Şile Ağva Kıyıdan

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cssturk tarafından paylaşıldı.

1. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Hücuuummm

:D :D :D

O kadar da değil, önce soruyoruz öğreniyoruz... sonra hücum etcez...

2. Gazanız şimdiden mübarek ola:)

3. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    gündüzde av yapılır maşatlıktan yine lüfer ,çinakop yada kefal gibi avlar çıkar ama şilenin yerlileri genelde gece av yaparlar o mekanda (yani sen bana bakma alışmışız gece avına gündüz hep teknedeydik onun için :) :) ) gündüz çıkmaz diye bi şey yok sabah erken saattede iyi verim alabilirsin
    bol şans

4. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Ocak

Pekala İlkay arkadaşım son olarak Ocak ayı içerisinde ve şu an ne çıkıyor oralarda?

Ayrıca artık bundan böyle Şile'yi sana soracağız yandın... :)

5. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Cenk Bey,Şilede maşatlık denilen mevkii güzel av veren yerlerden birisidir.Yalnız kayalıklar denize doğru 35-40 derecelik bir açı yapmakta,bu nedenlede kamışı yere sabitleyip haraketsiz tutmak biraz zorlaşmakta.Kamışı elinde sürekli tutman gerekebilir,bu sefer de bir süre sonra insanın kolu uyuşup kamışı sallanmaya başlıyor.Bu nedenlede balığın vuruşunu tam anlayamıyorsun.Birçok defa o bölgede deneme yapmama rağmen,balık yemi aldığı halde vuruşunu anlayamadığım için saatlerce yemsiz oltayla kayalıklarda balık beklemişliğim vardır.Bunları dikkate alarak düzeneklerini buna göre ayarlarsan daha randıman alırsın kanaatindeyim

6. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Cenk bey, Şile de kasım ayından sonra kıyıdan hiçbirşey alamazsın.Eylül,ekim , kasımın 15 ne kadar lüfer iyi av verir.bir kaç levrek merası vardır,oralarıda tarif ile bulamazsın.Ağlayankaya önünden kefal tutabilirsin , yani kış mevsimi balık olmaz(kıyıdan).

7. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Emin hocam öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkürler, hocam o zaman hafif bir takım daha mantıklı oluyor. Bu durumda at çek yapsak 50 gr kaşık ile ne dersiniz?

Mevki müsait midir at çek için?

8. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Mesaj alındı

Teşekkürler bilgilendirme için, pekala sizce İstanbul civarında kıyıdan neresi iş yapar?

9. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Balık bolken ve deniz çalkantılı iken kaşık ile at çek yapmak daha randımlı oluyor.Yalnız kayalar eğimli olduğundan ayakta dururken dengeyi sağlamak için daha fazla efor sarfetmek gerekiyor.Bunların yanında,buradan öğrendiğim bilgiler ışığında(daha denemeye fırsatım olmadığı) 2.resimde ki kumsalın sol tarafında Kumbaba mevkiinde denize dökülen büyük bir dere var.Bütün yaz boyunca derenin ağzı kapalıydı.Son yağmurlarla dere ağzının açılmış olması lazım.Bu derenin ağzının bulunduğu yerin yaklaşık 50-60 metre açıklarında küçük kayalıklar var.Bu kayalıkların çevresinde levrek ve kalkan balığı olabileceği kanaatindeyim.Kumsaldan atılacak bir oltanın oraya düşürülmesi halinde verim alınabileceği kanaatindeyim.

10. alihandaghan

alihandaghan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3550 gram
    Cenk nereye gitmeye karar verdin

11. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Slm

Emin arkadaşın dediğine göre derelerin denizlerle buluştuğu yerler daha mantıklı görünüyor. Bu durumda Riva daha mantıklı sanki, sonra Ağva ve son olarak Kumbaba-Şile...

Riva olabilir dediğim gibi

12. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana

ben varım ama yazları gidiyorum sadece ve tatlı su avcılığı daha iyi geliyor hem piknik hem av ağvada tatlı su avcılığı daha verimli bu havada zor olsada yaz sezonu iyi geçer plajda dere girişi var orda levrek dene veya kalkan başka balık olacağı aklıma gelmiyor kefallar çoktan tatlı suya girmiştir . at çek istavrit deneye bilirsin ama garantisi yok

13. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana

lüfer için gece diye bişey yok o aç gözlü bi balık 29 lüfer yakaladım bu sezon ( 5 gün çıktım sadece ) hepsinide gündüz yakaladım lüfer olsun yeter belli bi saat i yok tabi bide güpe gündüz izmarit yakalarken 3 lü takımda 1,5 balık çektirdi diğerinin bi kafası kalmış iğnede gitti güzelim izmarit :D zargana topuna geldi ( alamadım iğnemi çaldı ) ama bu mevsimde bulabilirmisin bilmem ben ağustos 15 ve eylül 20 arası lüfere giderim diğer zamanlar verimsiz oluyor kıyı için bu dediklerim şu an üsk rapala ile çinekop yakalanıyor zaten bi çinekop bi istavrit var rast gelsin ağva deniyecekseniz kalkanı deneyin veya tatlı su girişinde levrek turna deneyebilirsiniz başka balık olduğunu tahmin etmiyorum olanlar varsa bunlardır şile ileilgili bilgim yok ama farklı değildir heralde hiç deneemdim şilede avlanmayı rast gele

14. DISTORTEDMAN

DISTORTEDMAN Tolga

Yine yeni yeniden

Başlığı önlere taşımam Şile-Ağva ile ilgilenenler için faydalı olabilir diye düşündüm. Bu sayfada geçmiş zaman bilgi talep etmiş arkadaşlarım, neler yakaladınız şimdiye dek Şile ve Ağvada? Olumlu gelişmeler olmuştur umarım :hungry:

15. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Bu sene 20 ağustostan eylül sonuna kadar her hafta sonu,kumsaldan sabah saat 9 dan akşam 5 e kadar atçek ile çok güzel lüfer boyunda sarıkanatlar yakaladık.Kullandığım olta ise çocuk için 20 TL ye aldığım 210 cm kamış,20 lik kafa makina ve en ucuzundan maket balıklar.Akşamlarıda yemli ile güzel lüferler alanlar oldu ama bana 2 sefer nasip oldu.Gece yemli avında balık ne hikmetse hafta içinde bollaşıp,hafta sonları yok denecek kadar azalıyordu.

16. DISTORTEDMAN

DISTORTEDMAN Tolga

Teşekkürler Emin Abi. Mevki Şile, değilmi?

17. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Şile,Kumbaba da 1 km lik sahil şeridi.Akşama kadar bir aşağı bir yukarı olta ata ata balığın peşinde koşarak yakaladık.

18. drclnie

drclnie Cihan Gumrukcu

Bu aylarda bisey cikmazmi sileden okulum nedeniyle surekli siledeyim?

19. DISTORTEDMAN

DISTORTEDMAN Tolga

Mart'tan itibaren kalkan başlar deniyor kumsallarda. Ama Şile plajlarında yapılan troller yüzünden birşey kalmadığı da ne üzücü ki apaçık ortadadır.

20. rapalacikral

rapalacikral ali

marttan itibaren hazirana kadar levrek de denemek lazım.
    sonuçta dönüş var.