Yakıp bütün aşkımı külü maziye döndü Yaşanılan sevdayı seni kalbime gömdüm Öyle günler geçirdim ne yaşadım ne öldüm Kadeh kadeh sevgilim seni kalbime gömdüm Ömrümde hiç gülmeyen dertli kullara dömdüm Sevgi nedir bilmeyen seni kalbime gömdüm Gittiğin günden beri dertsiz bir gün mü gördüm Artık arama beni seni kalbime gömdüm Bu şarkımda sen yoksun artık kendime döndüm Yüreğin kabrin olsun seni kalbime gömdüm Ömrümde hiç gülmeyen dertli kullara dömdüm Sevgi nedir bilmeyen seni kalbime gömdüm Müslüm BABAAAAAAAAAA
sen aslında hiç sevmedin Sen hiç sevdin sevildin mi? Geceleri onu düşünüp göz yaşı döktünmü Ve keşkelerle başlayıp acabalarla devam ettin mi Sen aslında hiç sevmedin sevdiğini zannettin Sen hiç sevdin sevildin mi? Hiç ayrılmasaydık şimdi yanımda olsaydı Yine eskisi gibi elele göz göze otursaydık dedin mi Sen aslında hiç sevmedin sevdiğini zannetin Sen hiç sevdin sevildin mi? Telefonu her aldığında acaba şimdi ne yapıyor Beni düşünüyor mu dedin mi Sen aslında hiç sevmedin sevdiğini zannetin Dilerim ki bundan sonra öyle birini bul ki Seni seviyorum dediğinde için kıpır kıpır olsun Ve gerçekten o kişiyi sev ama bu sefer Sevdiğini zannetme delice sev ve vazgeçme
Uzaktan seveceğim haberin olmayacak İnan ki şu kalbime başka aşk doğmayacak Birgün senden uzaklarda bir köşede öleceğim Sana olna aşkımı topraklara gömeceğim Duyduğun hislerini kurduğun düşlerini Delice sevenini topraklar doyuracak Tutmadan ellerini sarmadan bedenini Çekerek hasretini bu ömrüm son bulacak Birgün senden uzaklarda bir köşede öleceğim Sana olna aşkımı topraklara gömeceğim Müslüm BABAAAAAA Jilet Yok Mu Leynnn
UNUT Kolay olmayacak elbet üzüleceğim Mutlaka bir iz bırakacak Belki de çocuk gibi sana küseceğim Seneler sonra utanarak Dokunup birer birer sevdiğin eşyalara Hatta belki ağlayacağım Acı çektiğim doğru ama sen bana bakma Ne olursa olsun seni unutacağım Seni sevdiğimi unut, sevişmelerimiz yalan Unut beni de her yalan gibi unut O sevgiler ki yoktular, onlar ümitlerimizdi Ne ümitler yaşlandı gel zaman git zaman Ayrıldığımızı unut, yalnızlıklar zaten yalan Unut beni de her yalan gibi unut Kolay olmayacak elbet üzüleceğim... Sezen Aksu
Uğuldayan ve hep uğuldayan bir orman kadar üşüyorum şimdi yanlış rüzgarlar esiyor dallarımda yanlış ve zehirli çiçekler açıyor Kanımda kocaman gözleriyle bir çığlık Su ve ses kadar beklediğim ne kaldı geride, bilmiyorum uzanıp uyumak istiyorum gölgeme ve sarınmak o kocaman gözlerin uğuldayan rüzgarlarına Bir acıyı yaşarım ben zehirden çiçekler üretirim kömür karası uçurum kadar bir yalnızlık yaratırım kendime, atlarım Anısı yoktur küçük rüzgarların Yapraklarım yok artık kuşlarım yok büsbütün viran oldu dağlarım ezberimdeki türküler de savrulup gitti ömrümün karşılığı kalmadı sesimde sesimde yalnız ormanların gümbürtüsü Yanlış.. daha baştan yanlış bir şiirdi bu, biliyorum ve belki ömrümüzün yakın geçmişi bu kadar doğruydu ancak, kimbilir Kalbim unut bu şiiri
Saat üç otuz Gecenin ikinci yarısı Az önce gözlerim kapalıydı Sana sarılıyordum Mavi göğün altında -Bir söğüt ağacı,derenin kıyısı Yaslanmışsın sen ağaca,ben Başım dizinde,ellerin saçlarımda Ellerini tutuyorum, Sonra…- Az önce gözlerim kapalıyken Mavi gökyüzünde kuşlar Biz vardık bir de -Ben ve sevdam- Saat üç otuz Uyuyamıyorum. Radyoda bir hasret türküsü Saat üç otuz Uyuyamıyorum, Gözlerim de açık üstelik… Sky,
Bahar kuşları erken göçtü Şarkılarını söylemediler Kanatlarında saçlarını götürdüler Saçlarına dolanmış yüreğimi de Sky,
Üşüyorum... Gözlerimde anlamsız sorular Anlamsız bir fısıltı dişlerimin arasında Haykırdığımı duymuyorum Düşüyorum.... Ateş düşlüyorum Yoksun... Üşüyorum... Sky, Teşekkürler Ellerimde sızılar inceden Gülün dikeninden mi bilmem Ya da uzaklığından ellerine...
BÖYLE BİR SEVMEK ne kadınlar sevdim zaten yoktular yağmur giyerlerdi sonbaharla bir azıcık okşasam sanki çocuktular bıraksam korkudan gözleri sislenir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir hayır sanmayın ki beni unuttular hala arasıra mektupları gelir gerçek değildiler birer umuttular eski bir şarkğ belki bir şiir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir yalnızlıklarımda elimden tuttular uzak fısıltıları içimi ürpertir sanki gökyüzünde bir buluttular nereye kayboldular şimdi kimbilir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir.
