sığacık ta mercan avı raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında serdart tarafından paylaşıldı.

1. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    3 kg kırlangıç, 2,9 kg dülger, 2,5 kg levrek
    sıgacık

Dilegine katılmamak içten degil yer yem olta düzeni hakkında her şeyi paylaşa bilirim.Bilğileri paylaşıp balıgı çogaltmak dilegiyle.RASGELE.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tebrikler güzel av olmuş... Biz buralarda o mercanları çok özledik.... Marmara da mercan kalmadı artık... Tekrar rastgele... Avınız herdaim bereketli olsun.

3. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    sıgacık

Evet abi malesef böyle devam ederse gopezide zor bulucaz.Eskiden beyaz sogan takıp yakaladımız balıkları şimdi karidesle avlıyoruz.RASGELE.

4. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Ben ne zaman av raporu yazsam SİRKÜLER hayranı arkadaşlar hemen beni eleştiriyor çok yakaladın diye, sanırım bu raporu daha görmemiştirler. Aslına bakarsanızda o sirküleri ben pek sirküle etmeyi sevmem :D

Avın bereketli olsun kardeş... PEMPE GÜZELLER i yakalamaya devam üreme zamanı geliyor çünki. Rasgele.

Son denediğim ve çok memnun kaldığım modernize klasik olta'mı "MKO" bu vesile sunmak isterim.
    1

2

Ana Beden ELITE BRAID0,10mm 8,5kg
    Fırdöndü sonrası beden ve köstekler VIKING 0,31mm/9,6kg
    ancak Köstekler örgü
    İğneler MUSTAD Sz.5 Ref.225N palasız çapraz ve nikelajlı

Son düzenleme: 7 Ocak 2009
  5. musstafa

musstafa mustafa

Favori Kamış:
    T-Force
    En İyi Avı:
    Gopez :)
    Kime ne nasıl kısmet oılur bilinmez tabi ama denizin dibinde özellikle de yılların deneyimine sahip o yakalamyı hep hayal ettiğimiz büyük balıkların dipteki doğal görüntü haricindeki tüm cisimlere karşı aşırı hassas olduklarını düşünüyorum. Bu sebeple hazırladığınız düzenekteki boncukların şahsen yukarıda belirttiğim fikrim doğrultusunda beni düşündürdü açıkçası.

Naçizane hazırladığım her olta düzeneğinde özelliklede son zamanlarda denedikçe faydasını fevkalade görmeye başladığım; mümkün olduğunca ince misina ve mümkün olduğunca az iğne (ben sadece hırsız diye tabir edilen 1 adet iğne bağlıyorum oltama). Sonucunda aynı teknede beraber balık avladığımız diğer arkadaşların dehşet dolu gözlerle bizim oltaya neden gelmiyor bunlar dediği avları yakalama şerefine nail oldum son zamanlarda.

Saygılarımla.

6. musstafa

musstafa mustafa

Favori Kamış:
    T-Force
    En İyi Avı:
    Gopez :)
    Serdar kardeş sığacıkta balık bırakmamışsın helal olsun :) Bende yaklaşık iki yıldır sürekli sığacıktan çıkıyorum balığa. Hem doğal güzelliği hemde deniz canlı popülasyonu açısından hayran olduğum biryerdir sığacık. Hiç boş göndermedi şimdiye kadar bizi.

Tekrar tebrik ediyorum.

7. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    sığacık

Tşkler bende seni tb ederim ne tarafa çıkıyorsun.??

8. simendifer

simendifer Sennur

Güzel balıklar, öncelikle avınız için tebrik ederim. Bu av hakkında ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim. Kişi başı limiti aşmış görünüyorsunuz, bu avda kaç kişi olduğunuzu öğrenebilir miyiz rica etsem?

9. simendifer

simendifer Sennur

Cumhur bey,

Şu sıralar her konuyu takip edemiyor olabiliriz belki ama bu site değerlerimizin ve kurallarımızın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Biz göremediysek, arkadaşımızı siz uyarsaydınız ne güzel olurdu değil mi?

“Kendi fikirlerini ifade için başkasının konusunu iyi niyetle fırsata dönüştürmek” diye olaya bakmaya çalıştım ancak, niyet ve görünenin bu olmadığına hükmettim. Kısaca, dost-taraf görünümlü bir hile olduğu hissi ağır bastı bende. Bir taraftan yapılan avı kutluyor diğer taraftan bu raporun, ‘sirküler hayranı eleştiri yapanlar’ca görmezden gelindiğini ifade ediyorsunuz. "Niye bu raporu eleştirmiyorsunuz?" dercesine, yayımlanan raporu töhmet altına alacak, karalayacak bir ifade kullanıyorsunuz, akabinde de bunlar da benim olta düzeneklerim diye konu sahibinin izni olmaksızın konuyu kendi ekseninize çekmeye çalışıyorsunuz. Bu da benim nazarımda özgün konuyu sabote edici bir yaklaşımdır. En başta, konu sahibi Serdar’a bir saygısızlıktır. Böylesi bir diyalogu buradan yaptığım için de (sayenizde mecbur olduk bir ölçüde) kendisinden özür diliyorum. Sergilediğiniz tavır, bir konu işgalidir. En başta nezaketen doğru olmamakla birlikte, etik de değil.

