Tanrım Bu Kuluna Aşığım Ben yüreğin öyle güzel ki sen öyle güzelsin ki kalmadı gönüllerde taş üstünde taş, toz duman oldu,yıkıldı hepsi her bir gönülde ayrı bir telaş Tanrım telaşı güzel bu kuluna aşığım ben! Ah! o gözlerin yok mu, kıymet biçilmez o gözlere bakarken mevsimler, akılda olmaz ismini yad etmek bile bir sevinç, tarif edilmez Tanrım tarifsiz bu kuluna aşığım ben! rüzgarlı bir havada tek bir kibrit çöpüyle sigara yakmak kadar zor en sevdiğinden vedalaşırken gülmek kadar zor zor anlatmak seni hem de çok zor! Tanrım ifadesi zor bu kuluna aşığım ben! dünyayı ısıtmak için güneşin ateşler içinde kalması gibi zor ölüme bir kala doğru yolu bulup tövbe etmek gibi zor zor sensiz günler,aylar sensiz geceler çok zor! Tanrım zamana nefes veren bu kuluna aşığım ben! kokun sarar sokakları, şafakta görünen senin gözlerin ne yana baksam görünen gül kokulu güzelliklersin sen uçsuz bucaksız ışıktır gözlerindeki pırıltı karanlık bir tünelde koştukça durup bir nefes dinlenmeksin sen Tanrım ruhu dinlendiren bu kuluna aşığım ben! ölülerin bile şahit olmadığı o cenneti görürüm gözlerinde bir damla olmakta yeterdi gözlerinde rüzgar varsın hırçın olsun yağmur olabildiğine inatçı gözlerin aniden sığınılan bir liman huzur var senin gözlerinde Tanrım bu gözlere bu kuluna aşığım ben! ay erir sabaha karşı bir mum edasıyla ben aşka sevdalanıyorum yeniden sen saçaklarda titreyen bir serçenin kanat çırpması kadar masum sen bir annenin duası kadar içten Tanrım aşkın prensesi bu kuluna aşığım ben!
tşk ederim namık abi şiir,aşk sözleri diyince akan sular duruyor geliyor daha geliyor konuyu kim açtıysa çok iyi yapmış allah razı olsun
Ada ve Gemi Denizde yol alan bir gemi gibidir aşk. Azgın sularla boğuşarak geçer hayatı, her adaysa yeni bir sevgilidir onun için. Rotası belirsizdir. Gördüğü her adaya ebedi mutluluğu bulacağı ümidiyle demir atar. Uzun süre denizde kalırsa eğer yalnızlık dalgasının onu alabora edebileceği korkusuyla yaşar hep. Yolculuğu sırasında birçok ada çıkar karşısına ve herbirinde farklı farklı güzellikler. İçlerinden birkaçı, gemiyi çekiciliğiyle kendine bağlar. İşte mutluluk budur der gemi Ve düşünmeden demir atar o adanın limanına. Bir süre kimsecikler uğramaz yanlarına, Mutludurlar ada ve gemi. Derken yeni gemiler görünür ufukta, yeni gemiler demir atar o adanın ihtişamına kapılıp limanına. Uzun sürmeyecektir mutlulukları. Gemi, ihanet ve kavgayla tanışır orada. Yapacak hiçbir şey yoktur artık sessizce ordan uzaklaşmaktan başka. Yeniden yelken açmaya karar verir, korkularıyla yüzleşmek için yalnızlık okyanusuna ve bir ada çizer rotasına. Öyle bir yer ki, gemilerin ona yaklaşmaya cesaret edemeyeceği, ıssız ve kirletilmemiş bir ada. Böyle bir yer varmıdır, yokmudur bilmeden. Yalnızlık yelkenlerini aşacak kadar yükselir bir ara. Çaresizdir gemi. Yalnızlığa yenilmemek için çırpınır. Yorgun düşer gözleri. Sonrasında derin bir uyku kaplar bedenini. Uyandığında karşısına taşla örtülü, sessiz ve ürkütcü bir ada çıkar. Çaresiz yaklaşacaktır o adaya. Az ileride dar bir boğaz görür. Aydınlık bir odaya açılan kapıyı andıran. Oradan içeri süzülür. Gördüklerine inanamaz gemi, kapının ardı, saklı bir cennet gibidir. Yıllardır sahibini bekleyen gizli bir cennet. Düşünür ki meğer ne kadar da boşmuş güzellikte mutluluk arayışları. Kararlıdır, bir ömür orada kalacaktır Öylede olur. O günden sonra, hiçbir gemi cesaret edemez yaklaşmaya görüntüsü çirkin, derinlikleri ise huzur dolu aşıklar adasına
Ben anne olmasaydım eğer... Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim. Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım. O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim. Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç. Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim. Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım. Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım. Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim. Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti. Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim. Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik. Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım. Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım. Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım. Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım. Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi. Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım. Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım. 38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı. Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım. Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim. Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım! kaynak: http://www.komikaze.net/yazilar.asp?gun=20070809 Belki bir şiir değil ama çok hoşuma gitti,benimde 1 yaşında bir kızım var ve annesinde yukarıda yazan herşeyi gözlerimle görüyorum. Bazen onların sevgisini bile kıskanıyorum. Ayrıca bir insanın nasıl bu kadar sabırlı olabildiğine de her gün şaşırıyorum.
