Shimano & Türkiye Faaliyetine Başladı !!!!!!!!!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şans meleği yanında bugün demek ki.

Şansını daha fazla zorlama derim şahsen.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hangi site ?

Eğer ki Okyanusun balıkavmarketi ise, oradan perakende satış yoktur. Oradan edindiğin fiyat bilgisiyle, herhangi bir satış yerinden alabilirsin. Extradan pazarlık payının olduğunu da unutma.

3. korayandroid

korayandroid Koray

Abi şimdi beni konuşturacaksınız :D
    O 1 milyon kişiden biri de ben olmak istedim, başıma neler geldi mağlum..
    30 tane makine toplatıldı denildi hatasını bulduk ya hani, içimden dedimki 30 taneden 2 tane seçtim ikiside mi beni buldu, bu kadar çok satılan bir makine demek ki koca İstanbul'da rastgele 2 yere gittim ikiside bana denk geldi :D
    Neyse yeni makineyi aldık, makinenin içini açtık aaa ne göreyim bu makinede o kadar para edecek parça yokmuş, zaten fazla parça da yokmuş.Deniz anası çekerken daha koluna yük biniyor mübareğin.
    Bir av bayisine de sordum ki hem daiwa satıyorsun hem shimano sence hangisi?
    Demez mi daiwayı bana bedava verseler almam niye dedim?
    Parçası yokmuş.
    Daha iyi işte dedim çok lazım olmuyor ki.
    Shimano alınca akraba olmaktan iyidir.
    Biz naptık akraba olmak istedik. Olduk ta zaten forumdakiler az çok bilir :D
    Kaşındık.
    Şimdi koydum kenara arada kutusunu açık bakıyorum baktıkça hoşuma gidiyor hakikaten vitrinlik.
    Makineyi toplarsın pullar eskisi gibi olmaz makinenin sarımı değişir hey Allah'ım.
    Forumlara bakıyorum Exage fd sorununu paylaşırken bi Allah'ın kulu bu makine bende var diyemedi test edemedi.
    Şimdi herkes exage fd al çok iyi falan. Katologa bakıp tipini, özelliğini beğenen al diyor.
    Bir daha mı shimano. Asla..
    Daiwa neden pahalı acaba diğerlerine göre bir düşünmek gerek.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Açtığınız ilgili konuda, olması gerekenleri, yapılması gerekenleri, yapılmayarak eksik bırakılan taraflarını, değişik mesajlarla, ölçülü ama, yüksek tonda eleştirerek görüşlerimi beyan ettiğimi göreceksiniz. :confused:

Olan neydi ?

Sadece belirtilen miktarda, ( İlgili üretim kodu açıklanmıştı ) bir banttan çıkan ürünlerde, 3000 liğe ait bir pulun, sehven 2500 lüğe takılması sorunu değilmiydi ? ( Ya da, tam tersi. )

Prosedürler dahilinde gereken de yapıldığına göre.

Aldığınız ürünün kutusunda bir şema olacaktır ve o şemada, kullanılan parçaları teker teker koymuşlar. Ne bir eksik, ne de fazla.

5. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Teşekkur ederim abi ilgine yorumuna baya güldüm gece

Tevfik Abi benim anlamadığım satış yapmayan bir site niye var,niye fiyat belirliyor neye göre,eğer bize satışı yoksa o zaman o fiyatların bir geçerliliği kalmaz degil mi

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O site, direkt distribütörün sitesi. Ürün tanıtımını yapıyor ve son kullanıcının alabileceği fiyatı belirtiyor. Yani, burada ürün tanıtımıyla tali bayilere destek verirken, fiyatlandırmayla da, son kullanıcı olan müşterilerini, fahiş fiyatlardan korumuş oluyor. ( Aynı uygulama, Cengiz balıkçılıkta da mevcuttur. Tek farkı, orada fiyatlandırma yoktur.)

