Silifke-Kapızlı 3 adet tatlı su kefali

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında yolcu8264 tarafından paylaşıldı.

1. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    5 m kamış, 3 m makina alba,3.5 m damkamış ve bi sürü de el oltası
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    Herkese yeniden merhabalar. 6 aylık kısa dönem askerlik sonucu Adanaya geri döneli yaklaşık 1.5 ay oldu. Döner dönmez evlilik telaşından dolayı ne balığa gidebildim nede siteye bakabildim. Şimdi geri döndüm. Geçen cuma bu dünyadaki tek güzel insanla evlendim. İşlerimiz dolayısıyla ancak iki günlük bir tatil planlayabildik. Gecenin 3ünde atladık arabaya ve istikamet Susanoğlu. Neyse sabah kahvaltısı falan derken birde baktım Yapraklı koyun buz gibi tatlı su karışan koyunda yüzüyoruz. Bir taraftan da denizin dibini gözetlemekle meşgulum çünkü diğer gün balık planı yaptık. ve oltalar tam benim olduğum yere düşecek. Eşimin uyarısıyla dibe dalıp bir baktım kocaman kocaman levrekler 5-6 tane altımdalar. Heyecan hat safhaya ulaştı eşim tutmasa ben suyun üzerinde yürüyerek otelden takımları almaya gidecektim.:D . tabii gördüğüm karagözlerin çupralaraın haddi hesabı yok. diğer gün koydaki teyzalerin yaptığı sıkma ve gözlemeleri mideye indirip güneşin batma saatlerine yakın olta takımlarıyla yer aramaya başladık. ama ne yazıkki benim göz koyduğum yerler tutulmuştu. Hemen arabaya atladık ve bizi boş döndermeyeceğini çok iyi bildiğim kapızlıya doğru yol aldık. Çok yakın olduğundan yaklaşık 15 dakika sonra oltalarımız sudaydı. tabii hemen öncesinde sinkoz banyomuzu yaptık. yinede sinkov sürülmemiş 1 mm lik yerlerimizi bulup soktular.:mad: Bu arada takım olarak 3 tane oltaya kıbrısları bağladım klipslerden öncede kayar kurşun taktım böylece akıntıyla kıyıya yanaşma derdi son buldu. hemde ileri atabildim. Arkam dönükken gelen ilk şapırtı ve eşimin zıplamaları arasında ilk kefali sudan çıkardık. ve benim 1 milyoncudan aldığım kirli sepetine benzeyen şeyin içine attık. bu arada hava iyice karardı. kamışların ucuna zil takamaya hazırlanıyordum ki bi şapırtı daha koptu. oltayı çektiğimde büyük balık geliyor dedim. balığı kıyıya getirdim dışarı çıkardım. kiloluk bir kefal. içimden tey tey diye halay çekmek gelirken bir baktım bir çırpınışta iğneden kurtuldu. aman kaçmasın derken bir kuyruk hareketiyle sazlıkların arasına. oradanda tekrar evine döndü. bir fotoğraf çektirmeye kalmadı çay içmeyide teklif ettim ama çok işim var deyip kalktı gitti evine:( . Sonra bi 15 dakika geçti ve zilin sesini duyduk. hemen aldım oltayı yine güzel bir balık ama kaçan balık büyk olur derlerdi gerçektende öyle oldu. hala bir hareketle o kadar gitti anlayabilmiş değilim. daha sonra kendilerini çok sevdiğimiz sinekleri yeterince beslediğimizi düşünüp elimizde kalan diğer iki balığıda suya iade edip otelin yolunu tuttuk. resimler gece karanlığında çekildi aslında en son giderken tüm balıklarla çekiliriz dieye düşündük ama kaçan balık canımı biraz sıktığı için diğerlerini de suya iade edip yolumuza devam ettik. Yinede eşim balık tutmanın bu kadar zevkli olabileceğini bilmiyordum dedi. Tamamen deşarj olduğunu ve tüm düşüncelerden arındığını söyledi. Dünyadaki tek mesele oltanın zilinin ne zaman çalacağı haline geliyor ve acayip dinlendim dedi. Böylece amatör balıkçılık camiasına bir üye daha kazanmış olduk.:D :D :D
    misinaları yemeye çalışırken! :eek:

avlak çok güzel bu arada!
    ilk gelen kefal kardeş!

