Bir takım son sözler vardır, onlar gibi oldu bu abi. Bak o resimdeki misina da kaç yıllık, hiç yıkanmadı, hiç değişmedi. İyisini almayı bilen, eve gelince bulaşıkçılık yapmayı sevmez. Dahası, emin ol o berbat sarımda, misinanın hiç kabahati yok. Eğer bu shimano ile kararmış dünyanın karanlığında bir mum ışığı yakıp baksaydın, worm shaft gibi adam gibi misina sarmaya yarayan bier düzeneğin bu alette var olmadığını görür, bu yüzdende misina sarımının böyle berbat olacağını farkederdin. Böylece misinada kabahat arayıp, makarna misali her gün kaynatmaya gitmektense, gidip iyi bir makine alır, kendini de misinaları da bu zulmden kurtarırdın. Ama ne anlatıyorum ki, tespiti yapmıştık, iyiyle kötüyü ayırt etmek hususunda meleke kesbedilmiş olmak.
Anlatma anlatma. Ben, misinanın tuzdan arındırılmasından bahsediyorum, siz Warm Shafttan. X - Ship de yok mesela. Ha, Worm Shaft , misinayı yıkayıp tuzdan arındırıyorsa, ne ala. Bu kadar özellik, fazlasıyla yeter bu standartta ki makinaya. Sarım mı ? Bayağı da güzel sarıyor kerata.:thumb: :thumb: Bak google amca ne der ? Gerçi Türkçesi bayağı zayıf ama. Ürün Açıklaması Gelişmiş Sevk Hattı Yönetim Sistemi oluşturarak, Shimano onların en popüler silindirlerin birinin performans düzeyini artırdı. 5 parçalı sistemi büyük ölçüde daha uzun atmalarını ve pürüzsüz alır sağlanması, sürtünme ve çizgi tokat azaltır. Özel S Konsept teknoloji, hafif grafit sideplate ve rotor, soğuk dövme alüminyum makara, Fluidrive ® II, Yüzer Mil, Dyna-Balance ® sistemi, Super Stopper II: Bu arada, Sahara böyle sağlam bir performans yaptık tüm büyük özellikleri korur anında anti-ters, Slow Salınım, güçlü işlenmiş alüminyum kolu, ve hızlı madeni rötuşları için bir bakım noktası. 3 ekranlı S A-RB ® paslanmaz çelik rulman ve rulman ile donatılmıştır. Sevk ™ Hat Mangement Sistemi: Beş temel bileşenleri (makara dudak, kefalet tel, rulo, kefalet gezi ve kam) tamamen sürtünmeyi azaltmak ve hareket hat birliğini desteklemek için yeniden tasarlandı. Sonuç: Daha fazla mesafe, daha az sürtünme, daha az backlashes ve rüzgar knot, ve önemli ölçüde azalır hattı büküm. Super Stopper Shimano seçkin anında anti-ters sistemidir. Sap-anında hooksetting güç tüm geri-play ortadan kaldıran tek yönlü rulman ile inşa edilmiştir. Güç Silindiri: Sevk Hattı Yönetim Sistemi Bölüm, Güç Silindir III 50'ye kadar% satır büküm azaltır. Özel yivli tasarım hattı makara üzerine eşit erecek olmasını sağlar. Bu ÖZELLİĞİ FAZLASIYLA YETERLİ SANIRIM. Dyna-Balance ® duyarlılık ve pürüzsüzlük geliştirmek için rotor karşı dengeleyerek alma üzerinde yalpalama ortadan kaldırır. % 100 bilgisayar dengeli! Fluidrive ® sizin makara, pürüzsüz ve güçlü her zaman almak sağlamak için, yüksek toleranslar ve dişli kesme sürecinde son derece kontrolü ile üretilmiştir demekse dişli. Shimano S-Concept özellikleri iplik makarası beklentilerin ötesinde performans olmalarını sağlayacak. Özellikler makara modele göre değişir, ancak özel olarak tasarlanmış rotor, bekçi, rulo debriyaj, ve / veya kol kam içerebilir. Seyretmeniz, izlemeniz, bazı erdemleri kazanmanız açısından çok daha sağlıklı olacaktır. İşte o erdemler olmazsa, kişi Cihan-ı Alim olsa boş. Sağlıcakla kal, gönlünce kal.
