Shimano Spin Makine

Konu, 'Makineler' kısmında Simonare tarafından paylaşıldı.

1. Simonare

Simonare Derviş

Roy ve skoylu COk yararli bilgiler verdiniz, cok cok tesekkur ediyorum. Soylu sizin spesifik olarak onerebileceginiz bir model varsa seve seve araştırmak isterim. Tekrardan yararlı bilgiler için teşekkürler

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Milyon liralik bir makara (Stella, Rarenium, Twinpower veya Saltiga, vs.) baligi kendi kendine tutmuyor.

Hedef baliga, avlak ve hava sartlarina gore, makaranin capina, devrine, drag degerine gore av sekillenir, av yontemine en uygun olacak degerlere ve ozelliklere sahip makara tesbit edilir. Bu illa ki en pahalisi olmali demek degildir. Aramizda en pahali makaralarin performansindan tatmin olmayanlar da var, cok ucuz makaralardan istedigi verimi alanlar da var. Onemli olan ihtiyaci dogru tesbit etmek ve sokaga para atmadan amaca ulasmak olmali.

Hafif spin icin mesela bir Shimano Sahara 3000 FD alirsin, yuksek devri ve hafifligi sayesinde sahte ile levrek ve turna avinin tadini cikartirsin. Param cok diyorsan bir de yanina mesela Penn Sargus 6000 alirsin, onunla da capari, yemli, tekneden her turlu avin keyfine varirsin. Kiyidan uzak atis yapayim diyorsan da alirsin bir Spro Incognito 675, orgu ipin ucuna soklama yapip savurursun ufka dogru.

Uc makaraya toplamda verecegin para Stella fiyatini bulmaz, ustelik her turlu olta avini kapsayacak ekipmana sahip olmus olursun. :)

Bu da bir alternatif gorus tabi. :) Bu kafayla hareket edince de sonunda benim gibi 15 tane makaran olur, millet de sana manyak diyebilir. hihi

3. Simonare

Simonare Derviş

Çok güzel alternatifler önermişsiniz. Aslında şuam elimde shimano seado 2500fa 6.0 veya 6.2 devirini makine var. 73cm tür basına sarım yapıyor fakat büyük minnowları at çok yaparken yetersiz kaldığı kanaatindeyim. Bu sebeple yeni makine arayışı içine girdim. Aslında abu garcia makineleri de biraz incelemeyi düşünüyorum.