Shimano Sahara 4000 FB Ameliyatı !!!!!!!!!!

Konu, 'Makineler' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şurada, piyasada bin çeşit, döküntü olduğu bilinen makine var, onların bile tipik kullanımda bahse konu tipte kırılmalar yaşamadığını biliyoruz. Bir makinede bu tür bir durum, unexpected (beklenmeyen) ve extreme (sıradışı) bir durumdur. Bu ya çok nadir bir üretim hatası yada ciddi bir kullanım hatasına işaret ederki, istatistik olarak anlam ifade etmez. Bunlara bakarak, makinenin sağlamlığı hakkında karar verilmez.

Bunu yapmak, şu olur:

Ya gördünüz mü, Ferrari beş para etmez, aman uzak dursun bizden, ufacık direği yıkamamışta, kendisi pert olmuş, di mi?

Burada sorun, 60 - 80 dolarlık makineyi sanki bir teknoloji harikası imiş gibi göstermek meselesi. Bu topiğin bir evveliyatı da var zaten, bilen bilir.

Ve o parayı verip alacağın bir abu, bir spro, bu aletten çok daha iyi sarar, çeker, toplar. İşte asıl olayda budur aslında.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eh, dedik zaten, tahmin nedir bilmiyormuşsun diye. Camdan bakıp öğrenene kadar, o tahmindir işte. Yağmasını bekleyen meteorolojide tahmin yapar zaten alanen. Tahmin nedir, bir öğrenmende sayısız hikmetler saklı abim.

Mesela, bir sahara'yı söküp bakmadan, o sarımındaki lanettaynlığı görünce, bunda bir worm shaft olmadığını, düşük seviye işçilik ve mühendislik içerdiğini tahmin etmek zaten olması gereken. Sende sökmüş koymuşsun ve gördük işte, tahminimiz doğruymuş.

Ama sen tahmin ile sallama veya uydurmayı karıştırdığın için, çıktın oradan "amanda tahimnicymiş" diye. Güya altta kaldın ve bir çamur ile bir yaftalayıp üste çıkacağını sandın. Ama bu tahminin de boşa çıktı işte.

Neyse, bir gün tahmin nedir, ne değildir öğrenirsen, o zaman ciddiye alır bir şeyler yaparız abi, bu arada iyi bak kendine ve shimanolarına. Zira tahminimce iyi bakmazsan, demir pası tozu olacaklar orada.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Alıntınız eksik olmuş; benden kaynaklı.:confused: :confused: ( Zaman dilimine bakarsanız, siz yazarken bende gerekli ilaveleri yazıyormuşum.) Sonra deme ki, ben yazdıktan sonra diye.:confused: :confused:

Ciddiye alındığınız gün, belki değerlendirebilirim. Belki diyorum, söz vermek adetim değildir kesinlike.:confused: :confused:

Sahara ve benzeri standartta ki makinalarda, bunlar vardır. Airbag, Sunroof, Isıtmalı koltuk, Avangarde vs.vs. şeyler, extraya girer.:D :D İsterseniz, o standartlara da yönelebilme şansınız vardır.

5 yaşında ki bir çocuğun '' Baaak, sende o varsa, benimde bunum vaaarrr. Yaaaa '' der misali, elinize alelacele bir Abu almıştınız ya. Eee onda şimdi, X-Ship yok, Aero Wrap II yok, vs.vs. yok. Napacaz şimdi.:confused: :confused: Ama memnunsunuz. Mutlakada öyledir. Kesinlikle de endişem yoktur, bu konuda.

Bende sanmıştım ki ( Tahmin tabii ) '' Aha, buda şimdi bu makinayı dağıtacak '' dedim ve '' tahminimde '' ne yazık ki yanıldım. Ya da gözünüz kesmedi herhalde.:confused: :confused: :p

Nazar etme ne olur ? Çalış, seninde olur; çalış, sende olursun. Ama çalışmak şart.:p :p

Çamur ? :confused: :confused:

Siz, haylaz çocuklar gibi üstünüzü, başınızı çamur etmişseniz, benim kabahatim ne ki ?:confused: :confused:

Bir daha çamurda oynamazsanız olur biter. Üstünüz, başınız kirlenmez, temiz ve pak kalırsınız.:p :D

Eh, tenekeden demir kategorisine çıkarttık ya makinaları. Bu da iyi bir gelişme. Şurada 1 adım kaldı, çelik, krom çelik ve paslanmaza ulaşmamıza. :p :p

İyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Ben kendime ve malzemelerime çok iyi bakıyorum. Endişelenmenize gerçekten gerek yok.:thumb:

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    İlk önce tevfik abiyi bu çalışmasından dolayı tebrik etmek istiyorum..Ellerine sağlık tevfik abi,yanlız notundan biraz düşeceğim:) makinanın teli sökülmemiş,misina sarım yuvası sökülmemiş ve makarada bulunan kalama disckleride sökülmemiş,ama konunun geri kalan kısmı iyi derecede işlenmiş:thumb:

Başka bir konuda,gene bu konu içinde bahsi geçen klavye balıkcısı lakabı,ben klavye balıkcısıyımda aynı zamanda,bundanda hiç gocunmam,çok bilgi sahibi oldum klavye başında ve bir çok bilgide aktardım,buradaki sorunu anlayamıyorum doğrusu,ne varmış klavye balıkcısı olmada,bu lakabı takanlar düşünerekmi yazı yazıyorlar,klavye balıkcısı değillerse,ne işleri var o zaman forumlarda,bu böyle olmaz beyler,benim gibi olanlara çok lakap takıldı,klavye balıkcısı veya koleksioncu gibi..Ben şahsen balıkta tutarım,klavyeden bilgide aktarırım,koleksionumuda yaparım kime ne ki,biraz aşağıya inersek gerçekleri görürüz zaten,fazla havalanmıyalım:) herkesi kucaklıyorum,hepinizi seviyorum...

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öncelikle, bu değerledirmeleriniz için teşekkür ederim.

Konusunda, '' Pir '' olmuş siz gibi bir değerden takdir alabilmek, mutlu eder beni.

Yerden göğe kadar haklısınız eksiklikler konusunda. Umarım notumu fazla kırmaz ve '' İyi geçerde '' bırakırsınız.:D :D Espri tabi bunlar.

Konu ile ilgili mazeretime gelince;:confused: :confused: :D

Fotolarda, yer ve saatleri incelediğinizde, çalışma alanımın mutak masası ve tezgahı olduğunu göreceksiniz. Eeeee, saatte akşama doğru olunca, on sefer geldiler '' Hadi bitmedi mi ? hadi bitmedi mi ? Akşam yemeği yapacağız. Hadi, hadi, haYdiiiiiii.....................vs.vs. '' derken, tez vakit apar topar attılar dışarı.cyrr cyrr

Tecrübelerle de sabittir ki,.................... arasında 1 hafta fark var. Ben bir hafta eziyete katlanacak kadar sabırlı değilim. Neme lazım.:cool: :cool: '' He der '' işime bakarım.:D

İyi dileklerimle.

6. 4443

4443

VALLAHİ HELAL OLSUN TEVFİK ABİ HİÇ BECEREBİLECEĞİM BİR ŞEY DEĞİL BU GÖRDÜKLERİM RESMEN PARAMPARÇA Bİ ÇAYI HAKETTİN AMA :D:p

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çay için teşekkürler Hüseyin kardeşim.:D :D :thumb:

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sahara`yi yasamayan bilmez... eline alip kolu soyle iki cevirince asik olan da bir daha iflah olmaz. :)

Elinize saglik Tevfik agabey. :) Selim agabey de klavye balikcisi laflarina dair cok guzel soylemis, onun da eline saglik... :thumb:

9. furunotr

furunotr Haluk

Konumuz otomobiller; yaptığı kazalar ya da onların kalitesi değil; örnek tutarsızlık olmuş...

Zaten 60-80 dolarlık makinanın teknoloji harikası olmadığını; kendinden üst sınıf ağabeylerinin bu teknolojileri barındırdığını; ancak bunların fiyatının da buradaki bu 60-80 dolarları 10'a katladığını zaten yazmıştık...

Bence bu makina sınıfına göre gayet tatminkar bir makina; daha alt sınıfın kullanıyorum yıllardır çünki; eh bir kroniği yoksa o Saltiga'lardaki gibi; parasına göre güzel iş yapacağı aşikar... Madem o paralara alınacak başka bir makina bu aletten daha çok iş yapar; bunu ispatlamak sana düşer; farazi konuşmakla olmuyor bu işler...

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tevfik Abi çok teşekkürler sayende bir çok şeyi öğreniyoruz, ileri dönemlerde de öğreteceğiz:)

Konunun içine başka şeyler girdiği için ayrıca özür dilerim şahsınızdan...

