Sevgili HÜseyin Sabahın bu erken saatinde,kafam daha dinçken okuduğum bu konun içimi ısıtmıştır.. Tecrübe ve emeğin,ayrıca verimin yansıdığı bu konu,meraklı birçok avcıya faydalı olacaktır. Eline,bleğine emeğine sağlık Sevgimle kal
Değerli üstadım ABAYOĞLU ; Sabahın bu erken saatinde senin yüreğinden dökülen bu güzel satırları okumak beni olabildiğince mutlu etmiş ve yüzüme tebessüm katmıştır .. Sizin gibi değerli bilgili insanların yazmış olduğu bir kaç satır ( öz) ifadeleri okumak ciddi anlamda gururlandırmaktadır .. Paylaşımım umuyorum (kısmen)'de olsa birilerinin işine yarar ve ben bundan mutluluk duyarım bu güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim saygı ve en içten sevgilerimle ...
Hüseyin bey, Bu güzel düzeneği bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Birden fazla raglou kullanma halinde köstekleri ana bedene nasıl bağlıyorsunuz?
Hocam ellerine ve yüreğine sağlık, çok faydalı bilgiler paylaşmışsın. Özellikle benim gibi bu işe yeni yeni gönül veren insanlar için ciddi bir pusula görevi gören bir yazı hazırlamışsın. Kadir abimin değindiği konuya da katılıyorum ancak eğer bilgili olan kişiler böyle paylaşmazsa etik kurallara uyduğunu düşündüğüm benim gibi acemi avcılar nasıl öğrenecek bu konuları? Bilgi ve tecrübelerini aktaran kişi sayısı giderek azalmakta, bilgiyi bulmak her ne kadar internet ortamında kolay görünse de Kadir abinin bahsettiği sebepten dolayı DOĞRU bilgiye ulaşmak zorlaşmaktadır. Tekrar ellerine ve emeğine sağlık, paylaşım için çok teşekkürler
Sevgili UGUR birden fazla derken silikon zokalı ( jig head ) 'lı düzenekte 2'li üzerine çıkılmamasında yarar vardır aksi taktirde dolaşmalar karışmalar hemen hemen her atış sonrasında yaşanır bu da avcıyı olumsuz yönde etkiler... Şamandıralı sistemde ise zokasız ( jig head ) 'sız birden fazla bağlanabilir gerek kamışınızın boyuna göre ama genel olarak ortalama hep 3 ' lü kullanılır . Klasik dip oltası bağlamışlığın var düşüncesi ile şunları aktarabilirim , klasik di takımında köstekleri bağladığımız şekilde bağlıyoruz yanı sıra bağlamışlığın ve takım hazırlamışlığın yok ise ( google ) köstek bağlama diye yazarsan görsel video şeklinde izleyebilirsin sevgiler ... YASİN içten ve candan yorumun için teşekkür ederim öncelikle ... Kadir abine katılmamak elde değil yalnız seninde vurguladığın noktalar çok net ve çok yerinde izahın her şeyi anlatıyor aslında ... Bu işe gönül vermiş hangi avcı ( bohçacıların ) çuvalının dolmasını ister ve arzularki asla ve asla böyle bir düşüncem ve çabam olamaz , normal yaşantım içerisinde çok fazla bu gibi tipik durumlarla karşılaşmaktayım bu durum beni ciddi anlamda üzmekte ( alı konan ispendekler ) , bu tarz insanlara aksi yaklaşımda bulunmadan güleryüzlü sempatik yaklaşarak izah etme çabası sarfediyorum kimi anlıyor bir daha daha dikkatli davranacağım bilmiyordum gibi cümleler sarfediyor kimi ise amaannn bir balıkla benmi soyunu kurutacam cevabını yapıştırıyor bu konuşma bu tarz insanlarla malesef irdelenemiyor aksi taktirde babanın denizimi vs.. gibi saçma sapan itici kelimeler kullanılıyor ve daha fazlası kavga dövüş hır gür dahi yaşanabilir bu yüzden ciddi anlamda çabam var ama her zaman hoşgörülü iyimser ve her şeyden önemlisi tatlı dille yaklaşmasını becerebiliyorum insanlara karşı ... Paylaşımım sizlere yöneliktir bu yola heves etmiş öğrenme çabası ile araştırma yapan insanlara faydalı olabilme amacı taşımaktadır . İspendeklerin alıkonmamasını not düştüm ,bir şeyler aktarabileceğime inandığım için konu başlığını açtım , Umuyorum dilediğim ve istediğim gibi birilerinin ciddi anlamda ( VİCDANI İLE MUHASABE ETMESİNİ BİLEN ) insanlara denk gelmesini umud ediyorum Sevgiler ... Ömer abi güzel bir ayrıntıyı yakalamışsın bu yüzden tebrik ederim .. Çok fazla aksilik yaratmıyacak şekilde 2 ağırlık atış esnasında her ne kadar dönerek ilerlesede kamışımızı çırparak atışları yaptığımızdan ötürü atış erimini pek fazla olumsuz etkilemiyor sevgiler ..
