BİR AYRILIŞ HİKAYESİ Erkek kadına dedi ki: -Seni seviyorum, ama nasıl, avuçlarımda camdan bir şey gibi kalbimi sıkıp parmaklarımı kanatarak kırasıya çıldırasıya... Erkek kadına dedi ki: -Seni seviyorum, ama nasıl, kilometrelerle derin, kilometrelerle dümdüz, yüzde yüz, yüzde bin beş yüz, yüzde hudutsuz kere yüz... Kadın erkeğe dedi ki: -Baktım dudağımla, yüreğimle, kafamla; severek, korkarak, eğilerek, dudağına, yüreğine, kafana. Şimdi ne söylüyorsam karanlıkta bir fısıltı gibi sen öğrettin bana.. Ve ben artık biliyorum: Toprağın - yüzü güneşli bir ana gibi - en son en güzel çocuğunu emzirdiğini.. Fakat neyleyim saçlarım dolanmış ölmekte olan parmaklarına başımı kurtarmam kabil değil! Sen yürümelisin, yeni doğan çocuğun gözlerine bakarak.. Sen yürümelisin, beni bırakarak... Kadın sustu. SARILDILAR Bir kitap düştü yere... Kapandı bir pencere... AYRILDILAR... NAZIM HİKMET
Bir gece bir el uyandırdı beni..! Kimsin dedim? Azrailim dedi. Ölüme o zaman isyan etmiştim... Ölümden çok mu korkuyorsun? dedi, Korkuyorum... Niçin? dedi, Sevdiğimi bir daha göremeyeceğim için... Onu çok mu seviyorsun? dedi, Evet ölümüne seviyorum... Baktım gidiyor, Hani canımı alacaktın? Bana baktı ve güldü... Sen zaten ona olan sevginden ölmüşsün dedi...
Anı Ne zaman Mühürdar'a gelirsem Çin'den Bir güzel susmak geliyor içimden Bir kız sevmistim gıllıgışlı Yuvamı yapan bir kırlangıçtı Aklımı kaçırıp kaçırıp kaçtı Üç güzelden ikincisiydi cadı Ne çekdim bilir Hadi'yle Sadi Karnımdaki geçmiş çocukmuş tepti İşe bak, köşeyi dönerken şimdi Karşıma çıkar diye kalbim hop etti Ne zaman kendime gelirsem Çin'den Bir güzel susmak geliyor içimden.. Can Yücel
YER Bir yerde o varsa, Onda da bir yer vardır. Yer nerede ya da ne kadarsa; O yoksa, yok kadardır. Ama bir de o varsa, Yer hem hep kadar, hem her kadardır. Özdemir Asaf
[COLOR="Black"]Yasak aşk özgürlük aşkıdır en büyük özgürlüktür çünkü aşk ve bütün özgürlükler gibi yasaktır yargılayan sözlerden karakol gözlerden sakınarak gizlice büyür sevgiler özgürlükler gibi kaçınılmazdır yaşanmalıdır sen benim yasak aşkımsın ey sevgili kimseye söyleyemediğim gizsin susarım çoğu zaman kanayarak olgunlaşmasını beklerim zamanın gülmeyi konuşmayı unuturum dilime bir ses düşse geceden yüreğime gönderirim hemen içimde sözcükler özgürlüğü dokur sevda zindanlarında tutsak duygular yüksek sesle aşk şiirleri okur sen benim özgürlüğümsün ey sevgili gönül çiçeğim yaşam gerçeğimsin ilkel karanlık yapıların içinde sevgisiz çağdışı yaratıkların elindesin istemem yitirme gözlerindeki sevinci diren sevginle. umudunla. özlemlerinle. karanlığı benimseme aydınlığı düşle mutsuzluğunun sorumlusu sen değilsin bunu iyice bilmelisin tarihi yapanlar çok yanlış yapmış ve her yanlış kendi kurbanını yaratmış biri sensin kurbanların öteki ben [/COLOR] treflı den alıntıdır
UZUN KOŞU Sana yeni ulaşan şimdi, eski bir bakışdan gelmedir. Onun gözü senden öncedir, bir yalnız kalışdan gelmedir. Senin şimdi duyduğun sıcak yaşamını onaran bu ses, Çok ölümlü savaşlar kadar zorlu bir yarışdan gelmedir.
