merhaba acamıycağım makine sökemiyeceğim alet yok benim şaka bir yana mesleğim saat tamiri olduğu için olta makineleri bebek oyuncağı geliyor;iyi forumlar.
merhaba tekrardan...sizin sorununuz %95 ana rulmandan kaynaklanıyor emin olabilirsiniz.ana rulmana kalın gresi iyice basarsanız sesin nispeten azaldığını görürsünüz.
Rulmanların hiçbirinde sorun yok. Makinayı büyün parçalarına ayırdım her metal parçayı temizleyip tekrar yağladım. Rulmanları kontrol ettim hepsi cillop gibi dönüyor. Milleri çıkartıp düz zeminde yuvarlayarak kontrol ettim, hepsi sorunsuz. Ses dişlilerin sürtme sesi. Ama fonksiyonel hiçbir sorun yok. Herşey yerli yerine oturmuş durumda. Eksik parça yok. delirtecek bu makina beni
merhaba hırıltı sesi çark dişlilerinin birbirne temas etmesinden kaynaklanmaz;hırıltı rulman içindeki bilyelerin yataklarında oluşan karıncalanmadan kaynaklanır rulmanı dağıtmadan bunu göremessiniz ama anladığım kadarı ile sizin derdiniz keyfe keder ) bende de bir kaç kez bu hırıltı olayı olmuştu olta makineleri ve mesleğimden dolayı bu konularda masterim var iyi forumlar.
bir yerde sorun var emir ve muhtemel sorunları sıralayalım 1=yağsızlıktan olabilir dedik sen yağı suyu tuzu tamam dedin ( bu sorun ortadan kalkıyor) 2=dişliler arasında uzun zamandan beri çalışma sebebiyle aşınma olması ve boşluk yapması normaldır hele birde ana dişli ile sonsuz dişli arasındaki malzeme farkı aşınmanın daha çabuk olmasını sağlar ki bu boşluk çalışırken hırıltı çıkartır 3=sen belki farkında olmasanda rulman ne kadar sağlam gözüksede küçük bilyelerin çalıştığı yuvadaki paslanma krozyon çalışma esnasında hırıltı yapar (bulabilirsen rulmanlarını değiştir belki farkı görürsün ) 4=alt ve üst rulmanın takıldığı yer boşluk yapmış olabilir rulman bilyeler üzerinde değilde yuvada komple dönebilir işte buda hırıltıya sebebiyet verbilir bunlardan başka oluşabilecek bir sebep göremiyorum makinende
Hırlayan makineden zarar gelmez.. şaka bir yana illaki bir şey biryerlere sürtme yapıyor..ancak ,.olası bir pas durumunda wd40 ve ardından sprey gress olayı halletmesi lazım yok eger bir korozyon oluşmuş ise geri dönüşü olmaz..
Bana muhtemelen 2. seçenek gibi geliyor. İki dişli arasında malzeme farkı var biri sarı diğeri gri malzeme. Bu arada tekrarlıyorum rulmanlardan ses gelmiyor Bıraksanız sonsuza kadar dönecek kadar iyi durumdalar.
Makine gelinlik kız gibi Muvaffak ağabey Kir pas leke yok. Bir gün forumca toplanıp makinayı açıp beraber bir bakalım en iyisi başka türlü olmayacak
Evet Uluç Bey sizde de aynı makinadan var, siz de bir yorum yapabilir misiniz. Makinanız ilk günkü gibi sessiz mi çalışıyor ?
Arkadaşlar merhaba... Bu konuya fikir beyan eden herkese teşekkür ederim... Bende PA Spinpower kullanıyorum.... Aldığım ilk gün ile bugün arasında fark var.. Sizin "hırıltı" diye tanımladığınız sesten bende rahatsızım... Sanırım herkes rahatsız... biraz önce Saygıdeğer İsmail34 ağabeyin önerdiği HHS gres ve HHS 2000 aldım.. uygulamadan sonra sonuçları paylaşmak isterim.... en güzel dileklerimle....
Bugün hırlayan, yarın........... Bende ultegra xtb var 2 yıl olmuştur defalarca söktüm taktım.... ama bakımlarını geciktirmeden ve zamanında yaptım..... yeni makine alan arkadaşlar bide pahalıysa içini açmaya kıyamıyorlar, sonra sonra derken dişliler gidiyor.... şu bakım deliğine aldanıyorlar ve yanlış yağ kullanıyorlar zamanla oradaki gres mineral yağ yüzünden eriyor ve yok oluyor..... dişlilerde aşınma başlıyor tabi... Ben hala sorunun dişlilerde olduğuna ısrarcıyım ilk sayfada da yazım... çünkü aynı sorun dam marka bir makinede de olmuştu ve iyi bir greslemeyle problem gitmişti.... ama ben makineyi hırlama sesini duyar duymaz parçalamıştım.... o haliyle kullanmadım çünkü dişlilere zarar vermekten başka bir işe yaramaz....
Sahibine hırlayan makineyi atmak lazım İlk zamanlarda o bakım deliğinden 2-3 avda bir kutudan çıkan bantamı damlatıyordum. Sanırım sorun o zaman başladı. Kısa süre içerisinde Shimano beyaz gres uyguladım fakat o sıralar sezondu ve makineyi zorlu boğaz koşullarında kullanıyordum. Dişlilerde gözle görülen çok çok küçük bir aşınma var, hatta yüzey sürtünmesinden oluşan bir parlaklık sadece. Makinenin çocukluğuna indikçe bakalım başka ne sorunlar çıkacak Shimano gresten önce pelican gres macerası da var Sonra "neden makineden ses geliyor" diye konu aç
Valla ben açayım dedim yarıda bıraktım hırıltı arttı arık Birol kardeşimizin ellerinden öper makinemiz.
Doğru... Birolda orjinal shimano yağ bakım seti vardı.... ben olsam bende ona verirdim...... hihi Yalnız idareli kullan Birol.... eastacklede kalmamış stokta....