Eline , yüreğine sağlık kardeşim. Ama bence de kendini tehlikeye atacak hareketlerden uzak dur. O ağı atanların düşünce yapısı senden benden çok farklıdır ve tatsız sonuçları olabilir. Sağlıcakla kal.
Haftasonu ağvadaydım, deniz, güneş, bol temiz hava. Cumartesi akşama doğru kuzenimle kalkan denemesi yaptık ama sonuç alamadık, daha önce deneyen arkadaşlarda alamamışlar. Dikkatimi çeken bir konu da sohbet ettiğim ağvalı arkadaşların eşkina balığını bilmiyor olmaları. Kerpe, kefken vs. çevresinde çok güzel eşkina çıkıyor ama bizim oralarda o balığı bilen yada deneyen yok. Vakitlice gidip meraları taramak lazım, eminim ki ağva çevresinde doğa harikası kayalık meralarda (kilimli, kadırga vs.) eşkina avlanabilir.
Sevgili kardeşim Sn.Murat biz seni nerede arıyoruz sen Ağvada fink atıyorsun.Dur ben seni yenge hanıma bir şikayet edeyimde gör bak....
Merhabalar..Ne zamandan beri yazlıkdaydım ( şilede..ağlayan kaya mevkinde )12 eylülde döndüm..Malum şeçim için..Balık malık hiç birşey yok...Sadece limandan hemen teknelerin arasından Kefal alabildim...KAyaklıklardan yemli attım,çapari attım,palamuta attım,kalkana attım tık yok Tekneler bile mutsuz dönüyor çoğu zaman..Bu arada Eniştem kumbağda balıkçı..Kafayı yemek üzere...Teknesi olduğu halde daha balık malık çeviremedim diyor.....Umarım kışın yüzümüz güler
Kendi soruma kendim cevap vereyim .. Kalkan henüz başlamamış, luferi de ağva yakınlarında kadirgadan almışlar gecen hafta, ama bu hafta hicbirsey yoktu. Biz de buralarda hiç denenmemiş bir şey yapıp boru kurdu ile kayalık yerleri yokladık. Sonuc olarak 4 eskina, 1 iri has kefal, 4 iskorpit ve 3 gelincik aldık. Agva cevresinde eskina oluyormu diye uzun süredir soruyordum insanlara, cevabı kendim buldum...
dayıcım kalkan başlar başlamaz seni ve dostlarımızı bilgilendireceğim ..bu akşamlık istirahat veriyorum kendime yarından itibaren ağva bölgesinde lüfer ve kalkan için denemelere devam edeceğim.en kısa zamanda senide burda görmek istiyorum ..
Sabah suyunda zargana ve kefal var.akşama yemlik çıkarabilirsiniz.lüfer haberleri tek tük geliyor ama bir randıman yok ben şanslıyım arkadaş diyen buyursun yanlız çok fena ayaz var.
pot deresi hakkında veya sahil hakkında bilgi sahibi olan var mı abiler?bu haftasonu bi yoklayabilirim ona göre karar vereyim