Shimano makine secimi

Konu, 'Makineler' kısmında apik0 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Hala buralarda mısın abi sen hihi idk

Aç bak bakalım, neresi farklı bir göstersene bunların?

Ben açıp göstereceğim de, link koymayı bile bilmiyorsun ki daha :)

2. furunotr

furunotr Haluk

Aradaki farkı sen bulacaksın...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben yazdım zaten aradaki farkı, di mi?

4. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Pardon Merter kardeşimidk
    Siz derin mevzulara girmişsiniz:eek:
    Yakında kavga çıkacak,benden söylemesi:rolleyes:

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Ben boğazdan bahsetmiyorum dikkat edersen. :) Boğaz'da disiplin farklı, referans göstermedim boğaz kullanımını. Boğaz'da sürekli bir şekilde yükü makinaya bindiriyoruz, yük altında kol çeviriyoruz. Jigde kalama verebilmesi ve kalamayı misina sarım mekiğinin kollarını kırmadan, dayanabileceği güçte verebilmesi çok önemli bir kıstastır. Kalaması 10 kilo bir makine ilk basıncı yediğinde de 10 kiloda kalama bırakabiliyor mu bunu sorgulamak lazım. 10 kiloya dayanan kalama sistemi var ama 20 kiloda açılmaya başlayıp sonra 10 kilo vermeye başlıyorsa da sıkıntı. Çotanak diye misina sarım kolları kırılabilir, kafa yerinden çıkabilir vs.

Aceration gayet mantıklı kalama sağabilmekte, onlarca defa denedim, 19 luk damacanayı da suyunu kalama gücüne göre azaltıp ani düşüş, tartıyla yavaş yavaş çekme falan filan denedim, Saragosa da tahminimce aynı dirayeti gösterecektir, sıkıntı çıkartmadı. Hiç bir zaman da 20 kiloluk balıkta denemeyeceğim bunları, elimde bir tane Stella 20000, bir tane Jigging Master PE7 falan var çünkü. Olmayaydı denerdim ama yorulurdum balığı çekene kadar. Tabi 13 kilo drag varken 20-30 kilo balık yapışıp da kalamayı zarrr diye açar da ben havalandıramadan batığa, kayaya girer, aralara girip ipi keser diye de korkarım açıkcası. Devasa balıkların olduğu yerlerde paraya biraz daha kıymak gerekir. Bu tarz durumlarda her makina kalama gücü kadar konuşur. Onun ötesinde, 3-5 kilo fangri, trança, sinarit, lahoz, ufak akya falan alınır bu maliyette ve kalama gücündeki makinalarla.

Bu arada Saltist için yavaş sararsın sorun olmaz falan demişsin de, sehven epey dolu sarmak zorunda da kalabilirsin jigde, balıkla oynarken her kamışı kaldırışının sonucu boş misinayı sarmak olmayabiliyor ve balık yapışmadan dipten 300-400 gram jigleri zıplatıp sarmak da adamı epey gerebiliyor bazı durumlarda. Saltisti sadece boğazda kullandım yalan yok, yüksek devrine rağmen torkunda zayıflık hissetirmeyen çok güzel bir makine olsa da jigginge değil poppinge uygundur diyorum.

Not: Hani bazen dibe takarız, sinirleniriz, makinemize de acımıyorsak abanırız da abanırız, kolunu da çeviririz geberesiye, bu hareketler kaç kiloya tekabül ediyor acaba? Asabi adamım, makineye yüklenirim canım sıkılınca, kaç senedir hala taş, hala taş... Jig yapmayı geçtim hadi, kullanmadan makine yorumu yapıyorsun ya, en çok ona kızıyorum Serdar Abi. :) Her zaman teori ile anlayamıyorsun. :)

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sana önce tek bir şey sormak lazım, bu tartışmanın bir yere varabilmesi için.

Sen benim ne kullanıp, ne kullamadığımı nerden biliyorsun ?

8. furunotr

furunotr Haluk

Link yerinde işte; nasıl bilmiyormuşum link vermesini; pdf'yi fotoğraf formatına çevirmeyi unutmuşum sadece....

Sen bana farkları ya da farksızlığı söyle önce...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Verdiğin linkten çıkan ah bu sadece:

Gerçi hacet yok, bilmediğim aletler olsa hadi neyse..

10. furunotr

furunotr Haluk

Sen iyi bak; onlar değil; bunlar çıkıyor...

Bir önceki sayfada mesajın orjinaline dön istersen; bunlar alıntı yapınca download istiyor...