SHIMANO SAHARA 3000 FD mı shimano exage 2500 fc

Konu, 'Makineler' kısmında dentex cem tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    google'dan ebay global diye yazın. İlk cıkan linki secin.'' Urun ara '' yazan bolume, istediginiz markayı ve modeli yazarak bulabilirsiniz. Harf hatasını kabul etmez.

Dogru ornek ; shimano exage 4000 rc
    hatalı ornek ; shımano exage 4000 rc gibi.

Deneyip sonucu bildirirseniz sevinirim.

2. dentex cem

dentex cem cem uludinç

Tevfik abicim yaklaşık 3-4 senedir e-bay den onlarca kez alışveriş yaptım
    ve bu adresi şimdi senden öğrendim sen çok yaşa emii...

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sahara teknik olarak exageden bir kaç gömlek üstün bir makinedir. Doğru cevap A şıkkı yani Sahara :).

4. metinnitem1

metinnitem1

Konuyu bölmek istemem ama ben de yeni makine arayışındayım.Bu iki makine ile SHİMANO SONORA 2500FB kıyaslanırsa ne dersiniz?

5. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Shimano'nun USA sitesinde sıralama şöyle

sahara
    sedona
    spirex
    sonora

exage yaklaşık sedona'ya denk geliyor sanırım. Zaten fiyatlarına bakarsanız anlarsınız.

6. modena

modena

tevfik amca merhaba...:)...

Kısaca şöyle açıklamak istiyorum...eskiden varolan tuzlu su korozyonu şimdilerde bu tip aleminyum kafalarda hiç sorun olmuyor...sebebi oldukça basit...dikkat ederseniz shimano makinelerde makaranın üstünde CF ibaresi vardır...bu kısaltma COLD FORCED demektir...yani soğuk dövme ile güçlendirilmiş...bunun tek nedeni ve yapılmasının sebebi tuzlu su korozyonunu ortadan kaldırmak...shimano tarafından şu an stella 20000 dahil aleminyum kafalı tüm modellerinde uygulanmaktadır...ve tuzlu su makaraya en ufak bir zarar vermemektedir...

7. modena

modena

aklıma gelmişken şunu da belirtmek isterim...eğer aldığınız makinede sorun yaşarsanız karşınızda hemen bir muhatap bulmak isterseniz bence ürünü türkiyede satılan modellerden tercih edin...hep söylediğim bir cümleyi biz kez daha tekrar etmek istiyorum...

Kötü shimano yoktur sadece daha iyileri vardır...

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Turgay kardesim merhabalar.

Bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler ederim.

Tesbit ve acıklamalarınıza aynen katılıyorum. Sayet aldıgım urunde hem grafit, hemde CF turunden aliminnyum makara varsa, tuzlu suda ki makara tercihim grafit olacaktır. Ama tek makaralı makinam varsa, o gunde ava gitmem gerekiyorsa giderim ve gerekli korumaları yaparım. Yok ben 97 oktan kullanıyorum, 95 oktan benzin almam derseniz ve oradada 95 varsa eliniz mahkum alır ve kullanırsınız. Bunun gibi.
    Tabiidir ki aliminyum uzerindeki calısmalar, bu materyalin sertlestirilerek,hafifliginin avantajını kullanmak icindir. Soguk dogme aliminyum, ısıl isleme tabii tutulmaksızın elde edilen urun olup, ısıl islemle elde edilen aliminyumdan cok daha serttir. Genelde ucak ve otomotiv sanayiinde tercih edilerek kullanılır. Duraliminyum ise aliminyuma az miktar bakır karıstırılır ve Tunc diye bildigimiz meteryal elde edilir. Hani derler ya, '' Tunc Gibi Sert '' Shimano bu urunu, sadece TYRNOS larde kullanmıstır. Insaallah yakında tum modellerde kullanır.
    Ben bu bilgileri, yeni makina alacak arkadaslarımın, alacakları urunde kullanılan materyaller hakkında ki bilgilerine, azıcıkta olsa katkı saglamak amacıyla yazdıgımı bilmenizi isterim. Yoksa siz gibi konusunda bilgili bir arkadasıma bilgi vermemin, haddim olmadıgının bilinceyim.
    İyi dileklerimle.

9. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Merhaba Metin Bey,
    Ben hem Sahara 3000F, hem de Sonara 2500FB ile 4000FB kullanmaktayım.
    Kendi incelemelerime göre Sahara ile Sonora 2500FB arasındaki kabaca farklar şöyledir;
    Sahara 3+1 bilya Sonara 4+1 bilya
    Sahara 6.2 devir Sonara 6.2 devir
    Sahara 1 turda 88,9 cm. Sonora 1 turda 83,80 cm. misina sarar
    Sahara nın kafası 10 numara misinadan 270 yard sarar, Sonora 170 yard sarar.
    Sahara drag gücü 15 lb Sonora drag gücü 15 lb ( 6,8 kg.)
    Sahara 275 gr Sonora 266 gr.
    Sahara şanzıman türü şafta sahip, Sonora düz şafta sahip
    Sahara 80,00 USD Sonora 50,00 USD (Amerika fiyatlarıdır)
    Bu karşılaştırmanın dışında Saharanın 1-2 teknik özelliği de Sonoraya göre farklıdır.
    Sonuç olarak, ben kullandığım iki Shimano makineyi mukayese ettim ve her iki modelden de spin avcılığı için çok memnunum. Turgay arkadaşımın (modena) da belirtiği gibi Shimanoyu kendi içinde mukayese etmiş oldum. Ama bir farkla ki sadece Amerika için üretilen Shimanoları kendi arasında mukayese ettim!
    Cem Beye söylediğim sözü size de söyleyeceğim. Her ne kadar Exage modeli de bir Shimano üretimi ise de, Sahara ve Sonora Amerika için üretilmiş modellerdir. Bu açıklamam Amerikan mallarına hayranlığım olarak sakın algılanmasın! 35 yıllık mesleğim olan Bilgisayar teknolojilik ürünlerinde ayni markaların Amerika için üretilen modelleri ile Avrupa için üretilen modelleri arasında, hem kalite kontrollarında hem de kullanılan malzeme standartlarında farklılıklar gördüğüm için, olta makineleri içinde bu farklılıkların olabileceğini düşünmekteyim. Ayrıca şöylede bir mantık kurmaktayım; Madem makineler ayni teknik özelliğe sahip, niçin Amerika için farklı isim ve model kullanıyorlar? :rolleyes: Ve niçin bu modelleri Avrupa pazarına sürmüyorlar??
    Alacağınız model için, şimdiden güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
    Sevgi ve saygılarımla..

Son düzenleme: 30 Mayıs 2011
  10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Satıcının '' Power seller '' olmasının onemine dikkat cekerim. Yeni alısveris limitininde nakliye haric, 150 Avro' ya yukseltildigi bilgileriniz dahilindedir sanırım.

11. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Tevfik abi, global ebay fiyat ve ürün bulmak konusunda Türkçe olduğundan dolayı gayet iyi ancak iş alışverişe gelince, orjinal ebay.com sayfasına gitmek gerekiyor sanki. En önemlisi kargo ücreti hesaplanamıyor. Türkiye'yi seçtiğinizde
    "Bulunduğunuz bölge için kargo maliyeti hesaplanamıyor. Ek kargo maliyetleri ve hizmetleri için satıcıyla bağlantı kurabilirsiniz." diye bir uyarı mesajı ile karşılaşıyorsunuz.

12. OMMG

OMMG OKAN

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Metin kardesim merhaba.

