Shımano Exage mi yoksa?

Konu, 'Makineler' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    Selamlar ben uzun süredir spin avı konuşunda birşeyler öğrenmeye çalışıyorum ve spin tarzı avlanmaya çalışıyorum son zamanlarda spin avlarımda tuttuğum bir iki balık beni daha iyi bir makina ve kamış almaya itiyor gibi bu siteden bir kaç kişiye özel mesaj yolu ile shımano exage konusunda bir çok soru sordum sağolsunlar gerçekten güzel birgi verdiler ve spin için shımanonun tam doğru adres olduğunu anladım sizce shımano spin için ideal markamıdır yoksa? şimdi ise bu makinayı almadan önce aklımdaki son soru işaretlerini gidermek için herkeses açık bir kaç soru sormak istiyorum
    1.spin avı için shımano exage nasıldır?( tabi shımanonun bir çok üst modeli var fakat 200-250 tl arası bir bütçe için exageden daha iyi bir makina alınabilirmi? alınabilirse hangi marka hangi seri?)
    2.kamış olarak okuma v system 270cm 10-40 atarlı düşünüyorum sizce bu kamış nasıldır ve bu kamışa vereceğim para ile daha iyi bir kamış alınabilir mi? alınabilirse hangi marka hangi model?
    3.spin av için okuma v system kamış 240cm mi olmalı 270 mi? ve alacağım kamışa exage 2500 lük mü 3000 mi 4000 lik mi olmalıdır? kamış ile makina tam bir uyum içinde olması için exage nin kaçlığı bu kamışa uyar ayrıca kamış için boy felan önemli diyorlar benim boyum 181cm kamış 240cm mi daha iyi olur 270cm lik kamışmı?
    4. spin için makinanın devri en az 6 almalı diyorlar exage bu kadar yüksek devirli değil sizce spin için exage uygunmudur uygunsa hangi si? 2500 lük mü 3000 mi 4000 lik mi olmalıdır?
    5. exage ip misina için uygunmudur? uygunsa bu makinaya sarılabilecek en ideal ip misina kaçlık ve hangi marka olmalıdır? ve makinada mono misina yedek kafada ip misina olursa bu kafaları değiştirmek zormudur zaman alırmı ve kafaları tak çıkar tak çıkar yalama olma gibi bir durumu varmı? ve ip misinayıda avdan sonra yıkamak gerekir mi?
    6.bazı arkadaşlar bir ürünü internet sitelerinde yazan fiyatlarından daha uygun fiyatlara aldıklarını söylüyorlar ben bu makinayı en uygun nerden nasıl alabilirim? ve shımanonun indirimde olduğu dönemler varmıdır?
    7.spin avında 3-5 kğ lık bir balık oltama takıpda bu exage ile nasıl bir mücadele veririm makina tıkanırmı yoksa kolu çevirdikçe balığı bana yaklaştırırmı?
    8. kimi makinalarda bilya sayısı 8-9 ama bu exage de bilya sayısı 4+1 bilya sayısının diğerlerine nazaran az olması balığı çekerken daha çok zorlanacağım anlamınamı geliyor yoksa?
    9.shımano exage bozulursa türkiyede yaptırabileceğimiz bir yada bir kaç yer bulabilirmiyiz ve servis hizmetleri nasıldır bu shımano nun?
    10. shımano ya avdan sonra bakım yapmak için nasıl bir yol izlenmeli ve bu bakımı yapmak için özel temizleyicileri özel yağı felan varmıdır? makinayı en çok deniz avında iskenderunda kullanacağım

şimdilik aklıma gelenler bunlar bunları cevaplarsanız çok sevinirim malum sezon geldi çattı bu sezonda spin takımım ile özelliklede makinam ile güzel avlar yapmak istiyorum kusura bakmayın defalarca yazılan çizilen şeyleri sormuş olabilirim ama farklı görüşler farklı fikirler beni daha doğru adreslere götürecektir kanısındayım onun için herkesin fikri benim için çok önemlidir yorumlar geçdikçe aklıma takılanları sormak isterim şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim saygılarımla...

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Mehmet kardeşim;

1 - Emsallerinden oldukça iyidir. ( Kendi değerlendirmem.)