Doğrumudur ? :confused: Yanlışmıdır ? :confused: Bilemem. :p

Japon kafası işte. :D

7. korayandroid

korayandroid Koray

Mesele pul değildi abi, osilasyon yapan dişli hatalıydı.3000liğin pullarında da sorun var artık konu açmaya bile değer görmüyorum.
    Bu markanın sadece reklamı iyi yapılıyor başka birşey değil,gören aşık oluyor güzel sarışın mavi gözlü kız görür gibi makinalara :D Dışı seni içi beni yakar misali.
    Serdar abiye de selamlar sonuna kadar haklıdır kendisi :) yaşayınca anladık.

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim anlamadığım shimano kulanıcısıyım diyen çoğu kişinin kulanmış olduğu makine,shimanonun en alt sevyelerinde olan makinaları.
    Koray bey shimanonun en alt segmentlerinde olan bir makinasını kulanıp,bu markayı kalitesizlikle suçluyor,doğrudur bu alt segmentindeki makinalarında kalite düşüklüğü var,birde buna satıcıların kar oranı çoğalsın diye,B Ware denilen ikinci kalite malların satılması eklenirse malzemelerin kalitesi baya düşer.

Ben Koray beye technium,stradic,twin power yada stellayı öneriyorum,bunları alma gücünüz yoksa,shimano almayın,daha bir çok markanın gayet iyi makinaları var,onlara yönelin.

Ha şuda var,Daiwanında alt segmentinde olan makinalarında kalite aramak yanlış olur,ne kadar ekmek,o kadar köfte yani.

Shimano makinalarında,heleki spin için alınacak makinalarında yani at çek yapılacak makinalarında Aero Wrap yok ise zaten sizin işinizi görmez,Shimanonun Aero Wrap diye adlandırdığı fonksyon,worm shaft mekanizmasıdır...

9. korayandroid

korayandroid Koray

Selim Bey,yabancı kaynaklarda Shimanonun en üst segmenti olan stella bile bırakılıp, daiwa saltiga gibi serilere geçen insanlara ne diyeceksiniz peki?Forumda bir arkadaş da bundan bahsetmiş.
    Shimanoyu bırakın daiwaya geçin diyen çok.Ama bir kişi daha duymadım ki daiwayı bırak shimanoya geç diyen.
    Şu bir gerçektir ki daiwanın üst segmenti ile shimanonun üst segmenti arasında 2 kat daha fiyat farkı var yaklaşık.
    Kaldı ki bizim kullandığımız da üst değil orta segmentte bir üründü.Shimanonun en kötü makinesi bile kalitelidir, o shimano prestij kaygısı nedeniyle kötü ürün üretmiyor diyenlere noldu,fiyatları o yüzden pahalı diyenlere noldu, kaldı ki stellalarda worm shaftı bile dağıtan 2 kişi duydum son 1 ayda biri üsküdarda biri karaköyde.
    Üst segment shimano surf makinede bir senelik kullanımdan sonra şu parçalar değişmesi gerekiyor diye forumlarda yine paylaşılmış kısa değilmi bu süre?
    Shimanonun o teknolojisi bu teknolojisi diye diye reklamını yapa yapa işe yaramayacak makineleri sattılar ya bu millete helal olsun.Kullanıcı ikincisinde aynı hataya elbet düşmeyecektir.Alt segment dediğiniz makineye diğerlerine göre yüksek meblağlar vererek alan birçok kullanıcı o zaman keriz yerine konuluyor başka birşey değil bu.
    Serdar abimizin de dediği gibi aldık koyduk makineyi bi kenara başka makine bakıyoruz, bi yakınımız gelirse veririz alsın öğrensin sorun yaşasın biraz tamir öğrenir :)

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Koray bey ilk önce belirtmek isterimki,ben ne shimanocuyum nede daiwacı,ben markadan çok malzeme peşindeyim,bu böyle biline...
    Gene belirtmek isterimki,bozulmayacak makine yok,kişiler kulanım amacından dışarı çıkarsa,her makina bozulur.Siz belirtmişsiniz shimano stella worm shaftı bozulmuş diye,kişiler bu aletin worm shaftını bozabiliyorlarsa,bunlara vinçde verseniz bozarlar,tekrar ediyorum,makinelere veya kamışlara kulanım amacından daha fazla yük bindirirseniz,daha sonrada itiraz etme hakkını kaybedersiniz.
    Bakın ben doksanlı senelerin başından beri shimano makinaları kulanmaktayım,inanın halen saat gibi çalışıyorlar,ara sıra bakımını yaparım o kadar..

