Konu biraz açmaza girmiş gibi; umuyorum karşılıklı yanlış anlaşılmalar olmuştur; ben kendi adıma kimsenin kalbini kırmak; küçümsemek yada gereksiz yere inatlaşmak için yazmıyorum; ara-sıra yapmaya çalıştığım şakalar da var tabii... Tabii zaman zaman hepimiz gerilebiliyoruz ama... Sizlerin de aşağı yukarı aynı düşüncede olduğunuzu biliyor ve sonunda konuyu tatlıya bağlayacağınıza inanıyorum...
Tevfik bey'e de bu güzel sunumundan dolayı teşekkür ederim; en azından makinanın iç yapısı hakkında fikir sahibi olduk; aslında yapılması gereken ikili atışmalar değil; bu tür çalışmalar bence; iğneyi kendime...
Simdi Haluk abi ben spin makinalari baitcasting makinalari çok çok iyi bilen, her modelini incelemis yalayip yutmus biri degilim, zaten konuda yorumum bile yok. Simdi sen surf kafa makine kullanmayi sevmiyorsun, kiyidan jig makine ile 4.20 kamisla avlaniyorsun. Jig makine jiggingde tekneden kullanilir, uzak atis yapmak isteyenlere yanlis bilgi veriyorsun klavye balikcisi seni gidi seni desem hosuna gider mi ?
Sana kızmadım Aslında iyi-kötü bilgisi olup da yorumlayana kızmam zaten Tamam üslup önemli; belki karşılıklı yanlış anlaşılma olmuştur diye düşünüyorum ben... Bazan oluyor; benim de bir-iki; hem de lüzumsuz gerilip istemeden de olsa kalp kırmışlığım olmuştur; neticede insanız ve hatasız olamıyoruz; konuyu biraz daha müsamalı ele alsak diye düşünüyorum (bunu senin şahsın için değil genelde bir öneri olarak ele aldım...)
Yoktu ki, sildirdiler filan diyorsun. Ama ben söyleyeyim, ben öyle ve daha fazla kırık bir sürü Saltiga gördüm zaten gözlerimle. Stella'da, PENN'de.. Ama orkinos vurunca mesela, patlayıp adamın gözünü çıkarmacasına dağılan Daiwa görmedim, fakat Shimano gördüm. Eee, ne olacak, bu neyi değiştirir? buna bakarak ben ne daiwa, ne de shimano için yorum yapmam. Sen git tekneye eğreti koy kamışı, balık gelsin vursun, alsın gitsin, giderken teknenin kenarına dannnn makine... O vuruşa çelik olsa dayanmaz. Asıl mesele bu zaten. Burada biz, "o makineye sazan vursa, mili kırılır, yok dişlisi dağılır" demedik zaten. Biz, bu sahara'nın o kadar teknolojikliğine, tenek olmayan bir sürü ıvır zıvırına rağmen, misina sarma işinde çuvalladığını söyledik. Eeee, Stella kız saçı gibi sarıyormuş, şampuan reklamındaki gibi. Bu neyi değiştirir? Efenim Daiwa kırılıyormuş, ya bu neyi değiştirir? Aha sahara burda, sardığı misina da. Boş, abes çırpınışlar bunlar abi, başka hiç bir şey değil. Resmen, totem ettiniz, bir secde etmediğiniz kaldı bu shimano'ya... Belki onuda ediyorsunuz ama biz görmüyoruz sanki..
Burada tartışmak gereken bir mesele daha var aslında. Nedir TAHMİN? Mesela, Tevfik abi, Saros'ta filanca yere gidip at çek yapın, levrek tutarsınız diyor olsa... Tahmin mi yapıyordur, müneccimlik mi, işkembeden atıcılık mı? Ne yapıyordur? Hatta, şuşu shimano'yu alın işinizi görür derken, aslında tahminden başka hiç bir şey yapmadığının farkında mıdır?
Öyle değilsindir heralde, bilmiyorum aslında benim gözümde pek de birşey değilsin dünyadan bir insan. Başka bir başlık altında Daiwadan bahseden durup dururken bir insan yani klavye de buradan çıkıyor
Yani saçmalamanın bukadarını da ilk defa gördüm abi kusura bakma. Ya fotoğrafla gösteriyorum hala daha neler diyorsun.
Sirf konu basliginda shimano yaziyor olmasi bu mantik çerçevesinde seni daiwayi rezalet diye tanimladiginda kurtariyor yani he mi klavye balikciligindan. Tamam tamam, geveleme çagri kardes zira uzatmanin anlami ve foruma bir faydasi yok.