Sonora serisi de U.S.A icin uretilmis urunler arasındadır. Turgay kardesimzinde belirttigi gibi, Hem Avrupanın hem de bizim envanterlerimizde ki urunleri tercih etmemiz her zaman avantajdır. Teknik ozelliklerini kıyaslamak isterseniz ;

http://global.ebay.com/Shimano-Sonora-2500FB-New/350466766908/item
    http://global.ebay.com/MULINELLO-SHIMANO-EXAGE-2500-FC-reel-moulinet/110679919725/item
    http://global.ebay.com/SHIMANO-EXAGE-4000-RCDH-GR405511025260M/110613591546/item
    http://global.ebay.com/SHIMANO-SAHARA-SPINNING-REEL-SH3000FD/400119945245/item

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yekta kardesim, satıcılar gercekten asırı ilgililer. mesajları es gecmiyorlar.Mesajla ogrenilebilir. Gerci henuz bu tur siparisim olmadı ama, birkac kez arkadasımın siparisine sahit oldum. Buyuk ihtimalle siparise basladıgınızda, sırası gelince kargo ucretleri bolumunde karsınıza cıkıyor olmalı ki, gerekli odeme yapılabilsin. hatta sigorta isteyip istemediginizi de soruyor olmalı. Ortalama ABD icin 35 - 40 Dolar civarı

15. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Denedim. "hemen al" a tıklayınca globalden ayrılıp ebay.co.uk ye bağlanıyor ebay kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmenizi istiyor.
    Ben ebayden alışverişe yeni başladım ve ilk birkaç siparişim sorunsuz elime ulaştı. Amerika'dan sipariş edecekseniz shipping kargo ücretleri bayağı pahalı olabiliyor. 35-40$ seviyelerinde. Ama 15-20$a da gönderen power-seller var. 100$lık üründ 20$ kargo normal. shimano gibi markalı ürünlerde yine Türkiye'den çok ucuza geliyor. Sigorta durumunu hiç sormadım. Takip numaralı posta ile gönderirlerse PTT kapınıza getirir. Makine gibi kolilerde 3TL masraf alıyorlar sadece.

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yekta kardesim, konu ile ilgili tesbitleriniz oldukca yerinde. Ama bazı Shimano urunleri inanın ki bizde daha ucuz. Konu acılınca hep aynı ornegi yazıyorum. Okuyan arkadaslar sıkılabilirler ama, sizin icin de yazayım. Exage 4000 RC ortalama 60 Dolar. 35 dolar kargo, 5 Dolar sigorta deseniz toplam 100 Dolar. Artı 15 - 20 gun kargo gozlemek de cabası. Toplam kac para eder Tl. Olarak = 160 Tl. Bu urun bizde kac para dersiniz. Bakmayın internette ki 180 Tl.lere 160 tl.ye elinizde kalır. Ben aldım, biliyorum. Aldıgım yer pazarlık edemeyecegim iliskide oldugum arkadasımdı. İnanın 140 tl ye de alırdım baska yerden. Ama oyle urunler varki inanın bizde iki misli fiyat var. Onun icin arastırmayı cok saglıklı yapmak gerekiyor.
    İyi dileklerimle.

17. metinnitem1

metinnitem1

Cevaplarınız için çok teşekkürler.3000 lik Catana (Turgay çok teşekkürler)siparişi vererek makina arayışımı sonlandırdım.

18. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Haklısınız bazı ürünlerde Avrupa fiyatları ile aynıyız hatta Okuma markası için daha da hesaplıyız. exage modeli de avrupalı. Esasen fiyat farkı Amerika ürünleri ile kıyaslandığında ortaya çıkıyor. Fiyatı %30+ avantaj sağlamıyorsa yurtdışını tercih etmemek gerekiyor. Öncelikle ne alacağınızı iyice araştırmak lazım dediğiniz gibi.

19. mawci

mawci MEHMET SEL

tatlı su ve beklemeli av için shimanonun hangisi alınmalı

20. 29519

29519

4000 lik exage alınmalı.