Sigarayi Birakalim

Konu, 'Genel Konular' kısmında ıceman tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Ben sana katılmıyorum,isteyen herkes sıgarayı bırakabilir.İnsanoğlu senin aşkından ölüyorum dediğpi hanımıyla zamanla anlaşamayıp bırakabiliyorsa bu aşkıda bitirebilir.Bende sıgarasız yaşayamam diyordum ama bir kızdım ve bıraktım. Hiçbir zevk ölmeyi göze almaya değmez ki öldüreceğide kesin değil,bazen insanı doğduğuna pişman eden hastalıklar var.
    Benden iyi örnek olmaz sahip olduğunuz sağlığınızın kıymetini bilin yoksa kaybolduktan sonra bir daha geri gelmiyor.

2. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Vallaha 48 saat dişini sıkıp bu işi beceremezsen,ilerde o seni becerecek,ona göre akıllı ol.Kuzuları sevindirme.:D :D

3. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Çok kısa özetlemek gerekirse: Marttan önce günde en az denetleme amaçlı 10 km yürüyüş yaptığım bir işim vardı ve bu beni oldukça formda tutuyordu.Ancak bu görevimden kendi işimi kurmayı istemem nedeni ile ayrıldım ve kurdum.Dolayısıyla spor bitti sürekli oturuyorum ve 10-12 olan sigara 2 pakete çıktı :(
    Daha martta iyi apnea süreleriyle alaçatıda levrek çipura beklerken,aynı performansı göstereceğimi düşünerek mordoğanda dalmaya karar verdim kaldıki buranın suyu daha az tuzludur..
    Bismillah 15 metre diyince, birde agaşonu ekleyince, olağan olan bir dalışımda yüzeye zor çıktım ve yalnızdım senkop kaçınılmaz geldi bir an.Haşim ve Sedat kardeşlerimle durumu paylaştım ama ders olması ve performans hesaplarının yapılması açısından paylaşmak istedim.
    Uzun lafın kısası ben bıraktım 2 gün oldu ve sadece sağlam bir karar ve onunlamı onsuzmu devam etmek istediğinize bağlı,Ramazandan iyi fırsat düşünemiyorum,bu arada bırakacağınız günü belirlemek oldukça faydalı oluyor ve düşünme şansınız da oluyor;)

Merak eden olursa diye 10 yaşında başladım 30 yaşındayım ve hiç zorlanmıyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Eylül 2008
  4. dede

dede kema ldede

bence sıgarayı bırakmak çok kolay ben öyle aniden bıraktım kolay olmadı fakat bırakalı 4.5 sene oldu

evet gürol amca bende 26 sene içtim bu ılleti fakat şimdi çok mutluyum bırakalı 4.5 sene oldu çok rahatım sadece beyinde bitiricen ve birde yakın çevrendeki herkese ben sıgarayı bıraktım dicen onları desteğini alıcan

evet herkese sıgarasız bir dünya öneriyorum

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    25 sene boyunca içmiş olduğum sigarayı bir günde bıraktım bıraktığım zaman günde 2.5 pk samsun 216 içiyordum balık avında gecelediğim zaman 3pakete çıkıyordu ama 26 şubat 2007 günü rahatsızlandım nefes alamaz duruma geldim başım dönüyor yürümekte bile zorlanıyordum bu hastalığın sigarayı bırakmam için iyi başlangıç olacağını düşündüm ve o gün sigarayı bıraktım şimdi çok rahatım sabahları daha dinç ve rahat uyanıyorum uyandığımda boğazımda acımsı bir tat olmuyor daha rahat nefes alıyorum öksürüğüm neredeyse bitti yürürken eskisi gibi tıkanmıyorum tek şikayetim o günden bu güne kadar 12 kilo aldım aslında aldığım kilolarla normale döndüm ama bundan sonra kilo almam gerektiğini düşünüyorum:)
    sigarayı bırakmaya niyeti olanlara tavsiyem canınız sigara istediğinde oturun ve kendinize bir kaç dakika boyunca ben artık sigara içmeyeceğim çok güzel günler beni bekliyor deyin ve çevrenizdeki herkese ben artık sigarayı bıraktım ve kesinlikle içmeyeceğim deyin;)

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sihirli sözcüğü ben yazana kadar sen yazmışsın:) :)

7. dede

dede kema ldede

evet aytekin banada çevremdeki arkadaşlarım sıgarayı bırakınca herkese ben sıgarayı bıraktım diyeceksin dediler biraz zor olsada 4.5 senedir içmiyorum

herkese sigarasız bir hayat diliyorum

8. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Sigaraya bir aşk ile bağlı arkadaşlarımın yanıldıklarını söylemek istiyorum. Ben de 32 yıl boyunca bu merete sırıl sıklam aşıktım. Onunla geçen her anım mutluluk doluydu. Hiç bir dakikamın onsuz geçmesini istemiyordum. Sigarayı o kadar zevkle içerdim ki, görenler bile gıpta ederlerdi;) Ama nice sonra öğrendim ki benim aşık olduğum meret meğerse benim düşmanımmış.