Issız bir sokak yürüdüğümüz. Milyarlarla iç içe Ne ıslıklarımız ne korkularımız, ne bakışlarımız Ne de bedenlerimiz dokunuyor birbirine. Kör sağır ve hissizce Kaybolup gidiyoruz kalabalığın ortasından ... SELAMSIZ... Aynı zamandan, aynı mekandan ama farklı yalnızlıklardan ...YAPAYALNIZ... Namik
Ayrılık Hediyesi Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız doğmuş gökyüzü ay-aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Bir ben kaldım tenhasında gecenin Avutulmamış bir ben... Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Bu da benden sana Ayrılığın hediyesi olsun... Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun... Şimdi iyi niyetlerimi Bir bir yargılayıp asıyorum Bu son olsun be.. bu son olsun! Buda benim sana Ayrılırken mazeretim olsun! Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın!. İşi-gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında sensizliğin Hiç uyumamış bir ben... Şimdi dişlerimi sıkıp Dudaklarıma kanamayı öğrettim Ki bu kızıl damlalar Körpe yanağında bir veda busesi olsun Bu da benden sana Heba edilmiş bir aşkın Son nefesi olsun.. Kafamı duvara vurmadan Tanıyabilmek seni Beyninin içindekileri anlayabilmek Ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öylece dondurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun! Artık sigarayı üç pakete çıkardım günde Olsun be! ne olacaksa olsun! Bu da benim sana Ayrılırken şikayetim olsun! Yusuf Hayaloğlu
KENDİNE İYİ BAK Yan yana geçen geceler unutulup gider mi Acılar birden biter mi Bir bebek özleminde seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi. Suya hasret çöllerde beyaz güller biter mi Dikenleri göğü deler mi Bir menekşe kokusunda seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi. Kendine iyi bak beni düşünme Su akar yatağını bulur İçimdeki fırtına, kör kurşunla diner mi Kavgalar kansız biter mi Bir mavzer çığlığında seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi Şu kahpe dünya seni bana düşman eder mi Dostluklar birden biter mi Bir kardeş selamında seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi Kendine iyi bak beni düşünme Su akar yatağını bulur Ali Çınar
Yasak aşk özgürlük aşkıdır en büyük özgürlüktür çünkü aşk ve bütün özgürlükler gibi yasaktır yargılayan sözlerden karakol gözlerden sakınarak gizlice büyür sevgiler özgürlükler gibi kaçınılmazdır yaşanmalıdır sen benim yasak aşkımsın ey sevgili kimseye söyleyemediğim gizsin susarım çoğu zaman kanayarak olgunlaşmasını beklerim zamanın gülmeyi konuşmayı unuturum dilime bir ses düşse geceden yüreğime gönderirim hemen içimde sözcükler özgürlüğü dokur sevda zindanlarında tutsak duygular yüksek sesle aşk şiirleri okur sen benim özgürlüğümsün ey sevgili gönül çiçeğim yaşam gerçeğimsin ilkel karanlık yapıların içinde sevgisiz çağdışı yaratıkların elindesin istemem yitirme gözlerindeki sevinci diren sevginle. umudunla. özlemlerinle. karanlığı benimseme aydınlığı düşle mutsuzluğunun sorumlusu sen değilsin bunu iyice bilmelisin tarihi yapanlar çok yanlış yapmış ve her yanlış kendi kurbanını yaratmış biri sensin kurbanların öteki ben
Çok kızgınım tarafsızlara, TERSTEN OKUNAN BİR KİTAP MİSALİ HAYAT. YASALLAŞMIŞ ACILAR ŞENLİĞİNİN RAFLARINDA BOY GÖSTEREN, ADINA TARAFSIZLIK DENİLEN, BİR NEVİ SÜSLENMİŞ SUSMA ŞEKLİNİN ACİZLİĞİNDE YOL ALAN BİR HAYAT. YANLIŞLARIN ORGAZM OLDUĞU, GERÇEKLERİN HİÇ BİTMEYEN ADET SANCILARINDA KIVRANDIĞI, ÖYLE P.ŞT BİR HAYAT İŞTE BU. SUÇLULARIN VE SUÇLARIN ARENASI BU KANLI HAYAT. HAKSIZ ÖDÜLLERLE SEVİNDİRİLMİŞ, BONCUKLU SUÇLULARIN VE SUÇLARIN. ŞAKŞAKÇI TARAFSIZLAR TAKIMININ ALKIŞLADIĞI ÖYLE P.Z.VENK BİR HAYAT İŞTE BU. ASLINDA MASUM HAYAT KIZDIĞIMA BAKMAYIN. TARAFSIZLARA GİTSİN İSTİYORUM BU YAZDIKLARIM İYİLİKLE KÖTÜLÜĞÜN KARŞISINA GEÇMEKTİR ZOR OLAN KÖTÜ OLANIN YANINDA OLMAK KOLAY UZAKTAN BAKIP TARAFSIZ KALMAKSA P.ŞTLUK ÇÜNKÜ TARAFSIZLIK SUÇLUDAN YANA OLMAKTIR ÇÜNKÜ TARAFSIZ OLMAK EN BÜYÜK SUÇTUR. Murat Not: Düşüncelerimin yazıya dökülmesinde yardımcı olan Murat kardeşime teşekkürler.
