Sigarayi Birakalim

Konu, 'Genel Konular' kısmında ıceman tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    SİGARAYI BIRAKTIKTAN;

20 dakika sonra Tansiyon ve nabız normale iniyor.
    8 saat sonra Kandaki oksijen normal düzeye çıkıyor.
    24 saat sonra Kalp krizi tehlikesi azalıyor.
    48 saat sonra Sinir uçları yenilenmeye başlıyor.
    2 hafta – 3 ay sonra Kan dolaşımı dengeye giriyor. Akciğerlerin fonksiyonu %30 oranında iyileşiyor.
    1 – 9 ay sonra Öksürük krizleri, bitkinlik, kısa kısa nefes almalar azalıyor. Akciğerler temizleniyor ve enfeksiyon tehlikesi azalıyor.
    1 yıl sonra Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içenlere oranla yarı yarıya azalıyor.
    5 yıl sonra Akciğer kanserinden ölme tehlikesi yarı yarıya azalıyor.
    10 yıl sonra Akciğer kanseri tehlikesi, içmeyenlerin düzeyine geliyor.
    15 yıl sonra Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içmeyenlerin seviyesine iniyor.

Sigaranın İçindeki Zehirler
    Bunlar kanserojen maddelerdir ve en tehlikelileri arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluene, amonyak ve propilen glikoldur. Örneğin; siyanid kesinlikle öldürücü bir zehirdir.
    Genel olarak bilinen maddelerden bir kaçı;
    Polonyum - 210 (kanserojen),
    Radon (radyosyon),
    Metanol (füzeyakıtı),
    Toluen (tiner),
    Kadmiyum (akü metali),
    Bütan (tüpgaz),
    DDT (böcek öldürücü),
    Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
    Aseton (oje sökücü),
    Naftalin (güve kovucu),
    Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
    Arsenik (fare zehiri),
    Amonyak (tuvalet temizleyicisi) ,
    Karbon (eksoz Monoksit gazı),
    Nikotin ve 3.885 toksik madde.
    Sonuç olarak ciğerlerimizde oluşan Katran (asfalt).

Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir?
    Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
    Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
    Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir.
    Ağız ve yutakta tat alma eksikliği başlar ve kanser riski artar.
    Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin zarar göstermesinden başka kansere yakalanma ihtimali fazlalaşır.
    Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkar.
    Beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer) görülür. Her nefeste 50bin hücrenin ölümüne sebep olur.
    Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir.
    Burunda koku alma duygusu azalır.
    Akciğerlerde kansere yakalanma, Bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir.
    Mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır.
    Pankreas kanseri riski artar.
    Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur.
    Testisler ve cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar meydana gelir.
    İdrar kesesinde mesane kanseri meydana gelir.
    Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür.
    Kemik ve iskeletlerde kemik erimesi meydana gelir.
    Kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar oluşur.
    Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine (Burger hastalığı) kadar varan hastalıklar oluşur.
    Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur.
    Anne ve baba mirası olarak; Sigara içen babaların, çocuklarında kanseri önleyen gençliği yok olmaktadır. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu doğdukları gibi zeka eksiklikleri de görülür.

Sigara Organlarımıza Nasıl Etki Eder?

İltihap
    Sigara içindeki yabancı maddeler dokularda irritasyon ve hasar oluşturur. Buna karşı savunma amacıyla kandan çekilen hücreler iltihap alanına toplanır.
    Kanser
    Sigara içindeki kanserojenlerin en yoğun ve uzun etki ettikleri organlar başta olmak üzere tüm kanserlerin oluşma riski yükselir.
    (Kanser: Anormal hücre çoğalması)
    Damar Çeperinde Kırılma ve Tıkanma
    Damarların zamanla daralması ile tüm dokulara gelen kan ve oksijen miktarı azalır. Dokunun beslenememesi sonucunda zamanla hasar ve çürüme gelişir.

Sigaranın Vücutta izlediği yol
    * Ağız ve burun
    * Nefes borusu
    * Yemek borusu
    * Mide(Tükürükle)
    * Hava yolları (Bronşlar)
    * Akciğerle (Hava kesecikleri)
    (Burada kılcal damarlardan kana emilir)
    * Sağ kalbe gelir ve sol kalpten tüm vücuda pompalanır.
    * Damar sistemiyle tüm vücudu dolaşır.

