silikonlu kefal olayı artık gerçek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında orjinallaz tarafından paylaşıldı.

1. orjinallaz

orjinallaz

:D :D Hatırlayanlar hatırlamıştır aylar önce boru kurtlarını silikonlayıp kefal tutacagımı söylemiştim.Bazı arkadaşlar kefalin yırtıcı hayvan omadıgını ve bu yeme tepki vermiyecegini söyledi.Şunu söyliyeyim dun deneme fırsatım oldu ve 5 tane kefal tutum o oltayla benim için küçük bir fikir balıkçılar için büyük bir adım:D :D yani işin özü bu olta gerçekten işe yarıyor herkese tavsiye ederim.En yakın zamanda fotograf koymaya çalışacağım:) herkese iyi avlar.

2. adra

adra

nasıl oluyo bu kardeş zahmet olmassa açıklayabilirmisin

3. aragonit122

aragonit122 mahmut

Favori Kamış:
    öğrenci adamız anlayınn
    En İyi Avı:
    yayın 12.5
    Selam Bende öğrenmek Isterim O Taktiği Benimde Kefal Için Yeni Bi Olta Girişimim Var Ama Denemedim En Kisa Zamanda Deniyecem Yapmak çok Kolay Ve Yine Ekmek Kullaniyosun!! 7 Li Bir Olta Ve Tamamen Benim Bi Oltada En Az üç Kefal Yakalamak Için Planlamiş Bi Tasarimim Ama Deniyecem Inşallah Olur O Zaman Kefal Avcilari Için Bir çiğir Açilacak!!!!

4. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    ilginç bir yöntemmiş.:eek:

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun

Adem kardeş foto. koymadan ünce bu kadar yazı yazmışsın 3/5 satır daha yazıp bari izah etseydin arkadaşları bu kadar merakta bırakmazdın.
    malum balıga meraklı insanlar resim görmedende anlıyabilirler..kefal in sislikon kurda gelceği konusunda zamn zaman duyum alıyordum . ama sabit duran değilde hareket halinde(çok yavaş)çekilen kırmızı silikon kurtçuk a saldırdıgını duydum.
    bekliyoruz bakalım icadını..

6. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bulusunuz ilgi uyandırdı biraz da teknik bilgi verirseniz daha iyi olacaktır

7. deePblue

deePblue na

aferin adem kardeş :D:D:D

8. orjinallaz

orjinallaz

Açikliyorum

Arkadaşlar yazdığınız mesajlar için teşşekür ediyorum ve oltayı anlatmaya koyuluyorum:D ilk önce bir boru kurdu temin ediyoruz bir tane olması kafi ama konserve boru kurdunu soracaksanız onun bu yöntemde kullanılabilecegini bilmiyorum;) aslında herşey bir arkadaşın bu balıklar ne kadar akıllı demesiyle başladı:rolleyes: dediki bu kadar iğne var ekmeğin üstünde nasl takılmıyor?? gerçekten ilginç geldi.Sonra dedim bunlar benden akıllı olamazlar ya:D boru kurdu aldım 1 ytl lik 6 tane falanzaten aklımda olan bir olaydı kurdu yatırdım tezgahın üstüne bu arada kurt ölü canlı canlı yapmanızı tavsiye etmem zaten güneste bırakın bir saate ölüyorlar suyun içinde :eek: sonra kurdu saydam silikon yardımıyla her tarafını kapladım ve kenarında kancanın takılması için yer bıraktım.Sonrada kurumaya bıraktım ve en sonunda birgün sonunda silikon tamamen kurudu ve kurt silikonun sayesinde daha esnek oldu ve oltadan cıkmadı. suyun üstüne bir parça ekmek atıyoruz yakalarken ve suyun üstüne kefaller ekmeyi yemeye geliyor aynı zargana oltası gibi tek iğne yapıyoruz tople ekmeğin bulundugu yerin üst kısmına atıyoruz ve yavaş yavaş çekiyoruz işte yakaladınız balığı afiyet olsun:D

9. aragonit122

aragonit122 mahmut

Favori Kamış:
    öğrenci adamız anlayınn
    En İyi Avı:
    yayın 12.5
    hıı güzel yöntem beğpendim bunu amaç yemi sertleştirmek güzel yaa bi yemle kaç kefal çekiyorsun arkadaşım ayrıca bu yöntemini haliçte kurt satanlar duymasın bak seni öldürürler valla adamları ekmeklerinden eder ya :)
    bilgin için tşşklerrr

10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok ilginc ve akillica bir bulus... Arastirmaci balikcilara bayilirim. Onlar gayipten gelen oltalarla bu dunyayi zenginlestirirler. Akil, huner olurlar.Yani tebriki hak ediyorsunuz. Peki bir yemi bu oltada kac kez kullanmak mumkun? Yemin bozulmasi ne yogunlukta oluyor?

