Devirin küçük olması demek daha az misina saracak anlamına gelmez. Ultegra'lar da ise kafa yapısı büyük olduğu için aslında boğaz için çok ideal bir makinedir. Önceki mesajlarınız içinde ağırlığı kabiliyetine göre çok hafif. Kamışınızda hafifse oldukca keyif alırsınız. Hayırlı olsun. Ultegra için bence fazla söze gerek yok. Kısaca çok hafif ve aldığı balığı kıyı getirir.
Özkan belirttiğin makineyi aldın mı? Yoksa henüz birşey yokmu ayrıca makine resimdekinin kendisi mi ? birde fiyatı yazabilir misin ?
arkadasim kesinlikle degistir 5500 olan cok hafif doğru ama saglam balikta cok kuvvetsiz kaliyor cinokop icin evet ama lufer cekerken hatta sari kanatta bile kolun agriyacak buna emin ol yol yakinken 10000 lik olan modeliyle degistir boğazda cok daha rahat edersin
Ben nexave 10000FB ile 28cm lüfer ayarında sarıkanat çekerken hiç hissetmedim. Kaldıki öyle birşey söylüyorsunuz ki bence biraz abartıya kaçıyor. Shimano'dan bahsediyoruz ve Ultegra CI4'den, yani bendeki Nexave'yi satsak sanırım CI4 e verilen para ile 3 tane alınabiliyor. Bence eğer siz Ultegra ile böyle problem yaşıyorsanız bence servise filan gösterin. Millet 100 liralık okuma ile kofana çekiyor. 10000 liğini alsa at çek yaparken yorulur arada nerede ise 200 - 300gr fark var.
Can kardeşim, güzel bir ürün aldığını öncelikle bil. Bundan sonra ki değerlendirmeler, alternafif kullanım şekillerine göre değişiklik arz eder. Ağırlığı, misina kapasitesi, devir sayısı gibi seçenekler, amaca uygunluğuna göre değişkenlik arz eder. Bahsettiğin 5500 ile 10000 lik arasında % 50 gibi misina kapasite farkı, 1 devir tur farkı ve 225 gr. gibi ağırlık farkı var. Birde 120 Tl.gibi fazlalığı. Bakış açınıza göre en sağlıklı değerlendirmeyi kendiniz yapacaksınız elbet ama, Maşallahınız var, 5500 de ki o 1 turluk fark size vız gelirken, 10000 likteki 225 gr.lık farkda sizi ne kadar etkiler bilmem. 5500 luk makina benim av stilime oldukça uygun. 10 kiloluk balığı o makinayla zıplata zıplata alırım. Boğazın derin sularında boğuşmam hiç olmadı. Bunun değerlendirmesini ve kararını siz verin. Bu arada yeni ürünlerin hayırlı olsun; iyi günlerde zevkle kullanman dileklerimi iletirim. http://www.spotbalik.com.tr/ULTEGRA-CI4-5500-XSA-51-BB,PR-24009.html http://www.spotbalik.com.tr/ULTEGRA-CI4-10000-XSA-51-BB,PR-24733.html
Ben de CI4 5500 kullanıyorum uzun zamandır ve çok memnunum. Eğer kıyıdan avlanıyorsanız misina sarım metresinin hiç önemi yok bence. Zira kullandığımız misina en fazla 100-150m civarı. Bu sene çektiğim lüferleri ise çok rahat çektim bu makine ile hiç problem yaşamadım. Ben misina stilimi değiştirdim ve çok daha uzak atışlar yapmaya başladım. 0,24 ana misina üzerine 0,37 Şok ile 175-200 gr kurşunu çok rahat atıyor ve çekiyorum. Bence kyıdan eğer 10 kg lık bir balık hedeflemiyorsak ve amacımız uzak atış ise 0.25 mm yi geçmemek gerekir.
merhaba evet bugün aldım 350 lira :thumb: pozitif negatif verilen değerli yorumlar için teşekkür ederim yarın ilk denemeyi yapacağım eski makinemden daha iyi olduğu kesin resmi ekledim
öncelikle hayirli olsun ama keske deneseydin almadan once cunku gercekten makina yetersiz kaliyor degil 10kg luk balik lufer cekerken bile kolun kopacak ( tabi acık atabiliyorsan , yakına atiyorum diyosan sorun yok ) beklemeli avlarda rahat oluyor ama surekli at cekte yoracak seni genede hayirli olsun
bencede beklemeli ve beklemesiz avlarda eğerki balığı makina sarımıyla çekiyorsanız iş yapmıyor. yok sazan gibi kamış kaldırıp makina sarıyorsanız ideal.
Güle güle kullan Özkan, sen her zaman Boğaz'da avlanmadığın için iyi bir seçim yapmışsın bence. Haliç ve Yenikapı avların için mükemmel, Boğaz'da avlanacağın zamanlarda da işini görür. Sonuçta Shimano
merhaba;aynen öyle kardeşim ürün ne olursa olsun öncelikle satın alınan ürün amaca;hedefe yönelik olması gerekiyor;ben gayet memnun kaldım...hatta büyük boy bir martıyı bile kıyıya çektim zargana avında ve su üstü sahtelerde çok işime yarayacak çift kafa olmasıda önemli bir avantaj ayrıca makineyi iyi fiyata aldım kanımca