Sigara Üreticilerinin Raporları
    Gençlik Stratejileri
    "Şimdiye kadar, bizim markamızın kullanılıyor olmasından hiçbir rahatsızlık duymadık. Bizim reklamımız için hiç de kötü değil."
    Brown & Williamson Sigara Firmasının avukatı Addison Yeaman'ın, sigara şekerleri üreten bir fabrikaya yazdığı 1946 tarihli mektuptan;
    "Bizim işimizin temel hedefi lise öğrencileridir."
    Lorilard Raporu
    "Araştırmalara göre, gençler sigara markası seçimlerini daha çocukluklarında, beş yaşından itibaren beliriliyorlar... Genç sigara kullanıcılarının bağımlılığı hakkındaki araştırmalar, onların ilk başta bağımlı olmayacaklarını düşündüklerini, ancak pişman olduklarında ise çoktan bağımlı olduklarını gösteriyor."
    Brown &Wilkinson Araştırma Raporu
    "Ergenlik çağındaki çocukların tatlı sevdikleri bilinen bir gerçektir. Bu durumda sigaralara bal konulması düşünülebilir."
    1975 RJ Reynolds Raporu
    "Camel büyümesini garantiye almak için, yeniliklere açık olan ve geleceğin sigara işini temsil eden, 14-24 yaş grubunu hedeflemelidir.
    R. J. Reynolds'un 1977-1986 Pazarlama Hedefleri Raporu:
    "Araştırmalar, 14-18 yaş grubunun giderek artan bir oranda sigara içtiğini göstermektedir. RJ Reynolds bu pazarı iyi değerlendirmeli ve bu gruba yönelik yeni bir ürün piyasaya sürmelidir, böylece endüstrideki payımız uzun bir süre büyüyecektir."
    Imperial Tobacco Şirketinin Raporu 18 Ekim 1977:
    "Ergenlik çağındaki çocuklar, özgürlüklerini bir sembolle ortaya koyma eğilimindedirler, sigara yetişkinlikle özdeşleştiği için ve yetişkinler sigarayı çocuklara yasakladığı için, en önemli semboldür."
    "Sigaraya yeni başlayanların bugün hissettikleri, endüstrinin geleceği için bir göstergedir, araştırmanın bu bölümüne çok dikkat edilmesi gereklidir. Proje 16 sigara alışkanlığının oluşumuyla ilgili her şeyi öğrenmeyi hedeflemektedir. Lise öğrencilerinin sigara için bugün düşündükleri gelecekteki tütün kullanımları için bir öngörüdür."
    "Özellikle 12-13 yaş grubunun bu konu hakkındaki görüşlerine önem verilmelidir."
    "Ergenlik çağındakilere yönelik reklamlar yapılmalıdır, bu reklamlar yapaylıktan uzak ve dürüstçe yapılmalıdır."
    Philip Morris'in Richmond'daki Pazarlama Müdürü Robert B. Seligman'a Araştırmacı Myron E. Johnston tarafından yollanan rapor, 1981:
    "Bugün 13-19 yaş arasında olanlar, yarın için potansiyel ve sürekli müşteri olacaklardır ve sigara tiryakilerinin çok büyük bir yüzdesi bu yaşlarda sigaraya başlamaktadırlar. Kırmızı Marlboro'nun başarısı büyük ölçüde bu yaş grubundaki müşterilerine bağlıdır. Kırmızı Marlboro büyüme çabası içinde olan çocukların büyüklük göstergesi haline gelmiştir. 13-19 yaş grubunun sigara içeme alışkanlığı Philip Morris için çok önemlidir."
    Philip Morris'in Richmond'daki Pazarlama Müdürü Robert B. Seligman'a Araştırmacı Myron E. Johnston tarafından yollanan rapor, 1981:
    "Artık 13-19 yaş arası sigara kullanıcılarına eskisi kadar güvenmemeliyiz. Çünkü, bu gruptaki büyük pazarımız, okullardaki sigara kullanımının azalmasıyla pay kaybetmekte."

Endorfin Nedir?
    Beyin dokularında bulunan ve morfin kadar güçlü ağrı kesici özelliği olan bir grup proteinin ortak adıdır. Endorfinlerin beyindeki “haz merkezleri” ile ilgili olduğunu gösteren güçlü kanıtlar vardır. Bu maddelerin etki mekanizmasının ve beyindeki endorfin alıcılarının saptanması, uyuşturucu bağımlılığının ve kronik ağrıların tedavisinde büyük önem taşır.