11. orjinallaz

orjinallaz

yemin bozulma süresi

Yemin bozulma süresi çok uzun hava almadığı için yem günlerce bozulmadan durabiliyor yanlız kurt biraz kurudu sanki ben dünde kefaldeydim 3 tane kefal çektim aynı yemde yani aradan 3 gün geçmesine ragmen kurdun kullabilirliği hala aynı :D tahminime göre kurt hava almıyacagı için bir müddet bozulmadan kalabilir silikon zaten sert bir madde oldugu için bir yemi bütün gün kullansanız dahi herhangi bir bozulma yok at at çek tabi büyük bir kefal oltayı koparana dek atmaya devam fotograf makinası en yakın zamnda geliyo fotografları çekip gösterecegim yapım aşamasını fotograflarla bilmiyen arkadaşlara tarif edecegim haliçteki kurtçulara gelince denizden çıkan ve hiçbir şekilde masrafı olmayan bu kurdu tanesini 15ykrş veya 20ykrş satıyorlar ve biryem çıkta dayanmıyor.Açıkçası ben pahalı oldugunu düşünüyorum:rolleyes:
    birde aklınızda bir fikir varsa sakın yabana atmayın o fikir size bolca balık olarak dönebilir.:D bol balıklı günler hadi rast gele

12. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    acaba bu yöntemi başka balık avlarındada da kullanabilirmiyiz ki???

Mesela ufak bir sardalyeyi alıp silikonlasam... at çek usülü levrek alabilirmiyin ondan :)

Yani zaten levrek avında önemli olan yemin parlaması... Sardalye doğuştan parlak :D silikonla hem daha sağlam olur iğneden kolay çıkmaz hemde daha uzun süre kullanımı olabilir...

Nasıl fikir?

13. maytir

maytir

Favori Kamış:
    Tam takim amator :)
    En İyi Avı:
    Lambuka ve palamut
    Peki simdi bu yontem literature hangi adla girecek?
    Ne canli yem ne de yapay yem degil:rolleyes:

"Yapmacik yem" olabilir mi:D

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Sardalye

Bence bu sardelye için olmayabilir.Çünkü silikonun içinde hayvancağız parlaklığını yitirebilir.Hareket kabiliyeti de biraz azalır.

15. orjinallaz

orjinallaz

Adı bu olsun

Adını koydum ben düşünmeye gerek yok :D bu yemin adı ''ölü yada diri''sardalya olayına gelince gerçekten parlıklıgını yitirebilir.Bu arada mezgit :D için midye ve tevuk etiyle ugraşmayada çözüm bulacagım en yakın zamanda bir iki şey düşünüyorum :D artık bakacaz ama boru kurdu satanlar bana kızmasın:rolleyes: herkesin bildigi gibi en iyi yem canlı olandır.Bu arada üstatlara bir sorum olacak boru kurduyla zargana yakalanır mı? acaba bu teknikle zargana yakalayabilirmiyim bu

16. orjinallaz

orjinallaz

levrek avı

Hiç levrek avında bulunmadım ama önemli olan parlaklık ise aklıma bir fikir getirdi:D bir tane eski plaj terligi bul ve bunu balık boyunda kes :rolleyes: sonra bir başına birde sonuna iki tane delik aç ve her nalburda bulunabilen dogal gaz borularına sarılan yapışkan ve sert alaminyum folyalar var inan bana bir balıktan 4 kat daha parlıyor güneş görünce :D ondan sonra kestigin ufak terlik parçasının üstünü bu alaminyum bantla kapla bu bant sudan etkilenmez ve parlaklıgını yitirmez açtıgımız iki delige gelince bu deligin sonuncu delige lüfer takımı gibi takım yap ekle baş kısmınıda oltana bagla at at çek gerçekten işe yaraması lazım

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    geyiklide bi karış suyun denize döküldüğü yerde bir adam görmüştüm, dizlerinin üstüne kadar suya girmiş, elinde dandik ucuz şu mavi-beyaz tükenmez kalem, içini boşaltıp misina geçirmiş ucuna da 3 lü çelik iğne takmış, 2 atışta 1 levrek alıyodu, aldığı levrekler 400-500 gr civarıydı.Ben o zamanlar silikon yemle takılıyodum yakaladıklarım daha büyüktü ama çok seyrek yakalıyodum.Adama sordum işin sırrı ne? diye.Adam levreklerin kışın bu dere çok akarken buraya yemlenmeye geldiğini, balıkların alıştığı için su yokken bile buraya sabahları geldiğini ve ne atarsan at saldırdığını anlatmıştı.Balıkları sahteyle avlarken bu yüzden avlanacağınız yer çok önemli, balıkların yemlenme alışkanlığını bilmek lazım, bir yerde çok işe yarayan yöntem 50 metre ilerde işe yaramayabilir

18. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    evet yücel abiye katılıyorum..balıkların huyu heryerde aynı değil.ben bir yerde kefali ekmek ile tutarken 50 metre ilerde tavuk göğsü ilede tuttuğum oluyordu..

19. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    arkadşlar buluş güzel aynı slikon rapala gibi fakat şu balığı nasıl yiyorsunuz valla aklım almıyor:)
    hepinize ratgele

20. orjinallaz

orjinallaz

Gerçekten kefali yemesi biraz zor ama :) tutması çok zevkli olan bir balık :D