Aynı zamanda, ölçüsüzce ve fütursuzca yapılan avların hoş görüldüğü, ses çıkarılmadığı ve bu durumdan sadece kendinizin istisna edildiği gibi bir itham söz konusu. Bu yaklaşım, gerçek amatör balıkçılık felsefesini şiar edinmiş ve sirküleri bu anlamda “Amatör Balıkçılığın Amentüsü” bellemiş üyelerimize bir haksızlıktır. Bundan da öte site yöneticilerini rencide edecek ve zan altında bırakacak bir yaklaşımdır.

Bir derdiniz varsa müstakil bir konu başlığı açarak dile getirebilirsiniz. Site yöneticilerini ve üyeleri töhmet altında bırakacak ifadelerinizin açılımını detaylarıyla görmek isteriz. Bu iddialarınıza cevabı olacak olanlarda bu konu altında görüşlerini dile getirirler. Muhayyel ve toptan suçlamalar yerine ispatlı ve adresi belli olan durumları örneklendirmeniz daha doğru olur.

Sirküler dâhilinde avlanmanın size zor gelen tarafı olabilir. Bundan dolayı Sirküleri “sirküle” edecek önerilerinizi fikri düzeyde görmek isteriz. Bu eğer ben kanun-nizam tanımam anlamında değilse, sirkülerde şu madde, şu gerekçe şu yönden doğru değil, çünkü şu-şu nedenlerden dolayı diye izah edici ve de ikna edici ifadelerinizi zevkle okuyacağımı bildirmek isterim. Bunları hep birlikte müzakere edebiliriz.

Ayrıca, Modernize Klasik Oltanızın bahsinin geçeceği topik burası olmamalı diye düşünüyorum. Bunu da müstakil bir başlıkta konu olarak açarsınız, isteyen üyelerimiz de paylaşımlarıyla katkı sağlarlar. Sitemiz içerisinde kendinizi ifade için yeterince ortam bulabileceğinizi düşünüyorum.

Keyifli paylaşımlar dilerim.

(Sadece akşamları burada olabildiğim için, mesajınızı ancak görüp cevaplama olanağı bulabildim)

10. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    sigacık

Avda 4 kişi idik sanırımki 4 kişiye o kadar balık normaldir sirkü bilgileri için teşekkür ederim.

11. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    limit

Tşkler sanırım raporu dikkatli incelememişiniz raporda belirttiğim gibi hepsi 1 kerede degil son 3 avımızdan tekrar belirteyim av kadar sohbet muhabbette önemlidir balıga sahil güvenligin izin verdigi sayıyıaşmadan maksimum 4 kişi çıkabiliyoruz.Tuttugu balıga saygı duyan arkadaşlara RASGELE.

12. obalı dayı

obalı dayı LEVENT ATİK

Favori Kamış:
    shakespeare kamış ve makina
    En İyi Avı:
    çipura 1,460
    Selam öncelikle tebrik ederim harika bir av olmuş ellerinize sağlık.Bende aranıza yeni katıldım umarım herkese böyle avlar nasip olur.HERKESE RASGELE.

13. Zanderkiller

Zanderkiller TARIK

Tebrikler Serdar Arkadasim güzel Av olmus...Balik birakmamisin Deniz de ya:eek: , Sigacigi iyi bilirim Enistenin yazligi var orada..gözümüz yok ama günlük Balik limiti yokmu Türkiyede???? Acaba gelecek de bu Balik bereketi hep böyle kalacakmi...:confused:

Son düzenleme: 10 Ocak 2009
  14. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    limit

Anlamak istemiyomusunuz ben anlamadım 3 avda yakalanmış o balıklar ve 4 kişi
    eleştirirken limitten bahsederken konuyu lütfen iyi okuyun.RASGELE.

15. osman35

osman35 osman

tbr ler serdar.sen o balıkları tek av gununde bıle yakalamısolsanda lımıtı yıne asmıyorsun bıldığım kadarıyla adam bası 5kğ limit.oyle oluncada 4 kişi 20 kğ yapıyor ve dediğine göre 15,5 kg toplamı...rastgelsin kardeşim çok daha iyi avlara inşallah...

16. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    tşk

Tşkler Osman sanada rasgele.

17. simendifer

simendifer Sennur

Açıklamanız için teşekkür ederim. Ama konuya dikkat etmeyen ben değilim, müdahil olan başka arkadaşlar. Soruyu iğneli mesajlara istinaden sormuştum. Açıklamanızı okuyunca o arkadaşlar da öğrenmişlerdir sanırım neden bu ava ses çıkarılmadığını. ;)

18. serdart

serdart serdar tuman

En İyi Avı:
    tşk

İlğinize tşkler RASGELE.

19. fatih88

fatih88 fatih gümüşbaş

Favori Kamış:
    kıbrıs olta
    En İyi Avı:
    1 kg pisi,1kg mırmır