Bir yıl boyunca ondan nasıl kurtulacağımın planlarını yaparken ondan nefret etmeye başladım. Yine de kendime güvenemediğimden 2007 Mayısında IQS Sigarayı Bırakma Merkezine giderek bir seansta bu dost görünen düşmanımdan kurtuldum.

Sigarayı içtiğim zevkli anların (özellikle çay, kahve ve xxx içtiğim anlar:) ) sigarasız bana hiç zevk vermeyeceğini düşünürken bu düşüncemin yanlış olduğunu da anladım. Çünkü sigarayı zevkle içtiğim o anların sigarasız da bana aynı zevki verdiğini gördüm.

Şimdi sigarayı içtiğim günlerden daha mutluyum. Herkese sigarasız mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.

9. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    yürü be yücel abi...

bütün sigara bırakma motivasyonlarını aldın götürdün.

helal sana dobracı abim:D:D:D

10. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    insan yoldaşını bırakırmı hiç:eek: deniz oltalar sigara ve ben işte muhteşem dörtlü:)

11. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Ben bırakalı 2 sene oldu ama bence bırakmanın en güzel tarafı nedir biliyormusunuz , bunu oruç tutanlar daha iyi anlar. Uzun süre içmeyipte bir sigara yakıp kafanı bulandırdığı an en güzel zamanıdır;). Ama malesef ben nasıl bırakmak için kendimi şartladıysam şimdi kokusuna, dumanına ve hatta yeni içmiş bir arkadaşın yanına sokulamıyorum :D:D

12. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Ben sıgara içmeye taraf olanların tutumunu yanlış bulluyorum,Yücel de içinde.Namık'ta sevdiği ve içtiği halde bırakma taraftarı olduğunu biliyorum.
    İçinizde en yaşlı olanı benim ve benim kadar iradesi zayıf olan biri olabileceğinizi sanmıyorum amaaaaa ne zamanki bir hastalığınız meydana çıkar (ki inşallah çıkmaz) o zaman ne kadar kıymetli bir şeyi çok basit bir zevk uğruna kaybettiğinizi anlıyorsunuz ama iş işten geçmiş olacak.
    Bakın ben size kendi bırakma hikayemi anlatayım: Bundan on sene önce kalp hastası olduğumu öğrendim ve koşuyolu hastanesinde anjiyo yaptırdım,o zamanlar anjiyo sonrası enaz 6 saat damara girilen yere kum torbası ile baskı yapılması gerekirken ben 3 saat dayanabildim ve torbayı atıp tuvalette sıgara içmeye gittim.Daha sonra bu anjiyo ve balon uygulamaları 6 defa tekrar etti (7 sene boyunca) ve ben her seferinde sıgaramı içtim.
    Ne zamanki bana ameliyat olman gerek dediler,oğlum evimi satıp seni iyi bir doktora ameliyat ettireceğim derken kızımda arabasını satışa çıkarınca o anda onları bir daha üzmemek için bu mereti bırakmam gerek deyip paketi attım ve o atışla sıgara maceram bitti.Hiçbir zorluk çekmedim.
    Çok uzun yazdım ama içinizden birini sıgara bırakmaya ikna edebilirim diye ümit etmek istiyorum.
    Sadece kendi zevkinizi düşünerek,benim senelerce yaptığım gibi bencillik yapıyorsunuz.Sizi seven ve hastalandığınız zaman hayatı kararacak olan eşinizi,kızınızı veya oğlunuzu düşünmek zorundasınız.Benden bu kadar.

13. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Selamlar bende ramazan vesilesiyle sigarayı bırakanlardanım. Kolay olduğunu söyleyemem ama uğraşıyorum. Şunu anladım ki bu iş birazda alışkanlık meselesi. Örneğin ben h.sonu olduğunda nerdeyse hiç sigara içmezdim. Yada yanımda biri içmediği sürece aklıma sigara gelmezdi. Evde eşim içmediği için kimse yanımda sigar içmediğinden benimde canım sigara istemiyordu. Herkesin söylediği gibi güzel demli bir çayın yanında sigaranın verdiği keyfin tarifi yok ama ben evde de çay içiyorum ama o esnada sigara aramıyorum. Çünkü evde çayın yanında sigara içmedim. Sanırım arkadaşlar diyorlar ya kafada bitireceksin diye. Bence biraz alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Düşünüyorum yapabilirmiyim diye ama uğraşıyorum.

14. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Eğer yapabilirmiyim diye şüphen varsa zorlanırsın.Yaparım diyebildiğin an çok kolay olacak.Kolay gelsin.

15. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    siz hala bırakmadınızmı
    hiç yakıştıramadım doğrusu
    haydi sigarasız bir oplun için el ele
    bu site sadece balıkçılık ile ilgili olsada
    unutmayınki bizler birer doğa dostuyuz
    sigarasız toplum için tek yürek tek bilek
    haydi balıkavı.net
    sigarasız günler için el ele

16. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Kıbrıs, tatarcık hummasının (tavuk hastalığı) endemik olarak görüldüğü ülkeler arasındadır. Yerli halkta bağışıklık geliştiğinden, turist veya görevli olarak gidenlerde hastalık ortaya çıkar. Önemli bir hastalık değildir.Ama bu hastalığa iki defa yakalanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Değil 3 paket günde bir karton sigara içsenizde bu hastalığa yakalandığınız zaman sigara içmeyi bırak sigara içen birisiyle bile konuşamazsınız :D Bu ateşli hastalık ağız tadını öyle bir bozar ki su içemezsin yemek yiyemezsin , suyun tadı çamur gibi gelir insana, Bu hastalıkla ilgili bilgi ;

Tatarcık sineğinin ısırdığı insanlarda, ısırığın olduğu yerdeki deride kaşıntılı kabarıklıklar oluşur ve 5 gün kadar devam eder. 3 - 6 günlük bir inkübasyon dönemini takiben hastalık aniden ortaya çıkar. Ateşin ortaya çıkışından 24 saat önceki ve 24 saat sonraki periyotta kandan virüs elde edilebilir.
    Hastalık genel olarak birdenbire, titreme veya ürpermelerle ateşin yükselmesi şeklinde başlar, bazı hallerde önceden kırıklık, başdönmesi, bacak ve karında anormal hisler olabilir. Başlangıçta veya daha sonra baş ağrısı, gözlerde yanma, göz arkasında göz hareketleriyle ortaya çıkan ağrılar, ensede ve sırtta sertlik, oynaklarda ve taraflarda ağrılar, tat alma duyusunda değişiklikler, iştahsızlık, bulantı, kusma, kabızlık veya sürgün, boğazda ağrı, burun kanaması, baş dönmesi olabilir. Damakta küçük veziküller görülebilir ve maküler veya ürtikeryal döküntüler gelişebilir.

Ateş, 39 - 40 oC ye kadar yükselebilir. Genellikle ateş 2 - 4 gün kadar sürer (3 gün ateşi) ve bol terleme ile düşer; ancak ateş, 1 - 9 gün de sürebilir. Bazen ateş düştükten sonra kısa süren bir yükselme de görülebilir. Nabız yavaşlar. Tatarcık hummasında yüz ve boyun kızarmıştır. Gözde konjuktivadaki kanlanma ucu korneaya varan bir üçgen şeklinde dikkati çeker, fotofobi ve gözde yaşarma olabilir. Ağızda yumuşak damakta ve yutağın arka cidarında kanlanma olabilir. 2 - 12 hafta içerisinde hastaların % 15 inde ikinci bir atak gelişmektedir.

Herşeyi deneyipte bırakamadıysanız Kıbrısa yazın tatile gidin arazide gezin geceleri açıkta yatın muhakkak bir şekilde tatarcık sineğiyle tanışırsınız. Hastalık zamanı ve düzelme süreci içerisinde ki bence yaklaşık 10-15 gün tam düzelme süreci sigarayı bırakmak için bir adım olabilir size :D:D:D:D

Bu hastalığın tedavisi ise hastalık ilerleyici değildir ve özel bir tedavi gerektirmez. Şikayetlerin tedavisi, yatak istirahati, uygun sıvı verilmesi ve aspirin ile analjezi önerilebilir. ;)

17. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    hem balıkçı hem nefessiçi hem tekirci olcan birde sigarayı bırakacan :confused: :D

18. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    abi öldürdün adamları yaaaa
    ne gereği var şimdi kalk kıbrısa git sinek bekle felan
    gerek yok bunlara bırakır onlar bırakır...

19. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Aynen dostum :D
    Usta vallahi ya bırakacağım ya bırakacağım,çünkü denizi sigaradan çok severim :D
    Üstad kendime bir gün belirledim ve bu sahur son dedim ;) 20 yıllık tiryakiyim oruç ve azmin desteğiyle sorun olmadı :D
    Hocam aynen böyle,böyle :D
    Sedat kerdeşim bence o büyük rahatsızlıkları bekleme derim:D
    Mordoğanda yan komşu sigaradan felç geçirdi tamda karar arifemdeydi:( yani düşünsene zaten içemeyecek ama artık yürüyemeyecekde:( Ne gereği var değilmi inan kanka herşeyin tadı aynı ;)

20. sedatk

sedatk Sedat

Hüseyin kardeşim,Sigarayı bırakmış olmandan dolayı seni tebrik ederim.Umarım dönüşü olmıyan bir yola girmişşsindir :) Sigaranın zararlarını bile bile içen bizler için se söylenecek pek fazla bir şey yok.Durum ortada irade meselesi ve psikolojik savaş.Kendine güvenen bunun altına girer ve bu işi bitirir.Kurtuluş propaganda ya başlamış bile baksana haydi balıkavı net haydi el ele diye :p

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.