Pasif içicilik ve Aktif Zarar Görme
    Sigara dumanının zararları saymakla bitmez ve sadece sigara içenler için değil içmeyenler için de çok zararlıdır. Sigara, puro ya da pipo içen bir kişinin yanında duran kişi hem yanan tütününün hem de sigara içen kişinin dışarı verdiği dumanı solur ve oldukça büyük bir zarar görür.
    Her yıl binlerce pasif içici, sigara dumanın verdiği zararlardan dolayı hastalanarak, hayatını kaybetmektedir.
    Zehirli Duman
    Pasif içiciler, sigara içen kişilerin yanında durarak 3.700 çeşit kimyasal gazdan zarar görmektedirler. Bunların büyük bir kısmı zehirlidir, geriye kalan kısmı da kanserojen benzopyrene ve formaldehyde gazlarıdır.
    Sigara dumanına ne kadar çok maruz kalırsanız, kalp krizi geçirme ve akciğer kanseri olma riskiniz o oranda artar.
    Risk Altındaki Bebekler ve Çocuklar
    Ne yazık ki, çocuklar için risk çok daha ciddidir. Çünkü, akciğerleri henüz gelişmektedir ve onlar yetişkinlerden daha fazla ve hızlı nefes alıp veririler. Sigara dumanına maruz bırakılarak, pasif içici durumuna düşürülen çocuklarda, kulak ve boğaz enfeksiyonları, bronşit ve zatürree sıklıkla görülen hastalıklardır.

Yeni Hayatınıza Hoş geldiniz!!..

Copyright © 2005 - 2007 Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü

� Powered by : ARC DizayN � Designed by :Engin ARCANLI �

2. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Benim yaklaşık 48 saat oldu bırakalı azimle direneceğim

3. ozan

ozan Ozan

1.5 yıl oldu bırakalı

ilk mesajı yazan arkadaşım sen bıraktınmı bari

4. Horozbina

Horozbina Levent

Favori Kamış:
    Turnafresh Kamış+ Shımano Makine
    En İyi Avı:
    Lüfer+Lambuka
    2 gün oldu. allah tamamına erdirsin.

5. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    sigarayı bırakmak için önerisi olan varmı. Önemli olan o. Hadi bırakıyorum deyipde bırakılamıyo ne yazık ki.

6. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Benim önerim var. 45 Sene içtim ve defalarca bırakmayı denedim ama her seferinde ,bunalırsam içerim diye niyetlendim,tabi öyle olunca 15-20 gün sonra tekrar başladım.
    Ne zamanki bu işi beynimde bitirip kesinlikle bırakacağım diye niyet edince hiç zorluk çekmeden bıraktım.Bırakalı 3,5 sene oldu ve şimdi niye seneler önce bırakmamışım diye pişmanlık duyuyorum.
    Belli bir süre bırakıp ondan sonra bir tane içeyim derseniz hiç bırakmamış gibi yeniden başlarsınız.Tek çözüm bırakmayı kesinlikle istemek ve beyinde işi bitirmek,gerisi çok kolay.
    Bırakmak isteyene ve bırakmaya çalışanlara kolaylıklar diliyorum.Merak etmeyin sandığınız kadar zor değil.

7. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Kesinlikle Gürol amcam haklı iş beyinde bitiyor,Allaha Şükür 5 sene oldu bırakalı,günde 3 paket içerken bıraktım hemde,nefes almakta bile güçlük çekiyordum şimdi ise bomba gibiyim,herşey kararlı istemek ve kendi sağlığını düşünmekten geçiyor.Hem para verelim hem de kendimizi zehirliyelim,var mı böyle bir şey ya...Lütfen içen arkadaşlar kendinizi düşünün....

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Öncelikle bir şeyi kabul etmekte fayda var herkez sigarayı bırakamaz. Bu bir aşk bir zevk. Bazıları için o kadar büyük bir aşk ki ölmeye bile değer. Herkes sigarayı bırakamaz..........