C - 1 - At çek yapmadım, zevk almam, zevk almadığım bir konu hakkında da öneri yapmam. Farzı misal demişsiniz ama. C - 2 - Eğer böyle olmuş olsaydı farzı misal yani, İşkembeden atıyor olurdum ve kendime saygım kalmazdı öncelikle. C - 3 - Şu, şu, şu ..........vs.vs. derken, her zaman söylemişimdir, '' Kullandığım, bildiğim ve denediğim '' şeklinde. Bunun dışında maalesef yoktur. Bundan sonrada, ne yazık ki olmayacaktır. Bildiğim iyi şeyleri yazmaya devam edeceğim, kötü olanı demeyelimde, biraz daha yetersiz gördüklerimi de, eleştirmemek adına, kötüleme hakkını kendimde görmediğim için yazmamaya gayret ettim, ediyorum ve edeceğim. Bu, bana verilen eğitimimin, bana yansıttığı karakteristik bir özelliktir; ama iyi, ama kötü.
Gerek Roy kardeşim ve gerekse Çağrı kardeşim; Sanırım, küçük bir yanlış anlaşılma nedeniyle, hiç gereksiz yere birbirinizi incitiyor ve kırıyorsunuz gibi düşünüyorum ve gerçekten son derecede üzülüyorum.cyrr cyrr Bir abiniz olarak sizlerden istirhamım o dur ki, birbirinizi dahada fazla incitmeden, kırmadan, dostça sarılıp öpüşmenizdir; sanalda da olsa. Sizler, biz gibi '' Kır papazlara '' bakmayın. Her ikinizi de seviyorum.:thumb: :thumb:
Teşekkür ederim Haluk bey. Aslında gönül isterdi video ortamı olsun, çok daha göreceli olurdu ama, 1 - 1.5 saatlik bir süreç çok fazla gelecekti. Eh, çokta pratiğimiz yok ne yazık ki. Sadece kendimize yetmeye çalışıyoruz. İyi dileklerimle.
Üretilen her türlü metada mühendislik hatası, üretim hatası, kullanıcı hatası v.s. sebeplerden kaynaklanan problemler olabilir; hatta yanlış yerde kullanım hatası da olabilir; anca bu tür fotoğraflar vardı; birtakım iddialar da; aslı astarını gereken koşullarda test etmeden bilebilmek de mümkün değil... Nihayetinde yeni Saltiga'larda hem bir parça materyal değiştirdiler; hem tam kapalı bir makina yaptılar; hem drag gücünü düşürdüler ve aynı zamanda bir parça da hafiflettiler; eski eskide kalmış; yeniye bakalım; umarım bir öneğini görebileceğim... Ben totem falan etmiyorum bu veya başka markayı; kullanıyorum; belirli bir zaman geçince de beğendiğimi veya beğenmediğimi ifade ediyorum; şimdi burayı kurcalama; beğeni demek bu ürünün benim av disiplinime ve bunun koşullarına uyum sağlayabilmesi; bu esnada beni olabildiğince rahat ettirmesi ve bu alete güvenebilmem demek oluyor... Perakendesi 60-80 USD olan bir makinayı pek fazla eleştirmemek gerek; o ağabeyleri kadar düzgün saramayabilir; ama yerinde kullanılırsa pekala kafi gelir; yıllaryılıdır izmarit v.s. yemlide; veya sarıkanat için spinde Catana 4000 kullanıyorum ve gayet iyi götürüyor ki çok daha alt bir modeli; ve bu Sahara denen model çok daha sağlıklı birşeye benziyor... Body, rotor, şaft yeterince kaliteli ve töleransları da düzgün duruyor; worm-shaft da olmasın; zaten bu fiyata doğrudüzgün worm-shaftlı bir makina pek mümkün değil...
Tekrar tekrar, hem ona, hem buna, ben teşekkür ederim. Bak girdim mi hiç. ? Ne güzel gidiyor. Demişsin ya '' Site sakinleri '' diye. :laughing: :laughing: '' Bizim sitede sadece ben varım balıkçı '' diyecektim.................... Kendimi zor tuttum. Ahanda buradan cevap verdim ya.hihi hihi Oh be.hihi hihi
arkadaşlar çok geriliyorsunuz ar-ge ye yılda 6 milyar dolar para harcayan tüm dünyada en sorunsuz araçları üreten toyota bile kaç kez bir çok modelini geri çağırdı .mühendislikten elektronik aksamdan kaynaklı hatalar için. 3 kuruşluk makinalardada hata olur illaki.eğer mühendislik hatası varsa tüm makinalarında ,önemli olan bu hatayı kabul edip kullanıcıyı mağdur etmemek.eğer firma bunu yapiyorsa gerçekten büyük firmadır. shimano daiwa okuma hiç farketmez benim için .aynı parayı verdiğinizde aralarında çokda kalite farkı olacağını sanmıyorum.zaten bu fark olsaydı çoktan siliip giderlerdi piayasadan. tevfik bey sizede teşekkürler .ameliyatta komplikasyon olmaması sevindirici.fotolar biraz daha iyi olabilirdi. http://www.balikavi.net/olta/showproduct.php?product=708&cat=20 ilgili bölümede sahara ve dieğr ekipmanlarınızın yorumlarını ekleyebilirseniz bir çok arkadaş faydalanır.
