Bilyayı Perşembe Pazarı'ndan bulabilirsiniz... Takabilmek için makinayı sökmeniz gerekiyor; Shimano makinalarda rotor da sökmek zorundasınız o kapakları açabilmek için; tecrübeniz yok ise hiç açmayın... Açmak sorun değil diyorsanız kolla çevirdiğiniz şarftın diğer tarafında bilya yerine burç veya yüksük denilebilecek artık plastik mi; metal mi bilemediğim rulman tipli bir parça var onu çıkarıp aynı ölçüde rulmanı takıyorsunuz sadece... Mos marka bilyalar işi görür; fiyatları da uygun; daha kaliteliler daha yüksek fiyatlı tabii... Tabii biz Mersin'i görmeyince Perşembe Pazarı falan yazmışız da; sizin oralarda böyle hırdavatçılar; v.s. satan yerlerde olabilir... Bu tip bilyalar bizim makinalar ile dişçilerin kullandığı o pekçok kişinin nefret ettiği alette; dikiş makinası v.s. de kullanılıyor; sanayide filan böyle küçük rulman satan varsa bakılabilir tabii...
anadım abi, daha önce şimano sökmemiştim, ötekilerde ise bilya yuvası bomboştu (adamlar bilya yuvası yapmış ama bilya koymamışlar)
remixon remixonu tavsiye etmem. isterse 50 bilya olsun uzak dur. marka olsun bilyasız olsun. spro montana 3+1, shimano hyperlop, daiwa swepfire değerlendir. silstarı da yabana atma. çok eski bir markadır. bende 20 yıllık var hala çalışıyor.
spro'yu mersinde bulamıyorum, pek bilinmiyor, o yüzden hyperloop a kaldık. tek bilyalı ama iş görür bir şeye benziyor. kullanıpta memnun olmadım diyene rastlamadım