2 - ????????????

3 - sadece spin amaçlı kullanacaksanız 2500 lük, zaman zaman da hafif beklemeli kullanacağım derseniz, 4000 veya 5000 lik. ( Ağırlık ve misina kapasitelerini kıyaslamalısın.)

4 - Bu klasmanlarda en iyi devir oranı 5 li devirlerdir ve bu devir, makaranın bir turda sarım ölçüsüyle birlikte değerlendirilmelidir.

5 - İp misinaya uygundur ve makaraların değiştirilmesi oldukça kolaydır. Sık değiştirmekle de her hangi bir sıkıntı oluşmaz. Tabii olması gerektiği şekilde kullanılırsa.

6 - Bu seride 180- 200 lira seviyeleri, alınabilir seviyelerdir. İlgili firmanın dağıtım ağı oldukça iyidir ve ülke genelinde hemen hemen tüm satıcılara ulaşırlar. İskenderun'da, bu konuda oldukça iyidir. ( O bölgeler, azıcık torpilli gibidir.:p )

7 - 3-5 kiloluk balıklarla rahat başa çıkar. Zaten bu boy balıklarda ilk görev kamışındır. Bu durumlarda işinin ehli kişiler, balığı kamışla kontrollü şekilde çeker, makinayla da misinanın boşluğunu sarar. Makina da, bu kamışın gayretli çalışmasının % 20 sini, bedavadan kalamaya yedirir. :p ( Kalama ayarı :confused:)

8 - Bu standartlarda ki makinalarda 4 - 5 rulman, fazlasıyla yeterli olacaktır. Kalitesiz 20 rulmanlı makina olacağına, kaliteli, korumalı, 3-4 rulmanlı makinalar, daha sağlıklıdır.

9 - Yetkili distirübütörü vardır. Yedek parça, bakım ve tamir hizmeti de verilmektedir. İhtiyaç durumlarında aldığın yere ürünü verirsen, onlar gerekli iletişimle sorunu giderirler. Bilebildiğim kadarıyla bu markalı ürünler, parça ve imalat hatalarına karşı 10 yıl garantilidir. ( Tabii, garanti şartlarına uymak gerekli.)

10 - 4-5 yıl, içini açarak bakım yapmana gerek yoktur. Sadece, dış hareketli, oynak aksamları, gerekli durumlarda ılık suyla veya çeşme suyu altına tutarak, özellikle tuzdan ve kum tozundan arındırırsın. Durulayıp kurulama işleminden sonra da, kaliteli ince yağla yağlarsan, bakımını yapmış olursun. ( Özellikle misina klavuz rulman kısmı.)

Bu kadar yazdık çizdik. :confused: :p

Burada yapacağın en güzel şey, bir satıcıya gideceksin ve bu ürünü, diğer emsallerini canlı canlı görecek, kıyaslayacak, test edecek ve en sonunda, o anki değerlendimenle kararını vereceksin.:p

3. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    tevfik abinin önerisiyle bende shimano exage 3000 lik motor aldım yaninada daiwa crossfire 270 10 40 kamış aldım, artık birlikte yatıyoruz :-D. inanin mükemmel, telden girdiğim için uzun yazamıyorum kusura bakmayın. ben 4000 lik motorları tavsiye etmem spin için. büyük geliyor. yemli av için 5000 lik alın yeterlidir ama spin için 2500 ve 3000. üstü gereksiz. ip misina bağlamadım henüz, oscar ve powerline 0.26 kullanıyorum. bayağıda balık çektim ayıptır söylemesi. kamış olarak sadece okumada kalma, shimano yassei 10 50 de güzeldir. bir kaç markaya daha bakabilirsin. bilgisayardan girince daha ayrıntılı yazarıım. sağol tevfik abi.

4. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    kardeş merhaba elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışayım

1- kesinlikle exage bu iş için biçilmiş kaftan

2- spin avında kamış önemlidir bence okuma v systemden vazgeçme seçtiğin kamış uygun

3-kamış seçimi sana kalmış tek kamış alıp başka kamış kullanmayacaksan 2.40 al yok ilerde kısa ve düşük atarlı alırım diyorsan 2.70 al birde nakliye düşün 2.40 kapalı 120 yaparken 2.70 kamış 135cm yapar bunuda dikka et ayrıca spin için 2500 ve 3000 lik kullanılır üstü yorucu olur ve alacağın kamış 210cm ve altı ise 2500 lük al yok 210cm üstü alacaksan 3000 lik al dengeli olur

4- bu segmentteki makinalar 5 devirlidir 6 devirli olanlarıda var ama 300gr ve üzeri bence 5 devir yeterli sonuçta 1 turda 74cm sarıyor

5- exage ip misinaya uygun fakat senin alacağın ip misina tuzlu suya :laughing: önemli olan bu bence benim kullandığım misna linki altda belki fikir olur yada formu incele ip misina hakkında konu vardı orada detaylı bilgi olacak link bulursam özelden atarım kafa olayına gelince bendeki yedektede mono misina sarılı bende yerine göre değiştiriyorum bir sıkıntı yok

https://www.anadoluavmarketi.com/urunler/sufix-832-braid-advanced-superline-8-kat-orgu-ip/6002/

6- bayi internet fiyatları bayiye gidip nakit konuşunca düşüyor :laughing:

7- 3-5 kiloluk balığı zorlanmadan alırsın ama spin avında iş kamıştatdır makinaya boşuna yükleneceğine kaışla çek boşluğu sar

8- shimano markasındada 8-9 hatta 10 bilayalı makinalar var ama fiyatları 700-800 den başlıyor fakat 150-250 tl arası 9-10 bilyalı birçok marka ve makina var ama ucuz etin yahnisi diyorum:laughing:

9- elbete var kesinlikle sıkıntı yok bukonuda

10 - avdan her geldiğinde makina ve kamışını alduşa beraber gir :laughing: kamışın fincanlarını makinanın kafayı düzgün yıka 15-20 günde bir bir tabi kullanım sıklığına göre haftada 2-3 gün gittiğini düşünürsek kafayı çıkartıpp mili ve sarım kılavuz bilyasını yağla yeterli

bilgim dahilinde sorularına yanıt vermeye çalıştım başka sorun olursa mesaj atman yeterli şimdiden rast gele kardeşim

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56628

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    2.kamış olarak okuma v system 270cm 10-40 atarlı düşünüyorum sizce bu kamış nasıldır ve bu kamışa vereceğim para ile daha iyi bir kamış alınabilir mi? alınabilirse hangi marka hangi model?

Bence hiç bulaşma:)

Al bir Shimano Catana veya Selçuk hocanın aldığı Scimitar için rahat kullan:)

Geri kalan sorularının tamamına olumlu yanıt alırsın. İp kullanımına uygundur, güzel bir ip ile daha uygun olur.

Bakım yap ama her avdan sonra yağlama. Mümkünse alırken ufak tüp yağ iste kutu içine atsınlar.

Uygun kalama ayarı ile bahsettiğin kilonun üstündeki balıkları bile kıyıya alabilirsin:)

2500, 3000 bu iki boy iyidir. Hayırlı olsun:)

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    arkadaşlarım ve Tevfik abim size yeterli ve doğru bilgiyi vermiş bence bukadar bilgi kafi deyip bir ilave yapmak istiyorum.Makinelerde tur sayısı arttıkça drag gücü düşer.turu yüksek drag gücü emsallerinden fazla olduğu yazan bir makine yalancı makinedir.bir çekersin iki çekersin sonra tıkırtılar çıtırtılar hışırtılar başlar.ben ilk spine başladığımda kamış sert aksiyonlu okuma salina seaspin 10-40gr 2.40cm lik kamış okuma octana30 makine almıştım.gayet başarılı avlar yaptım.şimdi çıtayı yükseltip yeni kamış ve makina aldım.ihtiyaçlarımdaki değişiklik bunu gerektirdi.ilk başladığımda genelde 11cm lik sahteler kullanırdım ama sonra ufak ve hafif sahtelerin çok daha avcı olduklarını anladım.ama bir handikap vardı.hafif sahte elimdeki sert aksiyonlu kamışla orantılı olmadığı için erimde sorun yaşıyordum.bu ve bunun gibi ihtiyaçlarımı göz önüne aldığımda ortaya kamış olarak shimano catana super sensitive 5-20gr 270cm,makine olarak shimano exage3000 tercih ettim.inanılmaz keyif aldığım deyim yerindeyse kamış da makine de tam bir sanat eseri.Tevfik abim beni baştan uyarmıştı kullanmaya kıyamazsın o makineyi diye.yerden göğe haklı:)

7. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:

kardeş balık haberleri bekliyom senden durumlar nasıl bak aralık diyom belik diyom gelecem diyom :laughing:

8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bilgiler geldikçe daha doğru tercihler yapacam şimdiden çok güzel bir takım oluşturacağımı düşünüyorum bilgilerini paylaşanlara teşekkürler konuyu yeni okuyanlar için ise bilgi ve tavsiyelerinizi yazmaya esirgememeye devam lütfen

9. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Dostum bu gün hatta az önce bir fırsat geçti elime malzemeyi çantaya koyup mutfaktan birşeyler kaptım tam gidecem odane arabanın anahtarı benim biraderin cebinde kalmışbanghead ara ara bulamadım.bir telefon açtım bizimki cebimde demezmi:mad: :mad: :mad: aynen malzemeyi yerine koydum şu anda kös kös oturuyorumcyrr sen gel hele hallederizreeling

10. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Mehmet kamış tercihini yaparken bir de kullanacağın sahtelerin en hafifi ile en ağırını göz önüne al ve ona göre tercih yap.tamam exage de mutabık kalmış gibisin ama kamış seçiminde seçeceğin sahteler kamışın alt atış değerinin de altında olursa keyfin kaçar:thumb:

11. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

valla üzüldüm duruma kardeş kazığı böyle olsa gerek benim kardeşim yapsaydı valla sıkardım onun ümüğünü :laughing: şaka bir yana aralıkk ayı içinde 2 hafta oralardayım antalya olmazsa alanya tarafına bakarız olmadı oturur sohbet ederiz :thumb:

12. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sorma dostum fena keyfim kaçtı.babamla ikisinin unutkanlıkları sonunda bana isyan bayrağını çektirdi.öyle bi keyfim kaçtıki yedek anahtarları bulduğum halde gitmedim:mad: sen hele gel de hal çaresine bakarız.antalya olur alanya olur mutlaka oltamızı suya atarız:thumb:

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    şimdilik en düşük sahtem 8 gr lık kamış konusundada shımano ya doğru kayıyor gibiyim bakalım

14. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    en ağırı kaç gram?

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    en ağırı 28 olmalı o da albastarın kaşığı ben ağır olanları rüzgarlı havada daha uzağa atabilmek için almıştım kıytırık kamışımla atabilmek için ama profesyonel bir kamış alırsam daha iyi atışlar yapacağımı düşünüyorum

16. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Mehmet Exage 3000sfc kullanıcısıyım. Daiwa sweepfire gibi düşük sınıf bir makineden sonra çok çok üst bir makine olduğunun farkına vardım. 3000 olanı dar kafa sebebiyle 2500 olandan daha az misina alıyor onu da gözönünde bulundur...
    Kamış olarak ise shimano ve cormoran bull fighter kullanıcısı olarak bunlardan birisini önerebilirim.

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    mehmet exage 3000 sfd ve 2.70 10-35 m akiyonlu scmitar kamis seni asla uzmez ve cok memnn kalirsin en azindan bu seviyeler icin bir daha masraf yapmazsin

18. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Bu arada unutmuşum, ebayden yakın zamanda oldukça uygun fiyata almıştım exage'i. Oradan şansınızı deneyin derim...

19. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    ebaydan nasıl aldınız ve exage kaç tl ye mal oldu kargo dahil ve kargosuz kaç tl dir fiyat gerçekten çok uygun olursa alırken yardımcı olurmusun?

20. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bu kamışların esneklikleri nasıl ve yüzükleri yani porsolenleri kırılıyormu kolayca ve geçmelide değil orjinal lehimliler gördüğüm kadarıyla kırılınca nasıl oluyor yaptırması ve yaptırınca nasıl oluyor? orjinali gibi ooluyormu