Yalnız bir tek benim mi dikkatimi çekti? Sahara konusunun içerisinde Daiwa dan bahsedilmesi? Hemde durup dururken:confused:

Sanırım bir tek benim dikkatimi çekmiş; olacakki her giren klavye balıkçısına takılmış.

Ne gariptir, her sabah kahvaltımı yaparken açıp okuduğum bu foruma bı sabah hiç giresim gelmedi. Kerameti vardır elbet:)

Ama yorumu yapmadan önce, iki taraflı bakmak lazım ki gruplaşmalar oluşmasın:)

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bu arada sormayı unuttum, beklemeli avlar için önerirmisiniz bu makineyi Tevfik abi? Misinanın makineden çıkışı nasıldır ki?

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Çağrı kardeş merhaba
    Bu siteye girip yazı yazdığın zaman,sende klavye balıkcısı olmuyormusun,öyle ya klavyeden başka ne ile yazılacak yazılar..

İkinci konu ise gruplaşma,inan bana ben kimsenin grubuna üye filan değilim,hayatımda her zaman doğru bildiklerimi yaptım,yanlış olduğunu düşündüğüm şeyleri,en yakınımda yapsa söylerim hiç çekinmeden,yani senin anlayacağın,ben kimse ile bir grup oluşturup,başka bir kişiye yüklenmem,benim için herkes eşittir,doğru bildiklerimi yazar söylerim:) her üye gibi sende benim bir balıkcı dostumsun,aynı haklara sahipsin,benim nazarımda...

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Estağfurullah Çağrı kardeşim, ne demek sayenizde. Herkes gibi bizlerde, hasbel kader bir şeyleri, bilebildiğimiz kadarıyla, dilimizin döndüğünce aktarmaya çalışıyoruz.

Hayatta şunu unutma ki, güneş balçıkla sıvanmaz derler.

Yapılan veya hasbel kader yapılmaya çalışılan şeylere eleştirilerde gelecektir. Saygıyla gelen, sevgiyle karşılanır, ağırlanır, eleştirileri yapıcı gözle değerlendirilir ve teşekkür edilerek nezaket kuralları dahilinde uğurlanır; dostluklar ve alışverişler her daim devam eder.

Ama bazende, amacı üzüm yemek değilde, bağcıyı dövmek olan zihniyetli eleştiriler gelir. Bunları bilir ve sezeriz. Kesin gözüyle de bekleriz. Yanılmayız da. Tabii bu görüşlerde geldiği değer yargıları içerisinde değerlendirilir, uslubunca da cevaplanır. Gerekli nezaket kurallarının dışına çıkmamaya da azami ihtimam gösteririm.

Neyse konumuza gelirsek;

Bu seriler USA versiyonu olan serilerdir ve en büyük boyu 4000 dir. Son versiyonu FD serisidir ARC spool dur ve önceki serileri yedek makaralı iken FD serisi tek makaralıdır. Şu an bende FB olarak 4 makara mevcut oldu. Gerekliliği durumunda 1 tanesini yüz görümlüğü olarak gönderirim.:D :D

Beklemeli avlara dersen biraz hafif kalsa da, hafif yemli olarak düşünürsen pek ala güzel isabet olur.

http://translate.google.com.tr/tran...X&ei=oTEFUaKyOciB4gT8noCYBg&ved=0CDkQ7gEwATgy

Bizim sitelerdede var gözükür ama kesin bilemeyeceğim gerçekten var mı yok mu ?

Tkn. Özelliklerini inceleyerek çok daha sağlıklı karar verebilirsin. Tekrar ediyorum; hafif beklemeli dersen evet derim ama, ağır beklemeli dersen, biraz hafif kalacaktır. Bu durumda 6000 lik bir başka seri, çok daha sağlıklı olacaktır.

İyi dileklerimle.

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-24833-SHIMANO-SAHARA-4000-FD-3-1-BB-5-7:1-TUR-SPIN-MAKiNE.html

Tabii bizdeki linklerde, biraz yüksek durur fiyatları.

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Selim abi,

Ben kimseye, sen balık tutamıyorsun gelip burda yazıyorsun demedimkî:)

Klavye balıkçısı; yüklenen anlam yukardakiydi, anlatılmak istenense;

Daiwa da daiwa tekerlemesinin bu konu başlığı altında konuşulması(amaç ne?),

Kişi kullandığı makineyi bilir, memnundur yahut değildir. Ama gelip bu konu altında konuşulmasımı gerekirdi? Sen kullandın yazdın her ürününü mü kullandın da Daiwa iyi? İşte bu klavye balıkçılığı. Yoksa oltayı sallayıp balık tutamamak yahut balığa gidemeyip buradan yazmak değil.