Güzel ve yerinde değerlendirmeleriniz için ben sizlere teşekkür ederim. Fotolarda flaşın azizliğine uğradık. Ancak aktarımdan sonra farkettim. Tabii işlem sona ermişti. Ve 8-10 resim kadarınıda kaldırmak durumunda kaldım. Bu vesile tecrübemizi de arttırmış olduk; foto konusunda. Anestezi uzmanını uzaklaştırdım ve o işi de üzerime aldığımdan komplikasyon oranım sıfır seviyelerine geldi. Tabii bu safhaya gelene kadar 1-2 hastayı ne yazık ki kaybettik.cyrr cyrr İlgili yere, gerekli bilgiler aktarılmıştır.:thumb: :thumb:
Ben zaten bunları sormadım ki ! Şu şu şu derken, aslolarak her zaman tahmin yapmış olursun. Öyle ki, dışarıdan gelen sesleri duyunca, yağmur yağdığını düşünmen bile tahmindir. Kamışın ucu tık tık edip titrediğinde de aynen "balık vuruyor" diye tahmin yapmış olursun. Yani, sen daha tahminin ne olduğunu bilmiyorsun abi. Kusura bakma, ben senin bunu bilemeyeceğini "tahmin" etmemiştim.
Offff şimdide bu konumu. Allah çevrenin yardımcısı olsun. ( Bu da tahmin değildir. ) O sesi duyarsam, '' Acaba yağıyor mu '' demem. Bilirim ve yağıyor derim. Emin değilsem Halep değil ya, Camdan bakar öğrenirim. Yağması bekleniyorsa da, tedbirimi alır, hazırlıklı olurum. Kamışın ucuna vurursa da, o pozisyona göre'' Her halde balık vurdu '' demem. '' Balık vurdu, Balığı aldı, Bu gelen yengeç '' derim. Tahmini sadece, eskiden S.Toto, İddia oynarken yapardım. Şimdi detaylara gelirsek, kişiler elbette sadece kendisini ilgilendiren konularda tahmin yapabilirler ve bunu sadece kendileri için uygularlar. Sorumluluk duyulan konularda ise, tahmin benim için geçerli olmaz. Somut verilere bakar, değerlendirmelerimi öyle yaparım. Karşımda ki bir kişiyi, kendi tahminlerimle yönlendiremem. Geçen gün A 47 dedin, bilmem ne dedin. Sadece okuduklarınla yazabildin. Peki kullandın mı ? Test ettinde mi, bu bundan iyidir dersin ? Elbette hayır. Sadece ve sadece, kağıt üzerinde yazanlarla yaptığın bir tahmin. ( Ha, bu tahminlerle kendine bir portföy hazırlar, değerlendirebilirsin. Sonuç, olumlu veya olumsuz şekilde, sadece sizi ilgilendirir.) Ben ne dedim, çok emin şekilde ? Bu, şundan daha iyidir, daha avantajlıdır. Kullandın mı ? diyeceksin şimdi. Deme. Ama benim dediğim, sizin dediğinizi döver. Peki, bir orduya sadece kağıt üzerinde TAHMİNİ değerlendirmelerle onları almanız mı, aldırmanız mı mantıklı, yoksa test ederek, inceleyerek, görerek ve bilerek aldırmanız veya almanız mı ? Yolda geçen bir kişiyi, tahmin üzerine tutklayamazsın. Şüphe edersen de, elinde kendine yetecek deliller olması gerekir. Şüphe duyarsan, takip eder, verileri toplar ve kanıtlar üzerine işlem yapabilirsin. Yok ben başına buyruk adamım, asarım, keserim, yaparım derse de, sonuçlarına katlanmak durumunda kalır. Ne yazık ki sicil dosyası kabarır ve....... ( Sicil dosyası kabarıklığı da, cüzdan kabarıklığına pek benzemez.) Yaşamımızda tahminin yeri ayrıdır, donelerle bilgilerin aktarımı ayrıdır; Serdar efendi ! Fark burada.