Taraf olmak doğruya taraf olmak değildir. Yanlızca bildiğine taraf olmaktır. Bildiğimize taraf olurken, aslında yanlışa taraf olduğumuz ihtimnalini kimse düşünmez. İşte budur aynı gerçeğin peşinden giden aynı kişileri farklı yolara sürükleyen Taraf olmak aslında kendimize taraf olmaktır yanlızca. Ve kendi bildiğimize taraftarlar bulup, bilemediğimizi unutmaktı bildiğim kadarıyla Ama ben dün ne biliyordum bu gün ne öğrenecem ya yarın neyi öğreneceğim ya hiç bir şey bilmediğimi ne zaman anlayacağım.? Hele hele bu kadar çok kişi varken bildiğimin doğru olduğuna taraf. Ben bunu nasıl yapacağım?
Sende haklısın Üstad ama karşımda da olsa, Nerde olduğunu bilsem olayın başından beri müdahil olan insanları Daha kolay olacak benim için gardımı almak Yoksa sırtıma hançer yiyorum habire Acısı değil canımı yakan şaşkınlık.
İlk tarafılılığım 6 yaşındaydı İmam-Çekiç, Cem, Cemil, Tuna, Arpslan zamanında Bilmem NeDEN sevmiştim onları. Sonra baktım ki her sene değişiyor bunlar ve ben isime taraftım takımın yanlızca. Ne doğruları ve yanlışları benim değildi. Sonra mahalle arkadaşlarıma taraf oldum. neden bilmem sevmiştim onları çünkü sevecek başka mahelle arkadaşım yoktu belki de. Kavgalarına taraf oldum. Neden bilinmez başlayan ve BENİM arkadaşlarımın haklı olduğu. Çünkü BENDİM onların arasındaki. Sonra en yakın mahalle arkadaşım taşındı diğer mahelleye ve BENİM kafamı yardı taş savaşlarında. Anladım BENİM arkadaşım değildi artık ve hep haksız kalacaktı. Çünkü ben KENDİME taraftım yanlızca sokakta oynayan tüm çocuklar gibi. Büyüdüm ve hala oynarım sokaklarda ama KENDİME taraf olmak için taraftarlar aramadan. ÇÜnkü tarafın içindeki en çok sevdiğim BEN dim ve zaten BEN bana sahiptim
Evet doğrusuda bu değil mi yazılanlardaki saklı sorun güven, ''BEN bana sahiptim'' Gerçekten destek alacağım ''ben'' İhtiyaç duyacağım desteği bulacağım ''ben'' Kendi doğrularım için birlikte savaşacağım ''ben'' İyilik yapmak için uğraşacağım ''ben'' Kendime taraf olacağım ''GENEBEN'' Bak üstad aslında benim nickim konuyu özetliyormuş, Farkına yeni varıyorum.
Teşekkür ederim kafamı dağıttın. Direkt olarak ''LEBLEBİ'' bile diyebilirdin üstad ilgin alakan için minnettarım.
Diyebilirmisin En güzel şey nedir deseler Aşktır diyebilir misin? En çok kimi seviyorsun deseler. Adımı söyleyebilir misin? Neden ağlıyorsun deseler Sevgilim için diyebilir misin? Beni unutmanı söyleseler Hayır diyebilir misin? Yaşamak anlamı ne deseler Onsuz anlamsız diyebilir misin? Söyle sen kiminsin deseler Aşığım ve yalnız onun diyebilir misin? Ben efkarından içerken Sen karşıma geçip başkasıyla eğlenir misin? Nerede ölmek istersin deseler Onun kollarında ölmek isterim diyebilir misin? Sevgilim…