Bu durumda ben ne yaptım?

skoylu taktiği ile yaklaştım bir fotoğraf, arkasından eee, kaka, pis dedim:)

Yani bende kullanmadığım bir marka için yaptım, klavye balıkçılığını. Ardından da yazdım, fazla takılmamak gerek diye:)

Ama noldu abi; yine kabak bana:D Eeee konuyla alakasız daiwa anketleri, yok sorulan sorular, bunlar ne olacak:)

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bilgi için çok teşekkürler abicim, neden sorduğuma gelecek olursak:D

Geçenlerde Selim abi ile de konuşmuştuk; sazan kamışları meselesi.

Beklemeli avlar için kullandığım, inanılmaz ağır ve dengesiz takımım yerine ya 200-300€ verip yurtdışından bir surf kamış ile bir surf makine alacağım:confused: Yine ağırlık kiloya gelecek:)

Ya da bir sazan kamışı, 40~50 lik kafa bir makine ile hafif ve uygun fiyatlı bîr takım yapıp artan para ile de at-çek malzemesi almayı düşünüyorum. Ne kadar mantıklı olur bilemem ama şu anki takımımdan daha mantıklı olacağı kesin:)

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Biz kötüyümü örnek alacağız Cağrı kardeş,yoksa güzel olan güzelliklerimi,yorumu sana bırakıyorum..

Ben seni suçlu filan ilan etmiyorumki,kabak benim başıma patladı diye yazıyorsun,sen nasıl görüşlerini yazıyorsan,bende kendimce görüşlerimi yazıyorum,ayrıca bu kelimeyi ilk kulanan sen değilsin inan bana,senden öncede bir çok kişiden okudum bu tabiri,alıngan olma bu kadar:)

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Olmadım gitti ozaman abi:) Seni mi kıracağım:p

Sazan kamışlarına burada girmek istemiyorum ama en uzunu 3,96 sanırsam ve 40 lık Sahara ufak mı olur:)

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Zaten siz, konu, donanım ve ekipmanlar konusunda yeterince bilgi portföyüne sahipsiniz. Size '' Şu, şu ve bu '' deme gibi bir lüksümüz olamaz. Sizinle sadece çok küçük nünsları değerlendirebiliriz.

Seçim ve tercihiniz, mutlak ki isabetli olacaktır.

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bayağı ufak olur ama sazan kamışında ufak olur(boile kamışı),yoksa bu boyda olan diğer kamışlara uyumda sağlıyabilir mesela match kamışlarında gayette güzel uyumlu olur bu boy makineler...

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bir anket aktararak ben mi konuyu d-s muhabbetine sürükledim? konuyudaki mesajlari tam okumadigini, anlamadigini veya cevap yazarken hatirlamayip öyle yazdigini söylemistim sana. Beni taraf olarak da görme. Baska bir konuda daha yazmistim, ben kimseden taraf degilim. Mitchelli de bu devirde tutan pek yok ama benim çocuklugumdan hatiralari var. 2-3 seneden patlayacagini bildigim halde halen tomar para sayip kullaniyorum. ha tavsiye? Yerine-fiyatina göre. Daiwaninda makine olarak oldukca çok modelini kullandim hala da kullaniyorum. Ha shimano? Her modelini kullanmadigimi, hepsini tanimadigimi sagir sultan duydu.
    Kabagin sana patlamasi gibi bir durum yok ortada. O açidan için rahat olsun çagri. Dikkat ettiysen ben senin ne balikciligina, ne kisiligine bir yorum veya saldiri yapmadim. Beni sinirlendiren durum uslubun ve klavye balikcisi demendi. Bu terimin benim algimdaki yerini de evvelki mesajlardan birinde yazmistim. Bence sanal alemin balikcilik forumlarinda karsisindakini en assaglayan terim budur.
    Benim kendimi kim olursa olsun karsilastirma, üstünlük kurma gibi bir niyetim yok. Elimden geldigince bildigimi paylasirim, isteyen okur isteyen okumaz.

Sagduyulu yaklasimlarindan ötürü Tevfik abiye, Selim abiye ve Haluk abiye de tessekkür ederim.