AŞK BENİ - SÖKÜN AYI Furkün ayıda geldi yarim Çiğdemler bitti Çırpını çırpını yandım oy Akışın kuşlar... Gurbet elin kahrı yaktı kül etti Canım benim gibi yandım oyy Tutuşun kuşlar... Dağlara komşu oldum kuşlara yuva Mecnun gibi hayran etti aşk beni Kerem gibi yalın ayak yollarda Yaktı yaktı büryan etti aşk beni Kimi aşık kimi derviş dediler Kimi doğru yola girmiş dediler Kimi hayın, hırsız, sarhoş dediler Yıktı yıktı viran etti aşk beni Kimi deli dedi kimi budala Ne çare katlandı gönül her hala Tuttu beni yakamdan verdi tellala Aldı sattı, seyran etti aşk beni Kime derdim yansam beni kınıyor Ağlamazsam ciğerlerim yanıyor Ali izzet'i gören deli sanıyor Soyundurdu üryan etti aşk beni ALİ İZZET ÖZKAN
BAKARSAK Zarif bir hüzündür bembeyaz dolaşan kuğuya bakarsak Mücevher titreşimleriyle mütereddit bir akşam suya bakarsak Fazlasıyla ısındı deniz kaynadı kaynayacak Dipten bir deprem yaklaşıyor suyun üzerindeki buğuya bakarsak Ne kadar yoksul ve çıplak görünürse görünsün ağaçlar O kadar yakındır ilkbahar özsuyu yürümüş dallara uğultuyla bakarsak
ELİMDEN GELEN BU Elimden gelen bu ben iki kişiyim Çoğalmak neyse ne azalmak zor Birisi seni her an bırakıp gittiğim Öbürü kan gibi tutulmuş seviyor Ağzındaki acı alnındaki çizgiyim Gözlerine kirli bir bulut getirdim Hiçbir sevinç aydınlığı onu silemiyor Elimden gelen bu ben iki kişiyim Birisi kapadığın kapılardan gitmiyor Yağmur yağmaksa o güneş açmaksa o Bir yerin üşüse onun sıcaklığı Öbürü en içten çağrını işitmiyor Alıp tutmaksa o basıp gitmekse o Bakışları kıyısız deniz uzaklığı Elimden gelen bu ben iki kişiyim İkisi birden çıkmaya uğraşıyor Bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim Birisi yeni baştan serüvene başlamış Öbürü silahında son mermiyi sıkıyor Çoğalmak neyse ne azalmak zor ATTİLA İLHAN
Durucam burda Gidisini Seyredicem... Kipirtisiz Sakin Gibi Görünücem... Kavgasiz Olucak,Firtinasiz olucak,Sacma Sapan Olucak.... OrganLarim bir birine vurucak,Arkandan Sessiz Bakicam Ben Gene Salagi Oynicam.......... GönLüme Bir Kor Düser,Gitme BöyLe zamansiz. Önce HayaLLer Biter, Yanar Külsüz Dumansizz Baharlar Hic Gelmez,Mevsim hep Kis OLur Gönlüme Günes Dogmaz Hislerim Uyur.. DiLimden Hic Düsmez ADIN HASRET OLUR:: Yüregimde Sizi Dinmez,Gulmek Güc Olur...... Ayriliklar yara acar,Yara Üstüne Yagmur Aglar SENSIZLIGE, ic Cekisime.. SENSIZ Olmaz Bu yerlerde,Dünya Dar OLur EGER GIDERSEN BU ASKA COK YAZIK OLUR..... Gittin...! Hayaller yandi..KüL Yok,Duman yok Hic Birsey yok...... Bahar Hic Gelmedi senden sonrasi hep kis.. SENSIZ OLMICAK GÖRÜRSÜN, Sensiz OLmicakkkk....
Yoksun Üzerime devirip dağ gibi hüzünleri böyle çekip gitmek var mıydı? var mıydı böyle bitirmek? hani söz vermiştik birbirimize kaç zaman geçti aradan sen yoksun sana sığındığım geceler alevleri gökyüzünde bir kumsal ateşiydi günahları yaktığımız. ve kan rengi şarapla yıkanmış bir hasret şimdi göğsümüze taktığımız. bilirim dönmeyeceksin artık uzun zaman oldu belki çoktan unuttun. adın kaldı soğuk duvarlarında odamın sigara paketlerinde şiirlerin resimlerin bana gülen cüzdanımda saç telin bir veda o geceden aklımda kalan kekremsi bir tat bir med cezir yüreğimde ben vurgun yemiş bir yaralı gemiler bana taşır bütün aşk yorgunlarını sen yoksun.... hayatımın ilkbaharında tanısaydım seni yasak umutlara ve acılara inat buruk bir şarap tadında olsaydı sevdamız yıllandıkça güzelleşen ve sen şiirler okusaydın geceleri saçlarımı okşarken ellerimi tutsaydın ansızın yüreğim eriseydi gözlerinde yansaydım ateşinden sen ağlasaydın mutluluktan ben ölseydim yalnızca beni sevdiğini bilseydim. seviyorum deseydin bir kere söyleseydin yanmazdım yanmazdım böyle çekip gitmeseydin.... bir veda o geceden aklımda kalan bir günah belki yasak yanımda olsan şimdi hiç konuşmasak ağlasak bin kere pişman olsak sonra yine bozsak yeminleri sarılsak sımsıkı öylece kalsak... gittin.. kim bilir kaç deli sevda sığdırdın yüreğine ışığa üşüşen pervaneler gibi sardılar seni körkütük aşkların ortasına düştün yalanların pençesine belki bir gün bir gece dar bir vakitte belki hiç beklemezken seni gelirsin diye ben hala buradayım sen yoksun lanet olsun. Şebnem Kısaparmak
