Arkadaşlar ara sıra ağva bölgesine gidiyorum orada ne yakalanır kıyıdan? Nasıl takım yapmalıyım? Orada tekneler palamuta gidiyor ama açıktan avlanıyorlar, Teşekkürler
Gideceksen ağvaya git, 2 hafta önce biz Silivriye gittik ama avucumuzu yaladık Söylenelere göre Kalkan ve kefal oluyormuş bu aralarda ama oradaki yerel balıkçılar bile mumla arıyormuş,bizim tutamamız normalmiş (züğürt tesellisi)
Pardooon yaa Şile /Ağva demek istedim, Uyarı için teşekkürler Ağvaya gitmeyi düşünüyorum da bugünlerde o yüzden,
Ağva Genelde Mendireğin oradan ve derenin denize döküldüğü yerden avlanıyorlar. Gerçi ben bu akşam Ağva'ya yola çıkıyorum arkadaşlarım ile ama genede oltalarıda alacağım yanıma sabah kalkar isem deneyeceğim şansımı
Aşk olsun abi geldin de haberim olmadı. Ben sana avuçmu yalatırdım sen bırak yerel balıkçıyı falan, tamam değerli abilerimizde var ama iyi bilirim kalanlarını. eli cebinde sahilde gezipte birileri balık alınca evden oltayı kapıp gelmekle olmaz bu balıkçılık. Oh be ne güzel kılavuzmu olucaz millete. Ben sabaha kadar eşkina levrek, kalkan kovalıycam o pusuya yatıp yerimi yöntemimi öğrenip gelip balıkçılık yapıcak. Yok öyle dava. Buradan sorsun ciğerimi veriyim adam olsun öğreteyim.. lokal iş onlar abi lokaaaal. Bu arada kefal geçti abi hiç uğraşma alacak olduklarında 20-25 cm yi deçmez. Mezgit ve enteresandır zargana var bu ara. koya sıkıştı bikaç gündür. Kalkan bolca var ama sirküler limitleri dışinda geliyor. Yaşatmak lazım onlarıda.