oo hemşo, eline koluna sağlık, çok güzel derlemişsin, üstelik mersinden balıkçılığa bir destek olmasından dolayı gerçekten gururlandım. gerçi bu konu daha önce Vedat Dede tarafından işlenmişti ama sen ayrı bir renk ve değer katmışsın, ilaveler yapmışsın. fotoğraflarla ve işaretli olması bayağı işin sırrını ortaya çıkarmış ha. Kadir abinin dediği gibi pohçacılar korksun artık.. şu sudaki al-ver olayını okuyunca ne demek istediğini daha iyi anladım, daha önce o durumu kayalık bölgede yaşamıştımi tabi biraz ıslanarak. bu konunun Üst konularda yer almasını şiddetle öneriyorum, ilerde aradığımız zaman kolay bulalım
Tebrikler Hüseyin, süper derlemişsin. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Kadir abiye de hak verdim ama zaten bohçacılar bizlerden 5 adım önde. İkili değil belki ama tekli olarak hemen herkes kullanıyor zaten. Teşekkürler...
Teşekkür ederim hemşerim güzel yorumun için elimde olan imkanlar doğrultusunda ince ayrıntılarını püf noktalarını inceliklerini bilgim dahilinde aktarmaya çalıştım umuyorum faydası olacaktır ... ALVER önemlidir raglou' da çok önemli Teşekkür ederim VOLKAN abim bir şeyler aktarmaya çalıştım sadece bilgim dahilindeki ince ayrıntıları vs.. işlerin yoğun sanırım pek göremiyorum seni arıyor gözlerim sevgilerimle ...
Hocam ellerine saglik ve cok tesekkur ederiz. Bu bir paylasimdir iste, saklamadan anlatmak... vedat bey ve diger abilerimiz gibi... Kadir bey siz de cok haklisiniz, lakin ben ufak ispendekleri salarken, kardes napiyon bana ver bari diyen cok oldu .. cok dusuncesiz bireyler var... Saygilar...
Banada bazen diyolar salacağına bana ver... İçimden diyorum ben şimdi sana bişey verecem olmayacak Hüseyin abi teşekkürler. Merak ettiğim arkadaki ve öndekinin boyu, zoka ağırlıkları fark edermi?
Ben bu iki raglou yu 3'lü firdondunun ikisine ayri ayri misinalarla bagliyorum. Karisma kesinlikle olmuyor. Ayrica zoka agirliklari ayni benimkinde. Kardeslik bir de av saatleri olarak sen sabahi mi aksanustunu mu tercih edersiniz
Mehmet bey teşekkür ederim ilginize , merak salmış heves etmiş dostlarımıza , büyüklerimize vs.. yardımcı olabilirse bu konu ne mutlu adıma bilgim dahilinde olanları aktarmaya çalıştım dilimin döndüğü kadarı ile sevgiler ... Ferhat kardeşim bir ince ayrıntıda sen çıkardın bu noktada unuttuğum bir nokta bu kısmı , teşekkür ederim hatırlatmış oldun ... Öndeki daha hafif örneğin 3 grm arkadaki ise tam aksi daha ağır 6 grm gibi kullanılmasında yarar vardır yanı sıra her ikisinide aynı eşit ağırlıktada kullanabiliriz sakıncası yok ... ALVER ' de bekletirken sudan raglou'muz çıkma noktasında arkadaki jig head'ın ağır olması avantaj sağlıyor sevgiler ... Öndeki jig head daha ağır arkadaki jig head daha hafif şekilde kullanılmasında yarar var kardeşim Mert abi teşekkür ederim ilgine sevgiler ...
Mehmet abi ; Genel olarak akşam suyu daha verimli geçmiştir kendimce şöyle bir muhasebesini yapacak olursam ... Normalde sabah suyuna 04:00 gibi gidiyoruz sürekli ve daha gün doğumu vs.. olmamış zifiri karanlıkta rapala tercih ediyoruz sabah suyunda ağırlık rapala kullanıyoruz , sabah suyu genelde su durgun olduğu için su üstü damaksız ( WTD ) çalışıyoruz , alver var ise gün açmaya yakın ( SEDEF ) verimlidir sevgiler ...
Teşekkürler Hüseyin kardeşim, sayende balikavi.net arşivine yakışan güzel bir konumuz daha oldu... Sevgiler.
Candan yorumun , ilgin alakan için ben teşekkür ederim sevgili MEHMET abi , umuyorum faydasını görecek kullanıcılar olacaktır sevgilerimle ...
Abi önce arkadaki ağır olsun demişsin sonra öndeki ağır olsun demişsin tam anlamadım. Tekrar açıklarsan sevinirim saygılar...
Son parağrafta karıştırmışım kardeşim kusura bakma özür dilerim idk Öndeki jig head hafif arkadaki ağır doğrusu bu dikkatin ve uyarın içinde ayrıca teşekkürler sevgiler...