Yok abi Shimano'lar kötü sarar; tü... Kaka!!! onlar... http://www.youtube.com/watch?v=DecA9ITZ4Bs Özellikle 15.saniyeden sonra inceleyin; sıralı sarım yapıyor makina; ekmeğe göre köfte mi derler; nasıl derler bilemiyorum???
Çok berbat çok. Aero Wrap II solucan dişli kullanılmış. Yakışmış mı şimdi buna. Ben hep diyorum ya............... İşte, 100 -120 liralık mal burada. Bu fiyata alternatif http://www.youtube.com/watch?v=ztYf2DS8uSU
Tevfik abi merak giderilmiş, bakımda yapılmış daha ne olsun. Elinin maşallahı var. Tam parçalanmış haliyle hemen toplanacak gibi durmuyor. Bu arada forumda olmadığım zamanda hiç bir şey şeyler değişmemiş, aynen devam... Saygılar, selamlar Tevfik abim...
Oooo Fatih kardeşim de gelmiş.:thumb: :thumb: Sevindirdin bizleri. Bir haber çıkmadı, nerelerdesin ? Gideceğim, gideceğim dedin ve işte yarısı bile bitti.. Hayırlısıyla kalanıda biter. Hepsi toplandı merak etme. Topu topu 1 saat. Sevgilerimle gözlerinden öper, hayırlı tezkereler dilerim.
Çeviriler de pek komikmis hakkini vermek lazim shimano iyi tezgahtar. Basit bir ürünü yüksekten uçarak pazarlamada üzerine yok. Hep derim, shimanolara bakarken özellik yazi ve açiklamalarindan makineyi göremezsin. Daiwa da, iste alet bu. Ister al ister alma der hep. Hatta Türkiye pazarina çift misline çakar genelde. Yalansa yalan deyin.
Hiç karsilastirmadin galiba çagri ? Kaç fuara gittin? Kaç katalog inceledin? Kaç magazada marka standini gezdin? Sene 3-5 fuar yapiyorsan tamam haklisin derim. Clermont-ferant diye Allahin unuttugu biryerde gittim 2013de. 1tane subat basi, 1 tane mart basi, 1tane nantes da tarihini bilmiyorum daha, bak bu sene daha ilk 6 ay 4-5 tane oluyor. Izledigin videolara göre yorum yapma. Izleyerek yorum yapacaksan cormoran tv ve shimano tv var bol reklamli.
Bu işler fuarlarda gezmeyle de olmuyor abi, kullandınız mı? Biliyormusunuz Sahara yı? Ya da başka bir ürünü? Veya bu markaların üst düzey modellerini sapına kadar açıp inceleyenlerle konuştunuz mu? İzleyerek değil yazışarak yorum yapıyorum. Bir nevi sizin gibi, Makineyi elinize aldını kolunu çevirdinizle de olmuyor bu işler. Hadi bu aralar fazla göze battım susayım diyordum ama olmuyor ne hacet Sahara ile ilgili ürünü açmışlar yağlamışlar toplamışlar, anca kaka dersiniz, daiwa iyi dersiniz ama hiç icraatınızı görmeyiz Varsa yoksa biri açar konuyu siz(bir kulis olmuş bu artık) anca bok atarsınız. Teşekkürler yol gösterici bir çalışma olmuş demezsiniz. Bunlar fuarlarda öğrenilmiyor abi. Çıkın dışarı azıcık insanlarla sohbet edin. (sadece sizin şahsınıza değil bu) Ama yok, varsa, yoksa Daiwa; Okuyarak da birşeyler öğreniliyor onu da belirteyim. Mesela altta(eminim bir kulp bulursunuz buna da, sonuçta kulis sadece Daiwa) Bu adam sayesinde Daiwa bu hatayı düzeltti, ve yeni Saltigalarda drag gücü düştü. Biliyormuydunuz? Hatta açın bir rulmanlarına, dişlilerinin çarpıklığına bakın yeni Saltiganın da sonra konuşalım. Fuarla olmuyor bu işler Sahara konusunun altına Shimano Daiwa yarışını sokmanız da ayrı bir saçmalık Saygılar
