Silikonlu Levrek Çaparisi ve Levrek Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Dışarısı acayip soğuk. Çocuğu okuldan aldım geldim. İçimi ısıtıverdin Bahadır Abi. Sırf sırtı için Bot-motor edineceğim birgün mutlaka...

2. ultramoli

ultramoli ramazan

Favori Kamış:
    alumina 2.40
    Favori Makine:
    shimano
    Sevgili Bahadır abi;arayışların,yenilikçiliğin,denemelerin için seni takdir ediyorum.Farrklı bir sistem üzerinde çalıştığını söylemişsin!Sanırım atçek,levrek süpürgesi yada benzerleri dışında bir sistem!Biraz tüyo alsak:)

3. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Sinan,
    Ne mutlu ki avımıza seni ortak edebilmişiz. Teşekkür ederim.
    Gönlündeki avları yapman dileklerimle.
    Sevgi ve selamlar...

4. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ramazan,
    Teşekkür ederim. Yeni sisteme gelince; genellikle balığa gidemediğim uzun kış geceleri hep bu araştırmalarla geçer. Bu aralar sağlık sebepleri yüzünden at-çek hayal oldu. Avsız da kalamıyoruz, o zaman yeni şeyler bulmak lazım;) Diğer yöntemler gibi(levrek çaparisi-levrek süpürgesi gibi) dünyada bilinmeyen bir yöntem değil aslında. Yabancılar, bu sistemin at-çek avında ve sırtıda kullanıyorlar. Şu an benim için geçerli kısmı sırtı avı:p Yakında hem incelemelerim hem de denemelerim bitmiş olacak. Gerçi bazı arkadaşlar gene süpürgedeki söylemleri gibi "Türkiye buna hazır değil", "balığı kıracak mısınız?" gibi anlamsız yaklaşımlarda bulunacaklardır ama... İnşallah bir gün onlar da yasaklayarak veya bilmeyerek değil, amaca uygun kullanarak sistemlerden zarar gelmeyeceğini anlayacaklar. Tüyo demişsin; konu başlığı ve verdiğim türkçe isim "levrek şemsiyesi" ;)
    Kısa bir süre sonra konuda görüşmek üzere;):)
    Sevgi ve selamlar...

5. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçen yıl bir abimiz elinde bu sahtenin sedef rengi olanı ile geldi. zamanında bir yerden almış, bununla yaptığım levrek avını hiçbir sahteyle yapamadım dedi. ancak kendisindeki o kadar eskimiş ki iğnesi pastan kırılmak üzereydi.
    markasını da bilmiyor, bir yerde görürseniz haber verin dedi.

ben de kısa süre sonra istanbul'da istoçta rastladım. ancak sadece mavi ve pembesi vardı, telefon ettim, beyaz olmazsa olmaz deyince kendime bir paket mavisinden aldım. ben kurşun arkasına fırdöndü ve kuyruk bağlayarak atıp çekmiştim, meps gibi dönerek geliyordu. bana sanki levrekten ziyade lüfer, palamut sırtısı gibi geldiği için eve koydum tertemiz duruyorlar. idk

6. ultramoli

ultramoli ramazan

Favori Kamış:
    alumina 2.40
    Favori Makine:
    shimano
    Umbrella rig aksiyonu mantığını çok beğenmiştim videolarını izlediğimde,hatta aklımdan geçirmiştim atçek versiyonunu imal etmek için:DTekne için gayet müsait ve iş yapma olasılığı çok yüksek!At-çek versiyonu ile ilgili sadece aklıma takılan atış kısmı idi,dolanma atılır mı vs..Ancak akıntının olduğu kıyı avlar için,doğal salınım aksiyonuyla iş yapar diye düşünüyorum..