Genele bakarsak haklısınız ama birde şu var,diğer mesajımdada belirttim,daha çok kar edebilmek için b ware denilen,ikinci kalite mallarda satılıyor olabilir ve sizde bu mallardan birine veya ikisine denk gelmiş olabilirsiniz,gene belirteyim,malesef son senelerde shimano çok kalite düşürdü ve buna karşılık fiyatı yükseltti,bakarsak eskiden alt segmentinde,iyi denebilecek kalitede malzemeler üreten bu firma,şimdilerde orta segmentinde bile bu kaliteden yoksun,onun için,shimano kulanıcısıyım demek istiyorsanız,bu makinanın üst segmentinde olan makinalarına yöneleceksiniz yada başka markalara:) ...

11. korayandroid

korayandroid Koray

Selim Bey madem kalitesini düşürmüş, bu markanın mallarını kullanmak ne kadar mantıklı peki sizce? Bizim yaşımız sizin kadar yok o yüzden eski malları edinme şansımızda ikinci el dışında pek yok zaten. 2 kuruşun peşine düşülmüş, orta segmentte bile kaliteden taviz veriliyor madem, kaldı ki bizde bunun farkındayız eskileri sizin kadar göremesekte. Biz az çok biliyoruz sizi zaten yazdıklarınızdan, ama dolarları boşu boşuna yurtdışına şırınga ediyoruz değmeyecek aletlere.Masanın üstünde duruyor işte ara sıra sevip yerine koyuyorum makineyi.Bisiklette de var shimano vites grubu aldığım günden beri sorunlu, kaç kere bisikletçiye götürdüm hep aynı şey oluyor.Bu shimanolar artık saat gibi çalışmıyor.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Piyasada en az yüz tane marka var, makine hususunda. Ama nedense hiç biri için bu şimanova yapılan tezahüratı duyamıyoruz ki, mesele buradan başlıyor.

Boğazda worm hshaftı dağıtan adam, eline bir balyoz alıp, makineyi örse yatırarak zorlamıyor. Onun belli bir derdi var, akşama kadar şu ağırlıkta kurşunu atacak, bu mesafeden geri saracak. Olayı bu sadece.

Boğazdaki adam bunu yaparken keyfine keder vermeyecek, başına dert çıkarmayacak, elinde kalmayacak bir şey arıyor. İşte onun derdi bu; o şeyi de bulunca yapacağı şeyde bu.

İşte bu anda birileri çıkıyor ona, ahada bu şimanov senin derdini çözer, şöyle süper, böyle uçar, böyle kara kaş, öyle selvi boy... Şişire şişire yere göğe sığdıramıyor. Hayatında 100kg balığı eminim hiç canlı görmemiş adam, çıkıp bununla 100kg balığı çekersin diyor hatta.

Boğazdaki adamda ne yapsın, ahanda bu iyiymiş, diyerek atlıyor. Çünkü yaptığı iş gerçekten zor, harbiden benim diyen makinenin yiyeceği halt değil. Gidiyor, shimano alıyor sonra da elinde patlıyor.

Şimdi de sen bu adama çıkıp, kullanma amacından fazla yük bindirmişsin, itiraz etme hakkın yok diyorsan, bu sanki o adama küfür etmekle aynı şey oluyor. Adam onu alırken, haydarpaşada gümüş tutacağım yada eskihisarda ispari tutacağım diye almadı ki. Almadan önce herkes çıkıp, aman şöyle iyi, böyle muazzam dediler de ondan aldı.

Buradaki sorun, işte bu şişirme meselesi. Öyle ki, bazıları bunu bildiğin yalakalık boyutuna getirmiş haldeler/haldeydiler.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Gri bi stella kullandim geçen ay. 205cm yayinla 45 dakika dönüsümlü bogustuk. Alet cidden müthis.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eğer ki kişi, 7 m. Beyaz falan tutacağım demedikten sonra, aldığı ürünlerle istediği balıkları istediği ortamda rahatlıkla tutacaktır; endişeniz olmasın. 7 metrelik bir beyaz yakalar mı, yakalamaz mı, siz çok daha iyi bilirsiniz.