Misina sarımı denmişti ya ! Bende gerekli yıkamalardan sonra elimle sardığımı belirtmiştim. Eleştirilen makinayı da, kullanmak amaçlı değilde, sadece yedek parça olarak düşündüğümü yazmıştım. Gönderen arkadaşımda, makinayı çok fazla kurcaladığını belirtmişti. Eh ağamız buyurdular ! Emir, demiri keser dedik ve; Bu gün aldım makinaları, balkondan aşağı 40-50 m. Kadar sağarak misinalarını boşalttım ve tekrar makina düzeneğiyle sardım. İşimiz yok gücümüz yok. Eli boş gönlü hoş insanlarız; ne de olsa.hihi hihi Gerçi, ağamızın beyan ettiği, 1-2 mikronluk hatalar var ama.............. Bu standartta ki makinaların sarımı bu şekildedir. Arzu ederseniz 1-2 pul arttırarak veya eksilterek istediğiniz şekle de sokabilirsiniz. Bu sizin isteğinize bağlıdır. Ama orijinal hali her zaman için yeğdir.:thumb: :thumb: Bunlar benim titizlikle kullandığım ve kullanırkende zevk aldığım makinalardır. İnanın, Biomaster bile bu zevki yaşatamadı bana. Amaç zevk almaksa gerisi teferruattır benim için.
Yani çagri millete bos bos dalasiyorsun anca. Bak bakiyim ilk mesajda ne demisim. Sonra birde bak bakiyim makine hakkinda yorum yapmismiyim. Hatta birde bak bakiyim 'bok' atmismiyim biryere. Baska bir daiwacinin shimano hakkindaki fikirlerini bana mal etme. Yazmak istemedigim seyleri yazdirma bana güzel kardesim.
Cevap yazmana birşeyler ispatlamana bile gerek yok abi, ben bundan sonra öyle yapacağım çünkü Boş muhabbetlerle burada zaman öldürüyoruz, 2-3 tane klavye balıkçısı için NOT: Tevfik abiden alıntı olsun
:thumb: :thumb: Maalesef çeviriler böyle. Eh bunada şükür. Eskiden sözlükten kelime kelime arar, toparlardık. Zaten tezgahtar iyi olmazsa, Cihan-ı Alim olsan boş. Pazarlama ve tanıtım sonrada sunuş çok önemli. Dediğin ve teşhisin mükemmel Roy kardeşim, ama biraz eksik. İki misli fiyata satar, çakar ve nererde gördüm ben seni diyerek............................... Sevgilerimle olsun, Roy kardeşim.
Balkondan değil, balonla stratosfere çıkıp sarkıtıp sarsan düzeleceği yok abi: Neymiş, demekki bir sürü parçası var, şusu var busu var olunca, teknoloji harikası olunmuyormuş. Hatta birde üstüne daha misinayı doğru dürüst sarmayı bile beceremiyor oluyormuş. Eğer bunun sarımıyla, Exage'in sarımı arasındaki farkı göremiyorsan, ben ancak iyi bir göz doktoru tavsiye ederim. Bana bakma hiç, bilsem öyle iyi göz doktoru kendim gideceğim, ama bu gözlerimle bile sarımdaki lakaytalığı görebilmek gayet kolay.
1000 liraya hiç acımam, bilinçli olarak 1 lira kazıklandığımda da, bunu asla hazmedemem. İnşaallah, yakın bir zamanda yanaşır duruma geliriz Roy kardeşim. Bizim insanlarımızda güzel şeylere ve olması gerekenlerle sahip olmaya layıktırlar.
Sahara'yı da biliyoruz, başka ürünleri de. Bunlar ancak keramet gösterip başka alemlere geçenlerin erişebildiği sırlar değil ki? En fazla üç beş kuruş verir alır bakarsın, sanki kökü bağdattamı?
Hımmm, en azından Exageyi kurtardık.hihi hihi Yarabbim sana şükürler olsun. Bu günleri de gördüm ya.:thumb: :thumb: Eee misinalar için ne dersiniz ? Bir ara orada kalmıştık da.