Shimano Sahara 4000 FB Ameliyatı !!!!!!!!!!

Konu, 'Makineler' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hadi sana bi de kiyak. Sazan kamisini aksiyonu fast almak gerek deniz için.
    parabolikte tasma atmak zor olur. Atarlari da 3lb olur genelde. 80gr falan yani. Kursun yem dahil. 3.5lb de oluyor az çesitli. 13adim kamis 4.20cm falan oluyor. Teleskopik bulmak da iyi bir kamis için oldukca zor.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Selim abi, bin kere yazdım: Adam karalama....

Yazacak bir cevap bulamayınca, artık konuya değil, adama saldırırlar. Bu bilinen bir şeydir, Aristo 3000 sene önce söylemiş bunun bir saçmalık olduğunu. Ama sene olmuş 2013, hala bu saçmalığın arkasına saklananlar var.

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aslında burda konuşmamak gerekirdi:)

Bugün yarın açarım konuyu orada bol bol tartışırız çünkü kafamdaki soru işaretleri sadece makine kamış uyumundan ibaret değil, burada sayfalarca yazarız:)

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    :peace: :clap2: :clap2: :clap2: :gossip: :gossip: :hug:

Gerçi son similler biri kırmızı diğeri mavi ama, idare edin artık. Elde bu vardı.hihi

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Telefondan girdim Tevfik abi bende hepsi gülücük gözüküyor su an :)

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok kötü çoook.:confused: :confused: hihi

Eee tabi, telefonunun yazılımı şey olmayınca, sıralı gösterimi de problemli oluyor.:laughing: :laughing:

7. furunotr

furunotr Haluk

Sazan kamışlarında atabileceği ağırlık değeri ne şekilde hesaplanıyor??? 3 lb. 80 gr. falan atabilir demişsiniz; normalde 1 libre 453 gram civarı; 3 ile çarparsak 1359 gibi bir rakama ulaşıyoruz; bu rakam muhakkak bir değere bölünüyor sanırım atar değerini bulabilmek için; bu rakam da kamışın tartabileceği ağırlık falan mı oluyor acaba??? Shakespeare Cyrpy diye bir sazan kamışı var; silueti v.s. çok düzgün; eğer atabileceği ağırlık işime gelir ise almayı düşünüyorum hafif yemli için; sanırım 3 libre bir değeri var onun da...

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında hiç bir şey olmuyor.

Kamışın atarı kavramı biraz daha kapsamlı bir kavram. Kaldıracağı yükle doğrudan ölçmek pek kolay değil.

Zira, kamışın kuvveti, libre, yani ağırlıkla ölçülüyor ama, bu aslen bir G değerine karşılık geliyor. Bu G değeri, kamışın ancak belli bir yüzünde maksimum olabilir. Buna da aslen G-way denir. Ama konu atış olunca, G-way yönündeki atış, geri yönde bir tepkime yansıması yaratır ve işte asıl kamışı kıranda bu olur genelde.

Ama kamışın çekeri olarak yazılan, G-way yönünde maksimum dayanacağı yüktür.

Yani bunun içinden çıkmak için, o kamıştan bir kaç tane kırmak gerekir.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bir formulu vardi onun aslinda Haluk abi. kamis agirligi, boyu falan bilan biselerle bölünüp çarpiliyordu. ariyorum bulamiyorum 1 saatir. 3.5lb olanlarda 120-130gr civari atiyor diye biliyorum. ama 3lb olanlarinki 80gr diye kesin aklimda :) epey arastirmistim sazan kamislarini. hatta en son spot kamisi alayim dedim 4-5lb atarli. sonra ondan da vazgeçtim simdi 300-500gr atarli yayin kamislarina bakiyorum. bir müsait zamanda o formülü bulup yollarim.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    üst sinir için 3lbs (3 x 453g) : (1359g : 20) + 50% = 101,925g.

ideal atar için 1lbs = 1 oz ( 1 oz = 28g) 3lbs ( 3*28gr), ideal atar 84gr

formülleri böyle biliyorum ben. 120-140gr atislar da yapiliyor problemsiz. tabi sazan kamislarinin iki günlük bir avda 3-4 kez anca atildigini unutmamak lazim. surekli atçek yapilacaksa ideal agirligin üzerine çikmamakta fayda var kannimca.

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Galiba şöyle bir formülü vardı..
    çeker gücü x 453,6=sonuç-bölü 16=atargücü,biraz karışık onun için düz rakamlarla vermek istiyorum,diyelimki kamışın üzerinde 2 lb yazıyor biz bunu gırama çevirmek istersek şöyle bir örnek çıkar
    2 x 453,6=907,2 /16=56,7 bu örnekte kamışın atar gücü 56,7 gıram olarak karşımıza çıkar...

12. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    paylaşım için teşekkürler detaylı anlatım içinde tebrikler konu farklı farklı bir çok yere değinmiş ben 11 yıl sahara makina kullandım ip misine işine başlayınca yedeğe ayırmak zorunda kaldım sarımında gerçekten misine seçen bir makine idi ilk zamanlarda yanlız ileri zamanlarda sarım daha kötüleşmeye başladı sanırım ki 6 yada 5 ay önce başka makinaya geçtim oda ip misine için ama
    bir sorun varmı ? - Evet var

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    yok yok, sen bilmezsin, bak ne güzel sarıyor oysa alet, görmedin mi?

14. furunotr

furunotr Haluk

Teşekkürler; kamışlar konusunda da gördüm demin nasıl hesaplanabileceğini; o halde ben sazan kamışı kullanamayacağım; 3 libreliği var beğendiğim ürünün ve yaklaşık 85 gram değerlere geliyor; bana 140 filan lazım ki 125 gr.ı rahatlıkla atabileyim...

15. furunotr

furunotr Haluk

Sarımı ip misina için uygun olmayabilir Sahara'nın; dün baktık Catana'nın yeni modelinde ip kullanılabilir gibi birşeyler vardı galiba; ARC-spool yapmışlar; artık Catana'ya kadar indirdiler bu ARC olayını...

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Normal misina içinde öyle pek bir hayırlı sarımı yok ki, ilk mesajda bariz şekilde görülüyor zaten.

Aynı sorun catana'da da mevcut. Dahası bunlarda misinaya gam yaptırma sorunu da mevcut. Bu halleriyle o paralar edecek aletler değiller ki, bu ne zamandır söylüyoruz.

Ha, doğru söyleyen dokuz köyden kovuluyor zaten, becerilinebilirse. Bu bilmediğimiz bir şey değil.

17. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    serdar abi o kadarda yerlere vurma abi onun yanına ne cardinaller ne garcıalar geldi geçti o hala duruyor ben spin avcısıyım hemde öyle kolay pes eden yada zaman bulamayandan değil
    bu makine hatalarıyla beraber diğer ayarı olduğu piyasada en iyileri idi hatasız değil sarım sorunlu evet ama kuvvet ve uzun vade bunu gözardı ettirdi bana 11 yıl her gün elimde ve saatlerce
    bence hak ediyor o parayı

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hızır ne yaparsan yap anlatamazsıııın:D

Aylardır böyle bu durum kimse anlatamıyor:)

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evet, evet, evet... Ama hepsi o kadar işte. Bu gibi makineler çok piyasada. Sorun ötekileri yok sayıp, bunları göğe çıkarmak.

Biz burada, kalaması dertli olduğu bilinen makineye, 19.5 kalaması var diye atıp, sonra birde 100kg balığı bile çeker diye şişirenleri filan gördük Hızır.

Bu budur, eğrisi de bu, doğrusu da. Bunu söyleyene kimse de bir şey demek elbette.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şeref kardeşim, konuya verdiğiniz değerlendirmeden ötürü, inanın bende şeref duydum.:thumb: :thumb:

Bak ne güzel demişsiniz, 11 yıl kullandım diye.

Yoksa siz onu 11 yıl vitrinde falan mı muhafaza ettiniz ?:confused: :confused: :D

Şimdi sormazlar mı, bu 11 yıl sağlıklı şekilde kullanılan makinadan daha ne bekleniyor olunabilinir.:confused: :confused: Ve hala görev verseniz, yine yok demeyecektir 5-6 sene.:confused: :confused: ( Tabii sözüm size değilde, amacı bağcıyı dövmek zihniyeti olanlara.)

Ben ip, mip falan kullanmam. Kullandığım stil ve hedeflerim standartlarında beni üzmeyen bir değerlendirmeye sahipse, gerisi fasaryadır benim için. Gerektiği yerde 4000, gerektiği yerde 6000 veya 10000 liğini kullanır, mesut ve bahtiyar geçiniriz. ( Tabii saharanın 6000 ve 10000 liği yoktur ) Eh, beni mutlu edene de nankörlük etmek, hak olmasa gerek.

İlgili kişiler bilgi edinsinler isterim.

Google amca çevirisiyle bakın ne der ilgili hakkında ?

Ben bunların yalancısıyım.:confused: :confused: :D Dediklerinin, kullandığım bölümleri dahilinde bir yalanını görmedim. Umarım, kullanmadığım bölümleri içinde doğru söylemişlerdir.

Buyrun okuyun.

http://translate.google.com.tr/tran...=X&ei=GZ8FUe3bMYXb4QTK44CgCw&ved=0CIEBEO4BMAw

http://translate.google.com.tr/tran...a=X&ei=zp4FUaesI6OE4gTOvoGQBQ&ved=0CHIQ7gEwCg