Hiç sorun çıkarmıyor Roy emin olabilirsin. Tercih meselesi tabiiki. Hatta Daiwa bile yeni spin makinelerinde ABS II diye bu AR-C kafa yapısının bir benzerini yaptı. Daha dar açılı kesim
O makine öyle kolayına kuş gözü yapacak problem yaratacak bir makine değil aslında ama tartışmasızda bir Daiwa kadar hünerli ve güçlü değil maalesef.
örgü misinayı boşalt, ilk bağlantının sabit olup olmadığını kontrol et. sabitse sıkı sar her atışta misinanın boşluğunu al yani gerginleştirdikten sonra sarmaya başla rüzgara karşı atma.
Kişiler, bilmedikleri ve hatta hiiiiiiiiiiiiiç mi hiç görmedikleri, varlığından bile bihaber oldukları bir ürün hakkında ahkam kesmemeleri gerekir ki, inandırıcı ve samimi oldukları anlaşılsın. Yoksa bu.'' işkembeden atmaktan '' öte olmayacaktır. Şimdiye kadar olduğu gibi. Ha, bizler Atı, Eşşeği ve diğer sığırları koşumdan çıkarttık. Kullanmıyoruz onları artık. Nede olsa ultrasonik teknik var elimizde.:thumb: :thumb:
bu tas, konu hakkinda fikrimizi-görüsümüzü yazan bizlere ise... sanki ayip oluyor Tevfik abim. saygimdan fazla birsey yazmak istemiyorum. herkezin görüsüne ( en önce de kisiligine ) saygiliyiz. ultrasonik diyorsan öyledir.
satıcı firmada aynı şeyi söyledi. hatta elindeki sıfır ürünü çıkartıp kontrol etti ve bana abi bu makina arkaya sarar sen 3 pulun iki tanesini çıkar dedi. hatta olmadı bana gönder ben ayar çekerim denerim sıkıntı varsa makinayı değiştiririz dedi.
valla ilk sarımın sıkı olmaması olan ihtimaller arasında. çünkü bu makinanın makara gövde düz. ha şu da var makinanın kutusunun içinden bant türü şeyler çıktı kullanma klavuzunda ilk sarımın sanki bu bant yardımıyla yapılması gerektiği gibi bir şeyler gösteriyordu. bende anlamadım normal sardım. gevşek olma ihtimali var . birde makinanın gövdesinin sığ olduğunu düşünürsek kendi içinde dönmesi ihtimaller arasında .. şimdi tabi av esnasında rüzgar vardı ama o makinayı bırakıp diğer makinama geçtim ve onda aynı misina sarılı olmasına rağmen herhangi bir sıkıntı olmadı.. valla kafa içindeki pullardan eksilme yaparak (çünkü av esnasında misinada arkada yığılma oldu) ve bu dediğinizi de kontrol edip tekrar deneme yapacam.. teşekkür ederim..
Roy kardeşim, elbette herkes bilgi dağarcığında ki donelerle görüş ve değerlendirmelerini aktaracaktır. Bundan da, inanın herkes birşeyler kapar, öğenir. Yazdıkların değerlendirmeler, zaman zaman inanın bana bile önemli kazanımlar sağlıyor. Siz rahat olun. Sevgilerimle.
Gerçi bu iki ürün, birbirlerinden ayrı ayrı kategorilerdedirler. Kullanım amaçları çok farklıdır. Kıyaslamada haksızlık yapmışsınız. :laughing: Bu sektörde Sten ve mavzerle ilk eğitimimi aldım. Sonra MP5, G3 ve MG3 lerle ihtisasımı noktladım. AK-47 Kalaşinkov dediklerinden, kazma sapı bile olmaz. Bir kannasım bile olmadı şu fani dünyada. Erken gelmişiz.................cyrr cyrr
İşte, uzun süredir vurgulamak istediğimiz nokta da, tam burası. Gerçi elinizde ki ürünün bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Belki küçük bir balans ayarı gerekebilir ama, olası bir problemde, '' Gönder kardeşim, gereğini yapalım ve hatta yenisi ile değiştirelim '' diyebilen, garanti verebilen bir bayii var. Ya olmasaydı, '' Nerede trak, orda bırak '' olmayacakmıydı ? Ülkemizde bu hizmeti vermekten yoksun olan bazı markalarda, umarım istenen standartlarda hizmet verirler ve o değerli ürünlerde, layık oldukları standartlara kavuşurlar. Burada ki hedefimiz, bütçemiz doğrultusunda iyi ürün ve sonrası, aynı kalitede teknik hizmet olmalı. Burada yapacağınız en sağlıklı çözüm, elinizde ki ürünün sağını solunu karıştırmak değil, direkt servise göndermek olacaktır. Madem satıyor, gerektiği durumlarda da, gereğini yapmak mecburiyetindedirler.
Çağrı kardeşim, Güneş balçıkla sıvanmaz. Elinizde ki ürünü sadece görselden bilir, tanırım. Ne demişler ? '' Geçmişine bak, geleceğini gör.'' Vallahi ihtiyacım olsa ve stilime uysa........................ Her tarafı, al beni kokuyor. Güzel günlerde kullan.:thumb:
kullanım tabiki önemli ama bu makina işi sanki birazda kısmet gibi ben örgü misina kullanmaya shimano zerusla başladım sonra stradic ve şimdide biomaster tek kalem sorun yaşamadım ha bunun yanında birçok kişinin övdüğü daiwa markasından bir makina alayım dedim saltist 6000 h aldım şu an ava hiç götürmediğim bir makina sanırım herkes alıştığı makinada rahat ediyor. bu işin kuralı bu herkesin rahat ettiği makinası bence en iyi makinadır. ben avlarımda shimano biomaster saragoza daiwa saltist kullanıyorum bana sorsalar hanisi iyi diye okuma raw derim.