Ben bugün oradaydım ama ailemle gezmek için, limanda olta atan bir kaç kişi gümüş veya kıraça olabilir, onları yakalamaya çalışıyordu.Tezgahta balık çeşitliliği oldukça fazlaydı.Ayrıca deniz suyuda harikaydı.
Bende dün akşam Şiledeydim, 19:00-24:00 arası rapala ile lüfer kovaladım. Ama malesef kayda değer bişi olmadı. Sinir bozucu şeyler oldu, istavrit çaparisiyle defne tutuyorlardı, serçe parmak kadar.. Tek güzel olan hava aydınlıkken sahtemin peşine takılan defneleri izlemek oldu. Nasılda antrenman yapıyorlardı demekki küçüklükten yetişiyorlar bunlar
Ünal Bey Mantarlı hırsız takımla deneme yapmadınız mı yemli olarak, şilede gece yemliyle lüfer almaya başladıklarını duydum. Bilginiz olsun.
Ayrıca Akçakese tarafında sabah erken saatlerde dalan dalgıçlar 3 adet lüfer gördüklerini söylemişler balık yavaş yavaş oynamaya başladı anlaşılan.
Bilgi icin tesekkurler.yemli hic avlanmadim.spin ile avlaniyorum. Ayrica 2-3 hafta once lufer bende aldim.balik yok degil var ama havalar sicak ufak balik kayniyor.bu bollukta kandirmak hicte kolay degil..
O fener varya o fener. Bu zamanlarda akşam üstü çapari ile o minnacık yaprakları tutupta kovayı atanları gördükçe yıkılsın diyorum. Kaç sefer söylememe rağmen laf dinleyen olmadı. Bunu gençler yapmıyor, suya iade ediyorlar. Ama yaşını başını almış bir iki vatandaş kovaya atıyor. Sonrada balık niye yok diye kıvranıyorlar.
Berk bey hala olumlu bir rapor gelmedi Şile bölgesinden. Bende merak içinde bekliyorum Özellikle Lüfer ve levrek için, Deniz suyu hala çok sıcak balıgın kıyılaması için biraz soguması gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanla deniz kabarırsa balığın önündeki küçük balıkları kaybederek yem aramak için kıyıları taramaya başlayacagı düşüncesindeyim. Dalgıçların verdiği bilgiler doğrultusunda lüfer için bu sene beklentim yüksek. Balığın başlaması 7-8 Eylülü bulur tahminimce, Özellikle laplace2006 Ünal beyden bu sene güzel raporlar bekliyorum Foruma katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.
Estağfurullah elimden geldiği kadar rapor eklemeye çalışıyorum. Genelde tuttuğum balıkların raporlarını ekliyordum ama bugünde balıksız bir rapor ekliyim. Sabah saat 05:30 gibi atçeke başladım, her zamanki gibi hedef büyük balık olduğu için 13 cmlik rapalalarla çalıştım, 1 sağlam vuruş aldım yarım metre kalama bile götürdü ama tasma atarken iğneden kurtuldu sonrasında tık bile demedi. En azından benim sahtelere diyelim. Zira bi kaç kişi çaparilerle bol miktarda defne alıkoydular idk Zaten manzarayı görünce moral bozukluğuyla avımı bitirdim. 20-25 gün boyunca lüfer aramayacağım. Henüz erken olduğuna bugün o serçe parmak kadar defneleri gördükten sonra karar verdim. Bu süre zarfında yeniden levrek aşkım depreşti bi müddet yine peşinde olacağım. Umarım bu sene tutarımmmm..
bu sene levrek değil levrekler tutacaksın, karadenizin doğusu levrek çakılı durumda, denemelere 20-25 günlük ara vermen imkansız eli kulağında. :thumb:
ya 1 tane tutayım bırakıcam bu levrek işini geçen senede öyleydi doğu karadeniz levrek kaynıyordu, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Zonguldağa kadar geldi bizim buralara gelmedi yaa. Zaten 20-25 gün lüfere ara verdim, levrek denemelerine başlıyorum kısmetse
Bu sabah saat 8,30 dan 11,00 a kadar küçük limanın içinden ve dışından atçek yaptık,kuvvetli bir rüzgar vardı.Limanın içine doğru atışlarımız 3-4 metre mesafeyi geçmezken,kumbaba tarafına doğru atışlarda rüzgarıda arkamıza alarak 40-50 metrelik mesafeler bulabildik,lakin bu sefer de yosunlarla karşılaştık.Denizin üstü yosun doluydu hiç bir atışımız boş gelmedi.Bir sefer kıyıya yakın mesafede lüfer takibi aldım ondada suni yem yosuna takılınca balık geri dönüp kayboldu.
Emin abi sahil derken iki tane yer var olta atılacak sende biliyorsundur imrenlide sol taraftaki burunun üstünden yada karacaköyde sağ taraftaki kayalıklardan atsak hiç olma şansı yokmu
Bugün Şile liman içinde ilerya (kefal yavrusu) tutmaya çalışıyorlardı, balıklar görünüyordu.Kovalarda da üç beş parça istavrit kıraça karışık vardı.