şükrü bey hayırlı olsun, güle güle kullanın, devir sayısına çok takılmanıza gerek yok, devri nekadar düşük olursa okadar güçlü olur. abilerimin dikat çekmek istedikleri nokta 3,4 devir düşük bir oran olabilir AMA atçekte boğazda kullnacağınız için devir çok muhim değil. kafa çapı büyük olduğu için devri düşükte olsa kurtarabilir, eğer bir turda 80cm gibi sarım yapıyorsa kurtaracağını düşünüyorum.
hakan sağol,devir sayısına takılmıyorum zaten bunu bilerek aldım,81cm sarım yapıyor,dediğim gibi ilk önceliğim uzak atış biraz fazla sararız olur biter sorun değil.reeling
şükrü abi ozaman sıkıntı yok, eğer boğazda avlanacaksanız, en düşük rolantide bile sarsanız sahte, yada kaşıklar aksiyon alıyor, benim kullandığım entoh da ortalama 82 cm sarıyor, en düşük rolantide bile sonuç alıyorum, palamut ise birazdaha hızlı devri seviyor, onada çok daha hafif kurşun kullandığımız için sarımdada sorun yaşamıyorum. avların daim ve bereketli olsun. güle güle kullanın
Şükrü Bey , Bu arada makinenin bakımı için daiwa yağ setini öneririrm, http://www.ebay.com/itm/270836783836?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 sıvılaştırılmış gresi iç aksamda ve misina klavuzunda kullanıyorum. diğer ince olanı ise kol,topuz gibi aksamlarda. kesinlikle değiyor aldığınıza tavsiye ederim.
Merhaba, shimanoyla başlamıştım kapanma sorunu neler yaşattı ne sahtelerim uçtu acemeyim genelliklede tek avlandığım için acemiliğime veriyordum sorunu çözünce ohh dedim, sonra penn affinty aldım uzak atım için memnunum sıralı sarım özelliği var . ryobi ap ise ağır işçi olsun istedim elimin altında çok rahat çekeri var. ve evet arayışlar son bulmuyor arabanın taksidi bitince kendime bi hediye alayım diyorum aklımdakiler twinpower 8000, catalina 5000, yada shimanonun surflerinden biride olabilir. bakım istemeyen özelliği ve su geçirmemesi ilk sıraya catalinayı oturttu bakalım onu alsam yine rahat durmam biliyorum ve av yerim boğaz en fazla 2-3 kiloluk balık vurur ve elimdekillerle dışarı alabilirim sanırım. ve bu baharın yanımda kilo üstü lüfer kofanaya yakındı 10 litrelik balık kovasında tur yapmıştı balığı çıkartan makine basit birşeydi yani işin ucunu kaçırmakda istemiyorum
Shimano'da eğer zaman içinde bir sorun oluşmamış ise kapanma problemi olmaz; ancak Exage'ye kadar (dahil) alışageldiğimiz kilit sistemi olmadığı için teli açtıktan sonra belli bir noktaya getirmek ya da o noktada açmak gerekir böyle bir problem yaşamamak adına... Tabii sorununuz böyle bir olaymıydı bilemiyorum...