Burada şu da bir gerçek ki, kişilerin aldığı bu ürünler, emsallerinden kat be kat üstündür. Her yönüyle.

Burada hiçbir kişinin, bir işin yalakalığı peşinde olmadığını siz çok iyi biliyorsunuz. Bu son tabirleriniz size hiç yakışmamış. Öyle değil mi Serdar.

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Lütfen benim yazdıklarımı iyi oku,anla ve ona göre cevap yaz,ben makinaya yük bindirmemek derken,başka bir şeyden bahsediyordum.

Kişi 2500 kafalı bir makinayla,boğazda senin tabirinle rapala ile çalışırsa eh bu makinanın ömrü ona göre azalır,gene kişi kamışın atarının dışına çıkıp,kamışı hırpalarsa bu kamışında ömrü uzun olmaz,demek istediğim bu.

Bir iki hafta önce,shimano makinaların worm shaftında tuning yapılabileceğini ve hatta bazı arkadaşların worm shaftta değişiklik yaptıklarını anlatan bir konu okudum bu sitede,ben olsam bu değişikliği yapmam ama yapan olursada eleştirmem,sadece bu değişikliği yağan kişi,ileride olabilecek olumsuzluklara hazırlıklı olmalı...

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tevfik abi, şurada hiç üstüne vazife değilken bu başlığı açmanın hikmeti nedir sence?

Ben biomaster alırken, 7 m tutacam diye almadım, sadece 2 m lik olanları tutacaktım. Ama yemedi, denizin dibini buldu.

Boğazda o wormshaft dağıtanlarda, merlin tutma umuduyla almamışlardı o makineleri.

Eften püften, öylesine, lanettayn bir zımbırtı işte bu senin şimanovun, o kadar. Kendinde diyorsun, iddialı işe gelmez diye işte, 7 m balığı bile tutamayacaksa, neden gidip şimanov alayım ki?

Ha, kıraça tutup sırıtarak poz vereceksem amanda ne tuttum der gibi, senin bu şimanovun daha ötesinde su koyveriyorsa, o zamanda bu kazık şimanova neden para vereyim ki, okuma'nın, alba'nın, spro'nun suyu mu çıktı?

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Makina işte onlardı Roy,biliyorum bahsetmiş olduğun makinayı,arıyorum temiz bulursam hemen çulanacağım üstüne...:D

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dayvanda TR. de aynı kariyere ulaşırsa, bu sefer sen aç konuyu. :) Senden önce görürsem, inan ki onu da ben açarım; emin ol.

Kişilerle özel sohbetlerim sonucu şunun teyidini çok iyi ve çok net olarak yaptım ki, özünde çok çok iyi ve iyi niyetli bir kişi olduğunuz, ama bu işlerden zerre kadar anlamadığınız ve bi haber olduğunuzdur; Serdar. :confused:

Kişi, hangi düzeyde, hangi birimde olursa olsun, eğitim şart.

Gözlerinden öptüm. Kendine iyi bak.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Selim Abi, burada 2500'lük catana ile boğazda iştigal etmekten bahsetmiyoruz. Biomaster, ultegra, stella diyoruz. Dağılan bunlar zira.

Kaldı ki, asıl olay öyle bir şey ki, sanki 2500 lük bir makinesini alsak, boğazda o işi yaparmışız gibi lanse ediliyor bu meretler.

Sorun burada shimano'da değil aslında. Sorun onu şişirip şişirip şimanov yapanlarda.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kol topuzu geri alüminyum yuvarlak 60lik. tam tipi aklimda kalmadi. gerçi ayni makina madagaskardan 15 günlük jigging tatilinden hosaf vaziyette gelmisti. çok yüklenmis makineye ve 25 kadar iri balikla mücadeleye girmisti. heryerinden ses geliyodu. birsürü parça degistirdi üzerinde. ama yine de tavsiye ederim. çok sert ayarda mücadele ettik banamisin demedi.

stella bogazi kotarir be Serdar abi. o kadar da eften püften degil :) ha dersenki o fiyata deger mi, orda da sen haklisin.