Kal Biraz Daha Kaç mavi yasak yaşadık seninle, kaç deli gece... Düşünse dolunay bile utanır, Yıldızlar çıldırır, ağlar erguvanlar, Ben seni işte öyle bir gecede sevdim, hesapsız. Ve düşlerim... Düşlerim sınırsızdı alabildiğine Duygularım sabırsız. Bir çocuk kadar günahsız. Sahi sende sevebilir misin beni Seni sevdiğim kadar, Dokunabilir misin yüreğime? Bak orada sen varsın. Mutluluk nedir diye sorsalar Sen derim alabildiğine yalnız sen, Sesin, gözlerin, ellerin sonra, Titreyen dudakların ve arzun çekingen Sen benim her şeyimsin. Sensiz neye benzer bu ay bu güneş Çiçekler açar mı sen olmasan, Martılar uçuşur mu çığlık çığlığa, Sonra kim aydınlatır benim gecemi Günümü kim paylaşır, Kim sorar derdimi, Ben neye sevinirim, Kimle gülerim? Kal biraz daha... Beraber büyüttük sevinçlerimizi, Beraber öğrendik yaşama direnmeyi Sevmeyi beraber öğrendik. Bak güneşler doğdu üzerimize Yolumuza begonyalar serildi. Ağlamak bu kadar kolay mıydı, Ve güzel miydi gülmek kadar? Herkese seni anlatmak istiyorum Seni söylemek şiir şiir, Her dizede sen olmalısın, Adın olmalı çığlık çığlık... İçimi ısıtan sen tam şuramda ılık ılık, Sen olmalısın kıpır kıpır yüreğimde... Sevdan olmalı deli dolu Ve çılgınlığın, çılgınlığın olmalı. Ben seni sevmeyi seviyorum Ve seni özlemeyi. Bu bir itiraftır... Aşkın yoksa ben de yokum Yetim düşlerimin kimsesizliği kuşatır benliğimi Hüzünler yağar gecelerime, Ben bir garip ben olurum, Sığamam odalara, taş duvarlar üzerime üzerime gelir Ruhum durmaz bedenimde, Hücrelerim yaşamaz Kurumuş dallara döner yüreğim, susuz çöllere... Gece böyle bitemez, ben ölürüm, Ölürüm gitme, kal biraz daha... KAL BİRAZ DAHA... Şebnem Kısaparmak
Seninle olmalıydık* kahkahaların yankıları esrik karanlığın sessizliğinde çılgın öperken geceyi bir şarkının romantik nağmeleri yayılıyor usuma düşenleri yazıyorum ah!... y a l n ı z l ı ğ ı paylaşabilseydik keşke çıtırdarken şöminenin alevleri avuçlarımızda yıldızlar ölümsüzlüğe kilitlenirdi bakışlar dillerimiz lal derdiler: "uçurumdur sevmek" sevdik delicesine ta ki, uçurumdan düşene dek öğrendik acıyı ki, acı hayatımıza denk zamanın avlusunda volta şimdi umutlar en güzel düşleri örtüyor rüzgarın dilinde bir keman sesi parmak uçlarım şakaklarında yüreğim pır pır ürkek titriyor ellerim yine de uzanıp okşuyor saçlarını hava buz gibi rüzgar yalıyor yanaklarımı yıldızlar akıyor sen ve ben karşımızda inadına öyle güzel ki kız kulesi tenlerimiz yangın yeri çözüldü gecenin saçları dağıldı yıldızlar gözlerimizde aşkın zaferi.....
SÖZ Benim en sevdiğim söz senden duyduğum ben'dir. Hep yinelediğim söz sana koyduğum ben'dir. İyi olmak adına bilgiç olmak istemem, Seni senlediğim söz, bir-bir oyduğum ben'dir. Özdemir Asaf
Ben Hiç Gitmedim Ben hiç gitmedim, sen gönderdin beni suskunluğunla. Farketmedin, oysa en uzak şehirde bile yüzüme vuruyordu nefesin... Ben hiç gitmedim, belki bu yüzden sakladın 'kal' demelerini. Farketmedin, bir sabah kaç ayrı yerde girdim... Kokundan bir parçaya sarıldım, sarmalandım, sormadın bir kere üşüdüm mü hiç. Sustum, yağmalandım herşeyden vazgeçebildim, varlığın hariç... Ben hiç gitmedim, sen çektin şehri üstümden. mecbur bıraktın beni, düşen yaprakları izledim su birikintilerini sevdim duran otobüslere bindim... Ben hiç gitmedim, farketmedin hep sen götürdün beni...[/B]