Ama herkes sigarayı belirli bir saate kadar bırakabilir. Örneğin oksijene ihyicacımızın en yoğun olduğu saat 12 ye kada içilmyebilir bu mret. Hatta biraz zorlanırsa 18 e kadar hiç içilmeyebilir. Bu saatten sonra yatana kadar isterseniz bir paket tüketin vücudun ekilenmeyecegi görülecektir. Zaten istense bile 3-5 taneden çok içilemez. Ramazan bunun için bir fırsat. Ramazandan sonra da bir süre gün boyu içmemeyi deneyelim. Bakalım hayatımızda neler dğişecek.

Sigara büyük bir aşk. Ölmeye değer. Ama sevdiklerimiz ve özellikle çocuklarımız için yaşamak zorundayız.

9. themad2

themad2 Serdar

İlginç..
    :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

10. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    3 Yıl Oldu Ayrılalı...çok Mutluyum

11. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...

Beynini de bünyeni de nargileyle bir süre kandıracaksın :D

12. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    ya oruç oruç neler konuşuyonuz. töbeee töbeee...:D

13. kaderim5967

kaderim5967 ramazan

En İyi Avı:
    kayda deger yok
    ben bırakalı 9 ay oldu.arkadaşların dedigi gibi önce beyinde bitireceksın.ben yardımcı eleman olarak nikotinli sakız kullandım.eczanelerde satılıyor sonrada sakızı bırakıyorsun.

14. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    Bu konuda görüşünü yazan herkes haklı bi tek ben haksızım:D . niye diyecekseniz çok seviyorum bu mereti severek keyifle içyorum en fazla günde 8 veya 10 adet çayla ve kahveyle içerim genelde,ama evde çocukların yanındada asla içmem araba kulanırken çalışırken balık tutarken bile içmem.sigara iceceğim zaman işi bir kenara bırakır sigaramı öyle içerim oltamı denize atar misinayı elimden bırakır öyle içerim arabayı yolun kenarına çeker öyle içerim.bıraktım 6 ay içmedim yine başladım.böyle giderse ben onu bırakamıcam ama o beni kesin bırakıcak.

15. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    İşte hayırlı evlat:D

16. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    Namık abi çocuıklar haklı biz onların babalarını zehirliyoruz.bide ben içmek zorundayım dükandada satıyorum insan içmediği şeyi başkasına satmaamlı :D :D bu esnaflıkta bir kuraldır

17. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    He vallah doğru dedin.:D :D :D :D :D

18. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    valla ben bırakalı tam 5 gün oldu gayet ii durumdayım
    yemekden sonra gözlerim kararsada yinede istemiyorum.
    evet önce beyinden bırakmalı.
    tamam kardeşim içmiyorum seni diyecek ve azim edeceksin tabii bu kadar cesaretin varsa yürekli olacaksın yanii.
    öğle zırt pırt bıraktım olmadı kafam bozuldu 3 gün sonra gene içdim diyeceksen
    hiç bırakmış gibi yapıpda bünyeni aşağılamana gerek yok.yanlış anlamayın beni
    ben bırakıyorum dedim ve 5 gün oldu içmiyorum ki ben günde 2 paket içerdim.
    haydi hep beraber sigarasız bir toplum ve sigarasız bir balıkavi.net
    hep beraber tek yürek tek bilek her zaman olduğu gibi...
    sevgiyle kalın

19. ozan

ozan Ozan

epey bi karar verme sürecinden sonra bırakacağım sabahı ve saati belirledim ve o saate kadar içeceğim sigara sayısını. ve o saatten sonra içmeyeceğime söz verdim kendime. eee söz vermek başka şeye benzemez kendine bile olsa;)

Son düzenleme: 3 Eylül 2008
  20. sedatk

sedatk Sedat

Çok denedim ama bırakamadım.Sadece bazı belli başlı prensipler uygulanabilir.Özellikle sabah saatlerinde öğlen e kadar içmemek gibi, buna benzer uygulamalar olabilir.Aslında gözümüzde büyütülecek kadar matah bi olay değil fakat iş hayatı sosyal çevre sigarayı bırakmamızı direkt olarak etkiliyen kötü faktörler.Sigarayı bırakan insanlar ile görüşmelerimde çoğu sigaradan dolayı büyük rahatsızlıklar neticisinde bırakmış.Demekki şimdilik kredmiziden yiyoruz.Bitince sanırım ya biz bırakacağız yada o bizi....

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.