Aşk Garip Bir iştir. Aşk garip bir iştir Aşık olduğunu bilirsin Niye olduğunu, Nasıl olduğunu bilmezsin Eflatun olur pervane dönersin Öldüğünü görmezsin Seversin, Sevildiğini bilmezsin Bulursun, Kaybedeceğini düşünmezsin Kaybedersin, Bulacağını düşünmezsin Garipsin yani Garip işlerle meşgulsün yani Aklın ve mantığın durduğu yer gibi aşk Sana aşık olmaksa Eflatun bir rüzgar yudumlamak Bilirsin Bilmezsin Seversin Sevmezsin Gelirsin Gidersin Ölürsün Öldürürsün Sen benden ne istersin Hey beyhude aşk En büyük kinim sanadır Kolumu kanadımı kıran sanadır. Şükrü Yıldız
BEKLE BENİ -Karlar tozarken bekle Ortalık ağarırken bekle Kimseler beklemezken bekle beni K.Simonov I Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni Bahar geldiğinde kırlara çıkacaksın dizboyu otlar üstünde koş koşabildiğince ve sakın yitirme neşeyi Kırların sessizliğinde yüreğinin sesini dinle ve orada benim için küçücük bir yer ayır ve bekle beni küçüğüm Doğa pervasızdır biraz bakarsın en olmaz yerde masmavi bir su fışkırır ve suyun ışıldayan göğsünde sevincin nilüferleri Bahar şaşırtmasın seni sırtüstü uzan bir gölgeye suların, kuşların sesini dinle ve bekle beni orada döneceğim küçüğüm II Mapusane türküleri hüzünlüdür biraz belki her dinleyişinde yüreğin burkulmakta için sızlamaktadır Ama acılara alışılmaz birşeyler var değişecek birşeyler var değiştirmemiz gereken önce acılardan başlanacak Beş on yıl dediğin pek kolay geçmeyebilir üstelik bu savaş bu kahredici kıyım bitmeyebilir daha uzun süre Ama sen sahip çıkarak yaşama ve sevince bekle beni küçüğüm acılar bitecek bir gün sevgiler çiçek açacak Mapusane türküleri hüzünlüyse de biraz yüreğin burkulmasın için sızlamasın sakın ve bekle beni küçüğüm III Kış kıyamet bir gün bakarsın çıkıp gelmişim varsın azgınlaşsın tipi ve uğuldayadursun dışardaki rüzgâr Sakın şaşırma küçüğüm üşümüş bir serçe gibi titremesin ellerin apansız çıkıp geleceğim kış kıyamet de olsa bir gün Uğuldayan bu rüzgâr bu delice yağan kar ürkütmesin seni direnmektir artık bekleyişin öbür adı Sen türküler söyle ve gülümse küçüğüm çünkü sesinin ırmağıyla yeşerecek hasretin bozkırları Bekle beni küçüğüm umudu karartmadan sevinci yitirmeden bekle döneceğim bir gün elbet bekle beni küçüğüm
Bu Kez Anladım Bu kez anladım Kuru dallardan yapma Bi köprüden geçiyorum Ben ordaydım Erbabı yalnızları Yutan kentler biliyorum Bu kez anladım Hüzünlerden bozma Mutluluklar yaşıyorum Ben ordaydım Acemi aşıkları Boğan sular biliyorum Ne müttefik belli Ne sığınakların yeri Kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür Sonu yok bunun, boşluklardan boşluk beğendim Vazgeçtim bugün herşeyden halsiz şu kalbim Kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim Hem suçsuz hem güçsüz hem halsiz... Bu kez anladım Kartonlardan yapma Siperlere pusuyorum Ben ordaydım Huzurlu zamanları Yıkan sonlar biliyorum
Gözlerin Yağmurlar öperdi yanaklarımdan Sen yoksun diye Kimler bırakıp gitti Martılar bile ağladı arkandan Seneler okşadı saçlarımdan Kıskanırdın sigaramı Hiç düşmezdi diye dudaklarımdan Saklardın her seferinde O iki kelimeyi Belki şımarırım diye ,kulaklarımdan Sana koşmak istedim Prangalar tuttu ayaklarımdan Sen yoksun yine Elimde bir kadeh şarap Aklımda son sözlerin Kadehler değil beni sarhoş eden Beni sarhoş eden gözlerin...
