İnan ikisi farklı makine ballistic spin saragosa jig haliyle aralarında 100-150 gr var. Ballistic uzun zaman araştırmış olduğum makine fiyatına göre çok çok iyi .Blast a bak başka makineye yonelmezsin hem spin hem hafif jig. Makine zaten shore spin. Önceden baktığım makineydi ağırlığına takilmistim ama dokununca aldım. Ağırlığa takilmadigina göre senlik makine. Kendisiyle 2 ava gidebildim çok iyi makine.
Benim görüşüme göre her iki makine ile de mutlu olursunuz. Her ikisinin de devri 1:5,5 'den yüksek.Sarım ve aksiyon sorunu olmaz. Marka pahalıdır ama kolay marka olunmuyor. Siz dünyadaki ilk 5 in içindeki markalardan iki tanesi arasında ikilemde kalmışsınız Bence kafanız karışmasın ve sırf parametreler uygun ve yazılan çizilenler iyi diye kalkıp da bu iki markayı okuma'ya değişmeyin. Arada sınıf farkı var , hem de birden fazla. Anlayamadığım konu ise : Mevcut makinenizden ne tür bir şikayetiniz var , ya da nasıl bir eksikliğini gördünüz de onu değiştirmek istiyorsunuz ?
Önerileriniz, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Saragosa 6000 lik aldım Amacım; at-çek (Surf spin), sırtı ve sarkıtma avlarında kullanmak. Hatta ilerde belki jig falan da yaparım