bu da üçüncü gelen kefal kardeş. Kaçan bunun en az üç katıydı.

yine aynı balık. hepsiyle beraber en son fotoğraf çektiririz diyorduk ama kaçan balığa gıcık oldum. o yüzden biraz garip fotolar oldu.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Temmuz 2008
  2. simendifer

simendifer Sennur

Can, çok keyifli geçmiş ve anlatımın da çok güzel ama fotoğraflar açılmadı bende. :eek: Büyük balığı kaçırmış olmana da üzüldüm ama bir dahaki gidişinde daha da büyümüş olarak seni bekliyor olacak bence. ;):) Yeni bir amatör balıkçı kazandırdığın için de ayrıca teşekkürler. :) İstanbul'a yolunuz düşerse, eşinle birlikte balık avlamaya gidebiliriz, mutlaka haber verin. :)

3. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Av ve anlatım güzel, tebrikler. Ama resimler bendede açılmadı.

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel anlatım ,güzel vakit geçirmişsiniz

Son düzenleme: 2 Temmuz 2008
  5. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

teşekkürle.fotolardaki sorunu çözdüm. Bende onu bilerek teselli oluyorum. İstanbul' a gelmeyi planlıyoruz. ama ne zaman olacağı konusunda şimdilik bilgi yok ama mutlaka gidelim balığa.

6. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    teşekkür ederim

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Tebrikler Can, güzel bir av olmuş;)
    Resimleri büyülttüm daha güzel oldu.

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    oy oy oy gene memleket kokan bir rapor hem bu seferki balıklı:)
    can sağolasın kardeş güzel bir rapor hazırlamışsın anlatımında çok güzel inşallah birdahaki sefere kaçan kiloluğu yakalarsın:) :)

9. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    can ellerine sağlık tebrikler arkadaşım

10. sedatk

sedatk Sedat

Can ellerine sağlık emeğine sağlık :D İlk gittiğin avlakta yer bulsaydın kimbilir o levrekler çipuralarla ile bizlere rapor hazırlıyacaktın,işte 'nasip' deriz ya balıkçıların çok sık kullandığı tabirmiş demekki.Çok güzel bir sunum hazırlamışşsın ayrıca tebrik ederim seni umarım en kısa zamanda yeni raporlarınla seni tekrar burada görebiliriz :eek:

11. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel av tebrikler

12. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

teşekkür ederim

13. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

çok teşekkür ederim.Valla bende öyle umuyorum. Bu seferde yapraklı koyda deniycem şansımı gece saat 3 te yine yollara düşecez bakalım. istikamet yine tabiiki susanoğlu! yine yer bulamazsam o kaçan kefal kardeşi yakalamaya giderim.:D

14. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

teşekkür ederim.

15. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

taşaekkür ederim. Bu hafta koyda deniycem bakalım gördeüğüm levrekler ne yapacaklar.:D

16. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

teşekkür ederim

17. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Tebrik ederim kefaller için umarım yapraklıda umduğunuzu bulursunuz.Memleketten böyle raporlar alıp fotoğrafları görmek çok güzel,ayrıca teşekkürler.

18. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    tebrikler kefaller güzele benziyor rasgele

19. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    ne yazık ki

ne yazıkki yok. kaçan uzun atlama birincisi kefale sinir olup çekmedim şimdi pişmanım ama yapacak bişi yok. ilerki haftalarda umarım olur.

20. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    teşekkürler