shock leader (şok emici) için tavsiye..

Konu, 'Misinalar' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bunu orgu kullananlara sorsak daha iyi olur, cunku bugune kadar hic orgu sarmadim makaralarima. Belki pahaliligindan, belkide aliskanlik bilemiyorum, monodan vazgecemiyorum.

............ama orgude shock kullananlarin oldugunu biliyorum, kendileri bence daha iyi yanit verirler bu soruya.

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    örgüde shock'mu:confused: :confused:
    böyle bir şey yapan var ise birtek sebebi olabilir oda parmağını kesmemek içindir;)

3. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Örgü kullanılacak tek hedef balıklar bence, Kılıç,Orkinos gibi çıkrık makina ile av yapılan türlerde olabilir.

Esneme yapmayan örgü bence dezavantajlı mono misinaya göre.

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    örgü tatlısuda turna ve kefalde vazgeçilmezlerdendir:)
    deniz için saydıklarınızda doğrudur :) :)

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tatlı su avım pek yoktur, yalnız surf ile lüfere örgü ile olta atıldığını gördüm ama bana göre lüfer ve levrek gibi balıklarda örgü yerine mono kullanırım.

Örgü hiç esnemediği için mücadeleci balıklarda ağazının yırtılmasına ve kurtulmasına sebebiyet verecektir düşüncesindeyim ki zira bu şekilde çok kez örneklenmiştir.

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    dediğiniz doğrudur hatta sırf hava olsun diye izmarit avında bile örgü kullananlar var:p :p
    ama diğer dediğinize katılmıyorum esnememe olayı önemli değil çünki tatlı su avlarında kalamanın önemi devreye giriyor;)
    tatlı su avlarında örgüyü ısrarla tavsiye etmekteyim sebebi ise minumum inceliğe inerek maksimum güce çıkılabilmektedir ve inceliğinden dolayı su tutuşu azalmakta ve balık yemi ağızladığında misine ağırlığını minumum hissetmektedir ve hafifliği sayesinde meps ve wobbler gibi 2-3 gr'lık sahteleri bile çok daha uzağa atılabilmektedir:)

7. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Doğrudur ama ben hiç bir zaman kalama ile yol alması gereken bir lüfer tutmadım:)

Her zaman yol vermeden çekmek lazım. O yüzden tatlı suda belki kalama ile mücadele edilecek balıklarda vardır ki var olduğunu zaten tecrübe ile paylaşıyorsunuz.

Tuzlu suda bence, derin su ve büyük balık harici örgüye ne durumlarda gerek var açıkcası bilmek isterim.

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bencede tuzlu suda özellikle istanbulda kullanılması gereksiz :)
    ama örgüyü lüfer iğnelerini bağlarken kullanabilirsin;)

9. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bencede :)

Hırsızlı takım içinde çelik tel daha makul veya hazır takım;)

Örgü fiyatları almış başını gitmiş çünki.

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bende bol miktarda olduğundan pek acımıyorumda:eek: :eek:

11. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Surfte orgu kullananlar var, hatta makaradan, monoya gore daha kolay aktigi icin tercih ettigini soyleyenler var.

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Arkadaşlar 100 gram ve üstü kurşunlar kullanacağım, zaten normalde 100 grama kadar sorunum yok, ondan sonrası problem başlıyor.

Yücel ustanın önerdiği Oscar Kevlon 0.40 ve Trabucco Camocast Elite 0.40

İçin araştırmalara başladım, en uygun fiyatı bulduğum yerden bir kaç adet alacağım, bu süre içinde varsa sizinde kullandığınız markalar 100 gram ve üstü için bildirmenizi rica ediyorum.

Lütfen kullandığınız ürünler olursa sevinirim, sonradan bende mağdur olmayayım avlakta :)

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    merhaba arkadaşlar

Ben de geçen sezon kıyıdan sardalya ile yemli levrek avına gittiğimde, 0,35 mm berkley sensithin ultra mono ve 0,17 mm berkley fireline crystal 'in önüne shock leader olarak Damyl imperial shoft leader 0,45 mm mono kulandım. oldukça memnun kaldım. iyi esneyebilen, çok yumuşak ve çok açık turquaz rengi ile ihtiyacımı fazlasıyla karşıladı . yalnız bu sezon 0,17 mm fireline'nın önüne 0,35 mm olanını kullanıcam. Çünkü biraz kalın gelmişti :)

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Moderatörüm Yücel
    Albright düğümünü sadece ip misinaların birbirlerine yada iple normal monofilementtin birbirlerine bağlanmasında kullanabiliriz.Takriben otuz senedir nerdeyse bütün ünlü müdavimlere,başlarda ilgi duymasalarda sonrasında hemen herkesin kabul ettiği iki çeşit düğümüm vardır.
    Forumumda bana teknik olarak bunları cizecek bir kardeşim var.Kendisinden yardım isteyerek cizdirecek ve sizlere sunacağım.
    Yollamış olduğun heriki birleştirme düğümünde uclar birbirlerinden ayrı yerlerde uc vermektedir.Bunların cok sık olmasada takılmalara sebep verebileceği tecrübeyle sabittir.Oysa heriki ucun aynı yerden cıkması ve olabildiğince sıfır kesilmesi halinde bile sıyrılmaması esastır.
    Sizlere cizdirip sunacağım.
    Shock Leader'i yarım asra yakındır kullanırken sadece kalitesi iyi 0,35 yada 0,40 gibi misinalar kullanarak gayet iyi netice almışımdır.Sair bahsi gecen misinaları kullanmak iyidirde bulunması zordur.
    Özellikle en iyi atıcıların bulunduğu Şemşipaşa Üsküdar avcıları artık anlattıklarımı kullanmaktadırlar.Bu kardeşlerimin buluşma mekanı Ergin balıkcılığa uğranıldığında fiili olarak görmek mümkün olacaktır.
    Segiyle kal

15. RainboW

RainboW Sertan

Özel mesajla hatırlatmak isterdim ancak mesaj kutusu dolu olduğundan özel mesaj gönderilemiyor size. Açıkçası bu bağlama tekniğini merak ettim; başka merak edenler olduğunu da tahmin ediyorum. Çizimi bizimle paylaşırsanız seviniriz...
    Saygılar.

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Vedat Abimin bahsettiği düğüm şok misina bağlamada kullanılabilecek en güzel düğümdür. çok kereler göstermiş olsa da elimi alıştıramadım ama üzerinde pek de durmadım açıkcası. biraz alışmak gerekiyor, alışınca kolay. misinaların iki ucu aynı yerden çıktığı ve atış pozisyonu gereği takılma yapacak yerde olmadığı için (misinaya paralel gelmediği için) sıfıra kadar çapağı alınabiliyor, aynı zamanda ince bir yapıya sahip, makarada veya halkada takılma yapmıyor. çizilip gösterilirse çok faydalı olur...

17. DrEjO

DrEjO Tamer

Merakla bekliyoruz ne zaman gösterilecek acaba

18. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
  19. Freshwater

Freshwater Orkun

Japon Gt knot

Merhaba saygıdeğer forum sakinleri,
    Belkide Vedat abinin bahsettiği dügüm şekli budur. bu dügüm şeklinde de kesilen uçlar ana misina tarafında kalıyor.

20. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Vedat abi'nin yukarıda kastettiği düğüm Şemsipaşa düğümü diye bilinen düğümdür,yanılmıyorsam.:)