Son Veda Bu son gecem, Bu son veda, Şafağı bekliyorum, Seni bekler gibi, Şafakla birlikte doğacak umutları, Doğacak güneşi bekliyorum, Kollarımla sarmak istercesine güneşi, Sıcaklığını iliklerimde hissetmek için, Seni bekliyorum, Şafakta haykırmak için dağlarda, Güneşle sevişmeyi şafakta, Ölümü bekliyorum doğacak güneşi beklerken, İnsanları düşünüyorum, İnsanları düşündükçe leş kargaları geliyor aklıma, Fırsatçı ve çıkarcı leş kargaları, Kan emici yarasalar geliyor aklıma, Sonra seni düşünüyorum, Ümitsizce beklediğim seni, Ölümü bekliyorum, ölümü ve seni Doğacak güneşi beklerken, Bu son gecem, Bu son veda.
Sevseydin Gitmezdin... Ve işte geldi…ayrılık zamanı. Ayrılık bizden uzak sanırdım. Kapımızı çalmaz, gelip geçer sandım, yanılmışım. Dur gitme demeye hiç niyetim yok, vermissin kararını sen. Tamam…hadi git! Ardına bakmadan vur kapıyı git! Gözlerimden akan yaşlara aldırma, hep akarlar zaten. Bana bakma sen git hadi! Içimden “hayır gitme” dediğimi anlıyormuş gibi bakma gözlerime. Bakma artık! Uzattın....gideceksen çık git hadi! “Seni seviyorum” demek geliyor içimden. Ama demiyorum, demiyeceğim de. Yine yalan söylüyeceksin çünkü, “Bende seni seviyorum” diyeceksin. Sevseydin gitmezdin........
Aşk Aşk bir kumar,bir oyun Sevgi yalan,sevda yalan Gez,eğlen dünyada Sakın aldanma bunlara Kendini arama bu oyunlarda Seversen cezan hüküm olur Sürgün olur göçersin bu diyarlardan Sen bunlara inanma Maceralara sokulma Sakın sürüklenme bu oyunlarda Aşık bir kumar,aşk bir oyun Aşk bir yalan,aşk bir ceza Aşk bir masal, Aşk...?
SEN YOKSUN sen yoksun Sen yoksun deniz yok yıldızlar arkadaşım ya bu gece harika bir şeyler olsun yahut bir bomba gibi infilak edecek başım. Ağzımda eski mısralar uzanıp kalmışım İstanbul minareler odamda gibi gökyüzü temiz ve parlak işte kol kola girmiş en mesut günlerimiz muhalif bir rüzgâr karşı sahilden. Fosforlu ışıklarıyla gökyüzü bir deniz havada kanat sesleri ve çılgın kokular. Deniz yok yıldızlar uzaklaşıyor ben yine yalnız kalıyorum İstanbul minareler kaybolmuş SEN YOKSUN. ATİLLA İLHAN
Aldığım forumların çoğunda isim olarak yazmıyodu bende forum ismi vermek istemedim reklam olmasın diye
Yoksun... umurumda bile değil Başucumda resmin hala duruyor Yoksun... defterimdeki yazın hiç silinmedi Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Gözlerimce gidişin hiç bilinmedi. Yoksun... umurumda bile değil Dudağımda adın şiir oluyor Yoksun... ezberimdeki sevdan hiç okunmadı Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Yüreğime gidişin hiç dokunmadı. Varsın böyle geçsin yalancı günler Varsın canımı alsın yine yalnızlık Kokunu verirken vazomda güller Yıkar mı sandın beni bu yalancı ayrılık. Seda Akay
Biri beni turta niyetine yiyordu boğazında kalıyordum neredeyse ama öksürdü çıktım işte düştüm balıkavının yollarına yine.
Yanındayım Yanındayım işte Dudağındaki gülüş benim Onu hep orada tut gülerek Eğer gülersen hep Beni güleceksin Aklın fikrin benim. Beni düşünüyorsun her zaman Aklınla yaptığın herşeyde ben varım Ya duyduğun ses Aldığın nefes Benim hepsi bil. Sevdiğin herşeyde varım. Gördüğün gözlerinde de. Bana bak hep. Seviyorsun coşkuyla. O coşkuda ben varım. Sevgin benim bul. Beni bul içinde. Yüreğinde, serinde, en derininde Ben kaplarım gökyüzünü senin. Bunu artık gör