidip değiştireceğim yoksa
Bir sıkı sarıyor, bir gevşek sarıyor. Konuda daha önce belirtmiştim, daha önce hiç görmediğim bir bozukluk bu simetrik hata. Aldığınız yere geri verin, Okyanus'a da haber etsin, 3-5 makinaya misina sarıp denesinler, bozuk partiyse geri yollasınlar, kim bilir kaç tane geldi, yazık günah alana da satana da. Son 1-2 yıldır JDM (Japan domestic model- Japonya'ya özel üretilmiş makineler) peşinde koşmamın sebeplerinden birisi de bu tip aksaklıkların sıklaşmış olmasıydı alt seviye shimanolarda. Az çıkıyor ama eskiden hemen hiç çıkmıyordu. "Az", "hemen hiç" den daha büyük bir katsayı doğal olarak Eğer süpersonik bir misina sarım tekniği geliştirmediler ise (ki geliştirmediler ) bu makinalar kusurlu, ayıplı maldır teknik olarak, aynen iade, sorgusuz sualsiz değişim olmalıdır.
konu ne olursa olsun ismini gördüğüm zaman hemen yazdıklarına bakmak istiyorum.her zaman ufkumu genişletiyorsun dırako.eyvallah.
arkadaşlar bana bir açıklama yapıldı ama hala şüphem gitmedi.tahmin ettiğim şeyi söylediler.shimanonun varispeed II teknolojisi bu 2500lük makaralarda en belirginmiş.ürünü aldığım yer ithalatçı firmayı aradı sürtünmeyi azaltan bir teknolojiymiş en çok bu makarada kendinin belli ediyormuş.Türkiyenin her yerinden bu şekilde telefonlar geliyormuş dediklerine göre.siz ne dersiniz bilmiyorum.ayrıca bu makineyle beraber aldığım shimano kamışta 7-8 kere atabildim toplam uç parçasından değil 2. parçasından kırıldı.onunda konusu buradan. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=57469 kısaca tam bir hüsran yaşıyorum şu an.
Böyle varispeed olacağını sanmam. Oval dişli falan kullanılıyor, yanlış bilmiyorsam hızlı-yavaş sararak misinaları atış sırasında birbirine sürtünmesin, takılmasın diye aralıklı sarıyor ama görüntüde jilet gibi dümdüz olması lazım Böyle bombeli bombeli sürtünme azalmaz, artar. bombe dibindeki misina hemen üzerindeki misinaya epeyce sürtünür çıkarken Bu olsa olsa II deepsirav sistemdir gibi geliyor bana.
ben şu anda zaten tam sizin gibi düşünüyorum.yani japonyadan örnek veriyorum new super aero fliegen surf makinesinde adamlar sıralı sarım yapacağız diye resmen zorlamışlar şimdide böyle yapmaları çok garip geldi bana.şu iş sonuçlansın bakalım yorumumu ona göre yapacağım
Misinayı hatasız sardığınıza inanıyor iseniz makinada problem var; sadece görünüm olarak değil; atış esnasında da ciddi problemler yaşayacaksınız bu tür bir sarımla ve Exage böyle kötü sarım yapan bir makina değil normalde... Geri götürüp yenisi ile değiştirmenizi ve hatta misinayı orada sarmanızı öneririm; belki hatalı üretim bir parti ürün gelmiştir ve görülüyor ki birden fazla miktara sahip bu hatalı ürünler... Vatandaşların bahsettiği teknoloji ise farklı bir durum olup bu tür hatalı sarım ile ilgisi yoktur...
Makina büyük ihtimalle hatalı, yalnız siz yinede üzerindeki misinayı boşaltıp makinayı kamışa takıp çok aşırı germeden sadece parmak aranızda çok hafif sıkarak tekrar sarın. Misinayı germe işlemini surf kamışa takıp 60 75gr kurşunla uzak atıp yapabilirsiniz. Yine aynı sorun varsa makinayı değiştirin.
Isin güzeli yetkili oldugunu zannettigim bir kisi baska bir forumda bunun tam da olmasi gereken bir özellik oldugunu savunmakta.
Böyle özellik olmaz Roy... Atış yaparken düşünebiliyormusun??? Sık sık takım kopar böyle saran makinada; ya da misina o girinti-çıkıntılara takılıp istediğin yere atamazsın...
hemfikirim Haluk abi. bir suru makina kullandik, bir suru makina inceledik lakin böylesi çigir açan (!) bir teknolojiyi ne gördük ne isittik. eger bu bir özellikse ve diger markalara da yansimasi olacaksa ben yeni makina alirken casting makinalara geçerim
40 gram atarlı kamış. 25 gram atarda kırılmaz. Kırıldıysa özürlüdür.... Makinanın sarımının yeni teknolojide bu şekilde sardığınını düşünmüyorum. Farzedelimki bu şekilde misinayı yığarak sarıyor. Bu durumda satıcının satış yaparken kullanıcıyı bilgilendirmesi gerekir. Bu da ürünün eksik ve yanlış tanıtımına girer . Bu durumda ürünün özürlü anlamını ortaya çıkarır. kanuni olarak ürün özürlü kabul edilir. Kanuni olarak ürünün yanlış ve eksik tanıtımı , eksik kullanma klavuzu, kullanma klavuzu olmaması ürünü özürlü yapar. Kullanıcıya iade hakkkını açar. Makinayı kamışı iade et. Gelişmeleri bizlerle paylaşmaya devam et. Bizlerde satıcı Av deposu nun ciddiyeti hakkında bilgi sahibi olalım. Ayrıca distribütör firmayla kendin görüş. Mağduriyetinin giderilmesini talep et. Sonuçta senin mağduriyetini gidermiyorlarsa ; noterden ürünleri kamışıda makineyide teyit ettir... şikayet dilekçen ve satıcı faturasıyla birlikte noter kanalıyla ürünleri üreticiye fabrikasına kargola. dilekçende noter ve kargo masraflarınıda talep et. Bakalım üreticiyle distribütör arasında neler yaşanacak. Bakalım altından neler çıkacak. Distribütörün olumsuzluğu gidereceğini düşünüyorum. Gidermiyorsa üretici zararını telafi edecektir.. Yaşadığın olumsuzlukları bizlerde yaşabiliriz. Sonuçları bekliyoruz...
Sağolsun avdeposu yetkililerinden ali bey benim makinanın durumuyla ilgilenip gerekli araştırmaları yapıp dün telefonla bilgilendirdi sattıkları çoğu makinanın bu şekilde sarım yaptığını firmaya iade edilen makinalarda birebir görüp yetkili şahıslarla görüşüp bunun makinanın özelliği olduğunu bildirmişler kendilerine içinize sinirse makinanızı geri gönderelim içinize sinmiyosa başka bi makinayla değiştirebileceğimi söyledi bende içime sinmediği için Daiwanın Procaster 2500A modelini istedim geri kalan paraylada bikaç çeşit misina istedim kendilerinden