Sıfır noktasına fırdöndü düğümü nasıl atılır?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Delikli iğne kullanımı dünyada öne geçmektedir.

Bizdede kullanımı artmıştır.

Ben dahi hiç sevmezken yeni örgülü mercan takımlarımda kullanır ve arar oldum.

Tel bizim ve bazı tanıdıklarımın çoktandır kullandıkları bir nesne.Hatta geçenlerde Çanakkaledeyken Miço Balıkcılık tüm lüfer takımlarını tel ile bağlamaktaydı.

Ben deforme olmasından yakınırdım,sonrasında düzelmiyorlardı.Ama yeni gelişmiş tellerde bu sorun yoksa olur elbette.

Sevgiler

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Çinekop, sarıkanat neysede, lüferin ağzından çıkınca, rezistans telleri acınacak halde oluyor. Kıvrım kıvrım, eciş bücüş. Nasıl beceriyorsa beceriyor hayvan.

Ama basitçe büküp düzeltiyoruz ve gücünü vs. kaybetmeden aynı randımanla kullanmaya devam ediyoruz.

Tavsiyem rezistans teli. Bu, çok kolay bulunabilen, paslanma derdi olmayan, son derece sağlam, bükülmeye vs. dayanıklı bir malzeme ve bu özelliklerine göre çok ucuz.

Yapıp kullanan arkadaşlar genellikle memnun. Ben senelerdir kullanıyorum, sadece lüfer değil, başka tür takımlarda da, bir kusur bulamadım hala.

Dahası, el alışınca, takımı yapmakta çok daha basit oluyor.

Bu durumda, lüferin kesmesi gibi bir sorun yaşanmadığı için, kolay değiştirmek için fırdöndü filan eklemeye gerek kalmıyor. Takım civarına fırdöndü vs. konmasına taraftar değilim pek. Ağırlık cidden önemli bir unsur takımda. Kösteği burması sorunu, gezer kurşunlu takım ve kalite bir bilyalı fırdöndü ile kolayca aşılabiliyor zaten.

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Cevabın için sağolasın Vedat abi,bende misinanın aşınacağını tahmin etmiştim ama cevabı büyük ustadan almak daha güvenilir geldi bana,saygılar Vedat abi...

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serdar ne büyüklükte olmalı bu rezistans telinin çapı,bende 0,6 mm den 1,5 mm kadar paslanmaz çelik tel mevcut,bilirsin klavye teli olarakta geçer butelin adı..
    Birde titan tel olabilirmi lüfere takım yapmak için,yani tel sertmi olmalı yoksa daha yumuşak bir tel,yemin salınmasında öne çıkar...

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    0.20 - 0.80 arası olabiliyor. 0.25, 0.35 ideal.

Fakat o çelik teli çok fazla tavsiye etmem. Klasik çelik teller, bükülmeye duyarlı, tipik metal yorgunluğu problemi oluyor. Aslı krom nikel olan rezistans teli sağlamlık vs. olarakta iyi netice veriyor, üstelik işlemesi kolay.

Aslında pahalı bir malzeme. Misinadan, çelik telden filan çok çok daha pahalı. Ama küçük miktarlarda kullanıldığı için, toplamda bir kaç lira tutuyor ki sorun olmuyor. Bir takıma, orlama 8-10 cm tel gerekiyor. 800W'lık bir rezistans alırsanız, 3 TL ve yaklaşık 5m tel almış oluyorsunuz.