Yalnız çocuklardı Tek başlarına doğdular Her biri bir köşe başında Yalnızdılar. İnsanlar vardı oysa Işıklı caddelerinde şehrin Gün biterken hayalleri Bir de sevdaları el çantalarında Onlar da yalnızdılar Umutları güvercin kanadında, Hüzünleri mezarcı küreğinde. Gece düşerken Binlerce çığlık ıssız sokaklarda Bir çığlık ıssızlığa Katranlıktı gece Yalnızdılar Parlak bir yıldız seçti solgun yüzlü çocuk Yarın uyanınca Gülmeyi düşledi rüzgara karşı Bir evin ışığı daha söndü. Sky,
Hülya Yıllar geçti ki senden ayrı Yıllar ki cehennemi aratır Bir gülüşünü görmek için Binlerce cenneti yaktırır. Sky,
anlamıyorsun Başımı yastığa koyduğumda, Alnımı havaya kaldırdığımda, Gözüme bir yıldız çarptığında, Aklıma sen geliyorsun o an. Bir mekik gibi işliyorsun kalbime, Kalbim ve beynim bir şelale olup akıyor senin için, Yalnız seni sevdim, Yalnız sana muhtacım, Ama bir türlü anlayamadın; Anlamıyorsun
Yollar... Uzaklara gittiler... Ayrılığa götürdüler tutkuları Yollar... Acımadılar gözyaşlarına Nice hayaller kaldı geride Umudu yitik sevdalar Ve hüzün taşıdılar sırtlarında Yollar... Sky,
Sigaramın dumanına sarsam saklasam seni Sigaramın dumanına sarsam saklasam seni Gitme gitme gittiğin yollardan dönülmez geri Gitme gitme el olursun sevdiğim incitir beni Hasretin ah yol yol olsa uzasa unutmam seni Hasretin ah yol yol olsa uzasa unutmam seni Gitme gitme gittiğin yollardan dönülmez geri Gitme gitme el olursun sevdiğim incitir beni Akşam vakti sardı yine hüzünler Kalbim yangın yeri, gel kurtar beni senden Akşam vakti dolaştım sokaklarda Yırtık bir afiş, seni gördüm duvarda Sigaramın dumanına sarsam saklasam seni Hasretin ah yol yol olsa uzasa unutmam seni Gitme gitme gittiğin yollardan dönülmez geri Gitme gitme el olursun sevdiğim incitir beni Ezginin Günlüğü......
BİR ŞEHRİ BIRAKMAK Bu şehirde yağmur altında dolaşılır Limandaki mavnalara bakıp Şarkılar mırıldanılır geceleri. Bu şehrin sokakları çoktur, Binlerce insan gelir gider sokaklarında.. Her akşam çayımı getiren Ve bir Beyaz Rus olmasına rağmen Hoşuma giden garson kadın bu şehirdedir. Bu şehirdedir Valsler, foksrotlar altında Şuman'dan, Bramsdan Parcalar çaldığı zaman dönüp Bana bakan ihtiyar piyanist. Doğduğum köye müşteri taşıyan Şirket vapurları bu şehirdedir. Hatıralarım bu şehirdedir. Sevdiklerim, Ölmüşlerimin mezarları. Bu şehirdedir işim gücüm, Ekmek param. Fakat bütün bunlara mukabil Yine budur başka bir şehirdeki Bir kadın yüzünden Bıraktığım şehir. ORHAN VELİ
Gittin Gittin Hiç umursamadan Ardına bile bakmadan Ne kadar kolay terkettin. Anladım sonunda Hatam seni sevmekmiş benim Kendime ihanetim... Sen gittin Ne bıraktın arkanda Bir bilsen ne haldeyim Ve ne kaldı benden geriye Yıkıp dökmediğin... Sen gittiğinden beri Maviliğini yitirdi gökyüzü Herşey siyah-beyaz şimdi Neye baksam eksik Anlamsız bir görüntü... Sen gittiğinden beri Fırtınalar koparır hasretin İçime yağar gözyaşlarım Ve denizler taşar yüreğimde Sele karışır umutlarım... Sen gittiğinden beri Bir med-cezirdir anılarım Bakarsın hayalin belirir birden Ve denizler kabarır o an Gözlerim donar gözlerinde Dev dalgalara yakalanırım Alır savurur enginlere Sonra yatışırda ansızın Issız bir sahilde Yüzüstü kalakalırım... Sen gittiğinden beri Adını her duyduğumda Bir ürperti alır beni Hafiften tebessüm ederim sonra Maske olur acılarıma Sanki seni hiç yaşamamışım Herkes buna kanar da Ben içime ağlarım... Sen gittiğinden beri Güneş tutulmuş gökyüzünde Kurtulmaz Bak ölüm çağırıyor beni Gitmesem olmaz Sen yoksun yanımda Kal diyen olmaz Elveda sevgili...
SEN DE GİTTİN.. Sendin son durağı umutlarımın Seninle güzeldi bu yer bu dünya Gönüllü mahkumdum kirpiklerine Ne desem boş artık-SENDE GİTTİN YA! Paslanmaz kilitler vurdun gönlüme Bitti o heyecan, bitti o rüya Yine başbaşayım kendi gölgemle Ne desem boş artık-SENDE GİTTİN YA! Bir ben sindiremedim yokluğunu Aslında tükendin, sende bittin ya! Bir hasretin kaldı bende hepsi bu Ne desem boş artık-SENDE GİTTİN YA!